O serie de factori, de exemplu moștenirea genetică și tipul de piele, pot avea un rol important în dezvoltarea acneei. În același timp, zona nasului este predispusă la apariția coșurilor. Chiar și cei care nu se confruntă cu această problemă, pot avea ocazional mici neplăceri.
Cum tratezi acneea de pe nas
Unii factori cresc șansele de apariție a coșurilor în această zonă, scriu specialiștii Glam. Porii sunt deschiderile din piele care eliberează transpirație și sebum. Cei situați pe nas tind să fie mai mari în comparație cu porii de pe restul feței. Din acest motiv, se pot înfunda cu exces de sebum și impurități, ceea ce poate duce la formarea coșurilor.
Totodată, există produse care îi pot curăța. Poți folosi tratamente de îngrijire a pielii, cum ar fi exfolianții sau dispozitive care îndepărtează impuritățile, de tipul aspiratoarelor pentru scoaterea punctelor negre.
În funcție de situație, se poate să nu fie necesar să-ți desfunzi porii, chiar dacă te confrunți cu erupții destul de des. Corpul produce încontinuu mult sebum, astfel încât eliminarea impurităților are un efect temporar.
Care sunt cauzele principale ale acneei
Înainte să hotărăști cum tratezi acneea de pe nas, stabilește în ce categorie se încadrează aceasta. Acneea se împarte în două categorii: acneea vulgară și acneea rozacee.
Acneea vulgară poate fi identificată după următoarele simptome: puncte albe, puncte negre și coșuri. Deseori, erupțiile pot apărea și în alte zone ale corpului. Acneea vulgară poate fi un răspuns inflamator sau neinflamator. Pentru a o trata, poți utiliza un demachiant facial sau o cremă cu peroxid de benzoil. În cazuri severe, poți avea nevoie de o vizită la un dermatolog pentru a primi un tratament adecvat.
Acneea rozacee este caracterizată de umflături roșii și se consideră a fi o formă a bolii rozacee, care are la bază inflamarea vaselor de sânge. Aceasta poate fi rezultatul unor factori genetici, a unui răspuns al sistemului imunitar sau a funcționării defectuoase a unei proteine. Nu se poate vindeca definitiv, dar poate fi ținută sub control cu medicamente.