Reclamă

Trucuri simple pentru un păr sănătos. Sfaturi utile de la specialiștii în beauty

Unul dintre atuurile frumuseții este părul, și din fericire există trucuri simple pentru un păr sănătos. Părul mătăsos, curat și strălucitor face parte din zestrea oricărei femei.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 30 octombrie 2023, 6:49

Orice urmașă a Evei își dorește ca părul ei să emane prospețime și seducție. Din fericire, zestrea genetică poate fi ajutată cu câteva trucuri de efect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri simple pentru un păr sănătos

În primul rând, din rutina ta de îngrijire a frumuseții nu trebuie să lipsească spălatul, relatează The List. Dacă ți se pare că părul nu mai arată curat, te poți spăla cu o zi mai devreme decât în mod normal. Reține însă că nu există o regulă fixă a intervalului în care să te speli pe cap, căci fiecare dintre noi are un biom unic. În general, experții recomandă spălarea părului la două-trei zile.

Părul subțire, ondulat sau buclat are tendința de a se usca, în timp ce părul sănătos poate fi puțin mai uleios. Adaptează deci intervalul de spălare la textura părului tău.

În cazul părului mai gras, se recomandă spălarea lui zilnică, potrivit medicului dermatolog Carolyn Goh. Aceasta apreciază că persoanele cu părul uscat sau creț se pot spăla mai puțin frecvent.

Totuși, dacă părul arată gras sau pielea capului te înțeapă, este un indiciu clar că părul trebuie spălat.  

Reclamă

Folosește parfum sau ulei de păr

Odată ce părul tău arată curat și îngrijit, poți trece la nivelul următor, dându-i arome subtile printr-un parfum special pentru păr. Totuși, există o diferență între parfumul de păr și parfumul obișnuit.

Parfumul de păr este conceput special ca să îți pună în valoare podoaba capilară. Există formule care conțin agenți de strălucire sau texturare, deci înmoaie părul, dându-i în plus miresme îmbietoare.

Reclamă

Parfumul de păr este mai puțin concentrat decât un parfum obișnuit, deci nu are un miros atât de puternic. În consecință are și un preț mai prietenos cu bugetul tău.

O altă opțiune pentru a păstra mirosul proaspăt este folosirea unui ulei de păr parfumat. Există formule dedicate reparării părului uscat, dar poți alege o variantă de parfum care degajă prospețime, și poate chiar seducție. Pentru un beneficiu suplimentar, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale în uleiul tău, care să inducă o stare de calm și relaxare.

Curăță regulat ustensilele de păr

O atenție deosebită trebuie acordată, în egală măsură, ustensilelor de păr, mai ales în cazul periilor. Atunci când se adună fire, îți poți infecta părul. Periile de păr pot păstra o mulțime de particule neplăcute, care pot provoca un miros ciudat, iar prin acumularea smocurilor pot provoca chiar bacterii și ciuperci.

Spălarea săptămânală a periilor este suficientă. Peria se spală în apă caldă cu săpun. Trebuie să fii atentă să freci bine între dinții periei și să o lași la uscat. Dacă peria are peste un an vechime, trebuie să o arunci și să o înlocuiești cu una nouă.

Protejează părul împotriva mirosurilor

Pe parcursul unei zile lungi și agitate, părul tău poate împrumuta diferite mirosuri, de exemplu de tutun, care persistă ore întregi.

S-a dovedit științific că foliculii de păr absord poluarea din mediul înconjurător. Fumul de țigară și alți poluanți aderă ușor la sebumul din păr. Particulele nu doar că dau un miros neplăcut, dar pot provoca ruperea firului și chiar pierderea strălucirii lui.

Nu numai că nu doar fumul de țigară este dăunător, ci și expunerea la mirosuri puternice de mâncare, ca atunci când petreci mult timp în bucătărie și nu îți protejezi părul. În acest caz se recomandă legarea părului cu o eșarfă sau un batic.

Menține perna curată

Chiar dacă ai depus eforturi să ai un păr impecabil de curat, acestea vor fi compromise de o pernă nu la fel de curată. Pe de altă parte, dacă vii dintr-un club cu părul plin de fum de tutun, particulele se vor împrăștia pe pernă. Chiar dacă tu îți speli părul, dacă te culci pe perna deja murdărită, practic reintroduci particulele de fum pe părul curat.

Un alt dezavantaj al pernelor nu foarte curate este acela că pot înlătura uleiurile naturale de pe scalp sau din produsele de întreținere. Deci apare riscul de recontaminare. Căpușele sunt un alt pericol, căci sunt atrase de pernele murdare. Dacă ești alergică la căpușe, este posibil să resimți o mâncărime intensă pe pielea capului.

Pe de altă parte, țesăturile pernei pot atrage uleiurile naturale din păr și bacteriile. Ca urmare porii se pot înfunda, ducând la mătreață și acnee.

Asigură-te că nu ai o problemă medicală

Dacă îți speli părul ca de obicei, dar remarci un miros neplăcut, poate e cazul să-l speli mai des. Vremea, modificările hormonale și schimbările stilului de viață ca dieta pot influența mirosul scalpului.

Dacă totuși ai eliminat oricare cauză dintre cele menționate și părul tot miroase urât, este cazul să consulți un medic. Anumite afecțiuni medicale pot face scalpul să miroasă. De exemplu dermatita seboreică (sau mătreața), infecțiile fungice pe scalp sau modificările hormonale.

O altă cauză poate fi hiperhidroza, care survine atunci când transpiri excesiv și transpirația se amestecă cu bacteriile de pe scalp.

Psoriazisul este o altă afecțiune care provoacă un miros neplăcut. Printre simptome se numără plăci solzoase și înțepătoare care se pot coji.

Dau o senzație de înțepătură, de asemenea pot sângera. Însă cu tratamentul adecvat, toate aceste probleme pot fi ameliorate. Părul tău își va recăpăta mirosul de prospețime.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×