Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea pielii. De ce este recomandat să schimbi fața de pernă săptămânal

Dermatologii oferă sfaturi pentru îngrijirea pielii și îți recomandă să schimbi fața de pernă săptămânal. Aceasta are contact direct cu pielea ta, timp de ore bune. Există mai mult posibilități ca bacteriile și acarienii din interior să-ți afecteze pielea și părul.

Publicat: 6 februarie 2023, 6:17

Mai mulți experți din domeniul frumuseții și al sănătății au explicat care sunt consecințele și ce ascunde o față de pernă murdară. De asemenea, oferă și sfaturile de care ai nevoie pentru a te asigura că te bucuri de un somn odihnitor care să nu-ți afecteze pielea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru îngrijirea pielii

Corpul tău elimină uleiuri, transpirație și murdărie, iar acestea pot provoca acneea. Din cauza părului, aceste substanțe se împrăștie și se acumulează pe fața de pernă. Majoritatea oamenilor nu realizează că părul reține mai multă murdărie în el decât oriunde altundeva pe corp, scrie Insider.com.

Secretul unei pieli curate și sănătoase s-ar putea datora unui întreg ritual de îngrijire, înainte de culcare. Cu toate acestea, este foarte important să te asiguri că fața de pernă este schimbată săptămânal. Așadar, sfaturile pentru îngrijirea pielii nu se limitează doar la curățarea, tonifierea și hidratarea tenului.

Dormi toată noaptea pe pernă, iar pielea ta este în contact direct cu ea. Așadar, a avea o față de pernă curată poate avea un impact asupra sănătății pielii tale pe termen lung, deoarece o folosești zilnic.

Schimbarea feței de pernă trebuie integrată în rutina ta de îngrijire înainte de culcare. Are diferite beneficii pentru tenul tău și asigură sănătatea acestuia. Află ce alte motive trebuie să iei în considerare pentru a te convinge să schimbi mai des fețele de pernă:

Reclamă

Ești în contact direct cu ea

Majoritatea femeilor sunt foarte atente la rutina lor de îngrijire atunci când vine vorba de piele. Cu toate acestea, ar putea omite cât de importantă este și schimbarea așternutului. După rutina de îngrijire mergi direct în pat și adormi.

Crema, serumurile și loțiunire aplicate pe ten se transferă pe pernă. Toate acestea, adunate cu transpirația din timpul nopții pot provoca probleme de sănătate ale pielii. Așadar, o husă de pernă curată este esențială.

Reclamă

Folosești detergenți agresivi cu pielea

Din lista cu sfaturi pentru îngrijirea pielii face parte și folosirea unui detergent prietenos pentru tenul tău. Chiar dacă îți schimbi des fața de pernă, este posibil să folosești anumite produse de curățenie agresive pentru piele.

Balsamurile de rufe ar putea fi un adevărat pericol pentru tenul tău, provocând alergii sau iritații.

Fii atentă la material

Părul tău poate sesiza primul dacă materialul din care este fabricată fața de pernă este benefic sau nu pentru tine. Diferitele tipuri de țesătură pot provoca fire despicate sau chiar ruperea părului. Este recomandat să încerci țesături mai ușoare, spre exemplu mătasea. Acest material este extrem de blând cu pielea și părul tău.

Germenii pot afecta imunitatea

Conform unor experți, germenii de pe fața de pernă pot scădea sistemul imunitar, scrie Healthshots.com. De asemenea, aceștia recomandă folosirea unei perne de mătase, căci pe acest tip de țesătură nu se dezvoltă bacterii. Orice formă de germeni sau bacterii poate avea un impact negativ asupra imunității noastre. Așadar, cel mai bine este să folosești fețe de pernă sigure, care nu sunt teren de reproducere pentru bacterii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×