Reclamă

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului. Ce alte beneficii ascunde această practică

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului și este o practică aflată inclusiv în trendurile de beauty din social media. Starea de bine a părului începe cu un scalp sănătos, iar masajul scalpului este o modalitate simplă de a începe călătoria către cele mai bune fire de păr.

Publicat: 5 iunie 2023, 6:41

Dacă nu ai încercat până acum un ritual de masare a scalpului, nu mai pierde timpul și încearcă-l cât mai repede. Este o modalitate extrem de relaxantă ce reduce tensiunea, stresul și susține creșterea firului de păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului

Un masaj al scalpului este similar cu cel pe care l-ai face pentru gât, spate sau alte zone ale corpului. Cu toate acestea, masajul scalpului este vizibil mai delicat. În mod normal, această metodă se poate face fără ajutorul uleiurilor. Totuși, dacă simți nevoia de mai multă relaxare, poți integra uleiurile preferate în acest ritual.

Un masaj tipic al scalpului presupune doar folosirea vârfurilor degetelor. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi un dispozitiv de masaj al scalpului care funcționează pentru a imita presiunea exercitată de vârfurile degetelor.

Spre exemplu, multe femei folosesc niște dispozitive care seamănă cu periile de păr, în timpul dușului, pentru masarea zonei scalpului. Desigur, această practică se poate realiza atât timp cât îți șamponezi șuvițele de păr.

În cadrul saloanelor de spa, experții folosesc tipuri diferite de masaj în funcție de nevoile fiecărei cliente. Ai tendința de a menține multă tensiune pe linia părului, în spatele urechilor și în gât. Acest lucru este cauzat în principal de stres și postura corpului, scrie MindBodyGreen.com.

Reclamă

Susține o stare de spirit mai bună

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului, dar și la cea generală. Relaxarea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți oferi unui corp obosit, stresat și lipsit de energie. Specialiștii susțin că masajul scalpului eliberează serotonină, un hormon care joacă un rol în îmbunătățirea stării tale de spirit. Folosirea unui aparat de masaj al scalpului, poate crește beneficiile acestui ritual de relaxare.

Acest lucru se datorează faptului că aparatele de masaj pentru scalp vor permite distribuirea corectă a presiunii și țintirea celei mai sensibile părți ale scalpului, sporind impactul masajului.

Reclamă

Află ce alte activităși poți face pentru a reduce nivelul de stres din viața ta.

Susține creșterea părului

Dermatologii susțin că masajul scalpului a provocat o îmbunătățire vizibilă a lungimii și sănătății părului. În plus, prin creșterea bunăstării scalpului, mai mulți factori care au cauzat pierderea părului în cazul unor persoane au fost limitați.

Într-un studiu din 2016, s-a confirmat că masajul regulat al scalpului a dus la creșterea unui păr mai gros. Participanții la experiment și-au masat scalpul timp de aproximativ patru minute pe zi, pe o perioadă de 24 de săptămâni, ceea ce a dus la creșterea unui păr vizibil mai gros și mai puternic, scrie Healthline.com.

Reduce tensiunea musculară

Tensiunea scalpului este o problemă adevărată și serioasă, spun stiliștii. Tensiunea de pe scalp poate duce la îngustarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce fluxul de sânge către foliculul de păr. Masajul scalpului poate reduce durerile din zona mușchilor gâtului și poate trata migrenele sau durerile de spate.

Așadar, este recomandat ca după o zi de stat la birou, în fața calculatorului, să te relaxezi cinci minute cu acest ritual de relaxare. Îl poți face chiar tu sau cineva drag care te poate ajuta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×