Reclamă

Șampon pentru densitatea părului: cum se alege corect și la ce rezultate să te aștepți

Indiferent dacă ne place sau nu, un cap cu fir de păr gros și lung este adesea promovat ca standard de frumusețe, dar nu este o realitate pentru toată lumea. De fapt, se estimează că 50% dintre femei se vor confrunta cu căderea sau rărirea părului de-a lungul vieții și această problemă scăpa adesea complet de sub controlul lor. De aceeea, un șampon pentru densitatea părului este un subiect de discuție printre specialiștii din domeniul frumuseții.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 iulie 2023, 6:11

Din fericire, piața este plină de produse de îngrijire a părului care pretind că combat rărirea părului, dar poate fi greu de știut de unde să începi sau ce va funcționa. Ai mai jos mai multe informații despre cum să iei decizii informate cu privire la rutina ta de îngrijire a părului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre căderea și rărirea părului

Diferența dintre căderea și rărirea părului este destul de simplă, spune William Gaunitz, FWTS, tricologist certificat și fondator al Advanced Trichology. „Căderea părului este atunci când pierzi în mod activ părul”, spune el. „Rărirea părului este atunci când ai pierdut densitatea generală, deoarece părul nu mai crește ca de obicei. Căderea părului poate duce la rărirea părului, dar căderea părului poate să nu devină rărirea părului dacă pierderea părului încetează”.

Căderea părului vs. subțierea părului

Când părul tău se subțiază, vei observa că firul devine translucid și atunci înseamnă că se rărește. Căderea părului are loc de obicei rapid și excesiv și vei găsi multe fire de păr în perie sau pe pernă ori printre degete atunci când îți treci mâna prin păr.

Din păcate, există o varietate de motive pentru care părul tău s-ar putea rări. De la deficiențe de nutrienți la modificări hormonale, factori externi și genetică.

Reclamă
  • O dietă lipsită de vitamina D, fier, B12 sau acid folic;
  • Stresul cronic;
  • Menopauza;
  • Un istoric familial de rărire a părului;
  • Oprirea sau pornirea controlului hormonal al nașterii;
  • Tratarea excesivă sau folosirea căldurii excesive pe păr;
  • Anemie;
  • Sarcina (aceasta este adesea denumită „căderea părului” și se va opri la aproximativ patru luni după ce naști).

Dacă te confrunți cu subțierea părului, tricologii recomandă să găsești și să abordezi mai întâi cauza care stă la bază. Gaunitz spune că, odată ce blochezi cauza de bază, ar trebui să vezi automat creșterea părului într-o anumită măsură. „Ca tricholog, este datoria mea să gestionez așteptările și să găsesc cel mai mare potențial cu produsele de îngrijire a părului pentru clienții mei”, explică Gaunitz. „Mulți oameni au așteptări nerezonabile cu privire la ceea ce se poate face legat de creșterea părului. De obicei, cel mai bun scenariu cu un protocol adecvat de rărire a părului sau de recreștere a părului este refacerea a ceea ce a fost pierdut în ultimii trei până la cinci ani, în funcție de situația individuală”.

Știința din spatele unui șampon pentru densitatea părului

Reclamă

Pe lângă menținerea unui scalp curat și sănătos, spălarea regulată a părului cu șampon special conceput pentru a combate rărirea părului este esențială. Utilizarea șamponului pentru subțierea părului va ajuta la îndepărtarea depunerilor și la echilibrarea scalpului pentru a menține părul sănătos și în faza de creștere. Aceste produse conțin ingrediente importante care promovează densitatea și creșterea și ajută la îngroșarea firelor existente, cum ar fi biotina, ketoconazolul, cofeina și minoxidilul.

Biotină

Această vitamină solubilă în apă face parte din familia vitaminei B. Ea îmbunătățește structura cheratinei, o proteină care alcătuiește părul, pielea și unghiile. Biotina este cunoscută pentru că îmbunătățește sănătatea părului, inclusiv volumul și acoperirea scalpului.

Ketoconazol

Ketoconazolul tratează infecțiile cauzate de ciuperci, precum și afecțiuni precum mătreața și dermatita seboreică prin scăderea nivelului de inflamație. Tabitha Fredrichs, un tricologist spune că ketoconazolul este un antifungic. Dacă nu te confrunți cu căderea părului din cauza ciupercii scalpului, acest lucru nu va ajuta la densitatea părului.

Cofeină

În timp ce o doză suplimentară de espresso în latte-ul tău de dimineață te poate face să ai energie pe parcursul zilei, cofeina poate oferi și alte stimulente. Stimulentul este cunoscut pentru creșterea circulației, ceea ce permite furnizarea de nutrienți benefici și oxigen la foliculii de păr pentru a-i menține sănătoși și în creștere. Cercetările au arătat că cofeina poate ajuta la blocarea conversiei testosteronului în dihidrotestosteron (DHT), un hormon care a fost legat de deteriorarea foliculului de păr, care poate duce la alopecie androgenetică.

Minoxidil

Dacă suferi de alopecie sau rărirea severă a părului, un dermatolog îți poate prescrie minoxidil. Fredrichs spune că soluția nu este folosită în șampoane. Este un ingredient activ în produse și se aplică direct pe scalp. Medicamentul funcționează pentru a crește dimensiunea foliculilor de păr, ceea ce promovează fiul de păr mai gros.

Pentru a restabili densitatea și creșterea părului ai nevoie de timp. În timp ce șampoanele pentru subțierea părului pot oferi sprijin pentru creșterea părului, este posibil să nu fie o soluție de sine stătătoare pentru căderea severă a părului. De asemenea, e foarte important să cauți un medic, cum ar fi un tricolog sau dermatolog. Un specialist te poate ajuta să înțelegi mai bine afecțiunea cu care te confrunți.

Practici complementare de îngrijire a părului

Există numeroase practici complementare care pot ajuta la susținerea sănătății părului. Acestea includ:

  • Masaj al scalpului de două până la trei ori pe săptămână;
  • O dietă echilibrată;
  • O rutină corectă de somn;
  • Alcoolul în exces, fumatul, vaparea, medicamentele și substanțele interzise pot avea un impact negativă asupra ficatului și a rinichilor.

Dacă observi rărirea părului sau pierderea densității părului, este important să ai cele mai bune informații bazate pe dovezi atunci când iei în considerare un șampon pentru densitatea părului. Adoptarea unei abordări holistice a îngrijirii părului care combină utilizarea șampoanelor adecvate cu alte obiceiuri sănătoase este un punctul de unde poți începe, dar nu ezita să soliciți sfaturi profesionale dacă nu observi rezultate.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×