Reclamă

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului. Ce alte beneficii ascunde această practică

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului și este o practică aflată inclusiv în trendurile de beauty din social media. Starea de bine a părului începe cu un scalp sănătos, iar masajul scalpului este o modalitate simplă de a începe călătoria către cele mai bune fire de păr.

Publicat: 5 iunie 2023, 6:41

Dacă nu ai încercat până acum un ritual de masare a scalpului, nu mai pierde timpul și încearcă-l cât mai repede. Este o modalitate extrem de relaxantă ce reduce tensiunea, stresul și susține creșterea firului de păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului

Un masaj al scalpului este similar cu cel pe care l-ai face pentru gât, spate sau alte zone ale corpului. Cu toate acestea, masajul scalpului este vizibil mai delicat. În mod normal, această metodă se poate face fără ajutorul uleiurilor. Totuși, dacă simți nevoia de mai multă relaxare, poți integra uleiurile preferate în acest ritual.

Un masaj tipic al scalpului presupune doar folosirea vârfurilor degetelor. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi un dispozitiv de masaj al scalpului care funcționează pentru a imita presiunea exercitată de vârfurile degetelor.

Spre exemplu, multe femei folosesc niște dispozitive care seamănă cu periile de păr, în timpul dușului, pentru masarea zonei scalpului. Desigur, această practică se poate realiza atât timp cât îți șamponezi șuvițele de păr.

În cadrul saloanelor de spa, experții folosesc tipuri diferite de masaj în funcție de nevoile fiecărei cliente. Ai tendința de a menține multă tensiune pe linia părului, în spatele urechilor și în gât. Acest lucru este cauzat în principal de stres și postura corpului, scrie MindBodyGreen.com.

Reclamă

Susține o stare de spirit mai bună

Masajul scalpului contribuie la sănătatea părului, dar și la cea generală. Relaxarea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți oferi unui corp obosit, stresat și lipsit de energie. Specialiștii susțin că masajul scalpului eliberează serotonină, un hormon care joacă un rol în îmbunătățirea stării tale de spirit. Folosirea unui aparat de masaj al scalpului, poate crește beneficiile acestui ritual de relaxare.

Acest lucru se datorează faptului că aparatele de masaj pentru scalp vor permite distribuirea corectă a presiunii și țintirea celei mai sensibile părți ale scalpului, sporind impactul masajului.

Reclamă

Află ce alte activităși poți face pentru a reduce nivelul de stres din viața ta.

Susține creșterea părului

Dermatologii susțin că masajul scalpului a provocat o îmbunătățire vizibilă a lungimii și sănătății părului. În plus, prin creșterea bunăstării scalpului, mai mulți factori care au cauzat pierderea părului în cazul unor persoane au fost limitați.

Într-un studiu din 2016, s-a confirmat că masajul regulat al scalpului a dus la creșterea unui păr mai gros. Participanții la experiment și-au masat scalpul timp de aproximativ patru minute pe zi, pe o perioadă de 24 de săptămâni, ceea ce a dus la creșterea unui păr vizibil mai gros și mai puternic, scrie Healthline.com.

Reduce tensiunea musculară

Tensiunea scalpului este o problemă adevărată și serioasă, spun stiliștii. Tensiunea de pe scalp poate duce la îngustarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce fluxul de sânge către foliculul de păr. Masajul scalpului poate reduce durerile din zona mușchilor gâtului și poate trata migrenele sau durerile de spate.

Așadar, este recomandat ca după o zi de stat la birou, în fața calculatorului, să te relaxezi cinci minute cu acest ritual de relaxare. Îl poți face chiar tu sau cineva drag care te poate ajuta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×