Reclamă

De ce să eviți tratamentul în exces al părului. Experții explică cât balsam e indicat să folosești

Când vine vorba de hidratare, cerul e limita. Toate ne dorim un păr voluminos, mătăsos și strălucitor. Însă un exces de balsam pe firele de păr le poate face mai mult rău decât bine. Ca rezultat, părul tău poate avea un aspect uscat, fragil, gras și tern. Află cât balsam să folosești ca să nu provoci daune podoabei tale capilare și de ce să eviți tratamentul în exces al părului tău.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 29 noiembrie 2023, 7:49

Iată recomandările experților pentru cantitatea optimă de balsam pe care să o folosești ca să ai grijă de aspectul părului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce să eviți tratamentul în exces al părului

De regulă balsamul este folosit pentru hidratarea, netezirea și descurcarea părului. Oferă un plus de nutriție părului tău, reduce aspectul de frizz sau poros și întărește firul. Asigură un strat protector care îi îmbunătățește textura părului. Acest strat dă strălucire și arată starea de sănătate a părului tău. În egală măsură, balsamul face părul mai moale și mai ușor de aranjat.

Tratamentul cu balsam face părul mai mătăsos. Este cea mai bună parte a rutinei părului, căci îl menține moale și sănătos. În plus, protejează firul de păr de substanțele chimicale dure conținute de majoritatea șampoanelor, care pot dăuna foliculilor, relatează Stylecraze.

Cum funcționează balsamul

Este conceput special pentru protecția părului și pentru un plus de hidratare. În plus, ține substanțele poluante la distanță, întărind firul de păr, prevenind tocirea vârfurilor și ruperea părului. Însă aplicarea de balsam în exces poate face părul lipicios, moale și greu de manevrat.

Reclamă

Ce înseamnă tratamentul în exces al părului

Când aplici prea mult balsam, fiecare cuticulă este încărcată excesiv. Ca urmare, alte produse de păr, cum ar fi uleiurile sau serul, nu pot pătrunde în cuticulă și nu pot avea efectul dorit. Mai mult, părul devine prea moale și își pierde volumul.

O altă greșeală frecventă care dăunează părului este alegerea unui tip greșit de balsam. De asemenea, spălarea incompletă a balsamului de pe păr poate avea un efect nefast. O altă modalitate de exces de tratament vine din folosirea produselor de styling și a tratamentelor de hidratare a părului în combinație cu balsamul.

Reclamă

Semne că folosești prea multe tratamente pentru păr

Poți remarca cu ușurință că folosești balsam în exces. Iată indiciile la care să fii atentă.

  • Părul arată moale și lipicios și își pierde volumul natural. De asemenea, va avea un aspect fragil și se va simți greoi din cauza lipsei de volum.
  • Dacă petreci prea mult timp cu aranjarea părului, apoi cu tratamentele, părul tău va fi dificil de îngrijit, căci a devenit extrem de moale și uleios.
  • Dacă ai un păr creț și ai aplicat prea mult balsam, își va pierde vigoarea și nu se va mai așeza bine. Coafarea va deveni extrem de complicată.
  • Dacă vrei o coadă prinsă în vârful capului, vei observa că părul tău e greu de prins și alunecă de sub agrafe.
  • Părul devine țeapăn și greu de coafat.
  • Părul devine excesiv de lucios și se simte lipicios la atingere.
  • Aspectul de păr gras, uleios și murdar este semnul cel mai comun al unui păr supus unui tratament excesiv.
  • De asemenea, rădăcinile deveni foarte moi și nu mai sunt capabile să mențină volumul prea mult timp.

Cum funcționează tratamentul ideal pentru păr

  • Aplică tratament părului tău de fiecare dată când îl speli.
  • Asigură-te că nu lași balsamul pe păr mai mult de 1-2 minute. În caz contrar părul poate deveni uleios și greoi.
  • Distribuie balsamul perfect uniform pe păr. De asemenea, evită să aplici balsam pe scalp.
  • Aplică balsam numai de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Rădăcinile nu au nevoie de alt balsam în afară de sebumul lor natural.
  • Aplică doar o picătură de balsam de mărimea unei păstăi și distribuie uniform de-a lungul vârfurilor.
  • Balsamul trebuie lăsat timp de 5 minute pe păr și apoi clătit cu apă rece. Balsamul tip leave-in nu trebuie clătit și poate fi lăsat pe păr până la următoarea spălare. Un balsam de hidratare intensă (deep conditioning) funcționează cel mai bine dacă este lăsat pe păr timp de 20 de minute.
  • Spălarea inversă (aplicarea balsamului înaintea șamponului) poate îndepărta excesul de balsam care îți poate îngreuna părul.

Cum previi tratamentul în exces al părului

În primul rând, este esențial să folosești cantitatea optimă de balsam și să îl clătești complet. Experții în hair styling recomandă folosirea unui șampon clarifiant sau a unui scrub pentru scalp ca parte a rutinei tale. Astfel vei evita acumularea de reziduuri de produse de păr.

  • Evită să folosești un balsam tip leave-in după ce ai folosit un balsam fără clătire.
  • Un alt lucru important de amintit este evitarea folosirii prea multor produse de styling și prea des, căci părul va căpăta un aspect uleios.
  • Încearcă să eviți să aplici prea des balsam.
  • Clătește complet balsamul cu apă rece. Astfel vei elimina orice posibile reziduuri și acumulare de resturi de produse pe păr. În egală măsură, clătirea cu apă rece lasă părul strălucitor și cu un aspect sănătos.

Cum poți repara efectele tratementelor excesive pe păr

  • Poți șampona părul pentru a îndepărta balsamul în exces sau poți recurge la un șampon uscat exact acolo unde observi pete uleioase pe păr.
  • Clătește o dată pe lună părul cu un amestec de oțet de cidru de mere și apă (o parte de oțet la două părți de apă).
  • Tratamentele cu proteine pot reda volum părului, iar șuvițele vor arăta mai ferme. Asigură-te însă că nu recurgi prea des la aceste tratamente. Limitează folosirea produselor de styling și tip leave-in.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×