Reclamă

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului. Ce alte beneficii ascunde această practică

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului și este o practică aflată inclusiv în trendurile de beauty din social media. Starea de bine a părului începe cu un scalp sănătos, iar masajul scalpului este o modalitate simplă de a începe călătoria către cele mai bune fire de păr.

Publicat: 5 iunie 2023, 6:41

Dacă nu ai încercat până acum un ritual de masare a scalpului, nu mai pierde timpul și încearcă-l cât mai repede. Este o modalitate extrem de relaxantă ce reduce tensiunea, stresul și susține creșterea firului de păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului

Un masaj al scalpului este similar cu cel pe care l-ai face pentru gât, spate sau alte zone ale corpului. Cu toate acestea, masajul scalpului este vizibil mai delicat. În mod normal, această metodă se poate face fără ajutorul uleiurilor. Totuși, dacă simți nevoia de mai multă relaxare, poți integra uleiurile preferate în acest ritual.

Un masaj tipic al scalpului presupune doar folosirea vârfurilor degetelor. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi un dispozitiv de masaj al scalpului care funcționează pentru a imita presiunea exercitată de vârfurile degetelor.

Spre exemplu, multe femei folosesc niște dispozitive care seamănă cu periile de păr, în timpul dușului, pentru masarea zonei scalpului. Desigur, această practică se poate realiza atât timp cât îți șamponezi șuvițele de păr.

În cadrul saloanelor de spa, experții folosesc tipuri diferite de masaj în funcție de nevoile fiecărei cliente. Ai tendința de a menține multă tensiune pe linia părului, în spatele urechilor și în gât. Acest lucru este cauzat în principal de stres și postura corpului, scrie MindBodyGreen.com.

Reclamă

Susține o stare de spirit mai bună

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului, dar și la cea generală. Relaxarea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți oferi unui corp obosit, stresat și lipsit de energie. Specialiștii susțin că masajul scalpului eliberează serotonină, un hormon care joacă un rol în îmbunătățirea stării tale de spirit. Folosirea unui aparat de masaj al scalpului, poate crește beneficiile acestui ritual de relaxare.

Acest lucru se datorează faptului că aparatele de masaj pentru scalp vor permite distribuirea corectă a presiunii și țintirea celei mai sensibile părți ale scalpului, sporind impactul masajului.

Reclamă

Află ce alte activităși poți face pentru a reduce nivelul de stres din viața ta.

Susține creșterea părului

Dermatologii susțin că masajul scalpului a provocat o îmbunătățire vizibilă a lungimii și sănătății părului. În plus, prin creșterea bunăstării scalpului, mai mulți factori care au cauzat pierderea părului în cazul unor persoane au fost limitați.

Într-un studiu din 2016, s-a confirmat că masajul regulat al scalpului a dus la creșterea unui păr mai gros. Participanții la experiment și-au masat scalpul timp de aproximativ patru minute pe zi, pe o perioadă de 24 de săptămâni, ceea ce a dus la creșterea unui păr vizibil mai gros și mai puternic, scrie Healthline.com.

Reduce tensiunea musculară

Tensiunea scalpului este o problemă adevărată și serioasă, spun stiliștii. Tensiunea de pe scalp poate duce la îngustarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce fluxul de sânge către foliculul de păr. Masajul scalpului poate reduce durerile din zona mușchilor gâtului și poate trata migrenele sau durerile de spate.

Așadar, este recomandat ca după o zi de stat la birou, în fața calculatorului, să te relaxezi cinci minute cu acest ritual de relaxare. Îl poți face chiar tu sau cineva drag care te poate ajuta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×