Reclamă

Tunsoarea bob: stiluri pentru păr scurt și păr lung

Fie îți dorești o podoabă capilară cu un aspect sănătos, fie vrei să îți schimbi look-ul, specialiștii în frumusețe recomandă tunsoarea bob. În rândurile de mai jos, am pregătit pentru tine stiluri de bob pentru un păr scurt și altele pentru un păr mai lung.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 26 iulie 2023, 8:02

Tunsoarea bob se potrivește aproape tuturor femeilor, indiferent de forma feței. Un lucru important de menționat: dacă ai părul ondulat sau creț, trebuie să iei în considerare faptul că vei fi nevoită să îl coafezi aproape zilnic. Asta doar dacă îți dorești ca forma bobului să fie una impecabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tunsoarea bob: stiluri pentru un păr scurt și păr lung

Doamnele și domnișoarele care sunt sigure pe energia lor feminină sunt printre primele care aleg să se tundă bob. Această tunsoare a luat amploare în urmă cu câțiva ani și continuă să rămână în topul preferințelor reprezentantelor sexului frumos.

Evident, există mai multe stiluri pentru tunsoarea bob. Printre acestea se numără bobul scurt, mediu, lung, asimetric sau cel drept, cel ondulat și în valuri. Tunsoarea bubble bob reprezintă cel mai nou trend în materie de beauty.

„Această tunsoare șic și minimală este extrem de măgulitoare pentru modul în care încadrează fața. E potrivită în special pentru femeile care cu un gât mai lung. Și asta datorită contrastului clar al liniei orizontale a tunsorii și al decolteului lung și vertical“, a explicat Tom Smith, hair stylist, pentru stylist.co.uk.

Expertul în frumusețe a mai spus: „Această tunsoare poate fi, de asemenea, ajustată pentru cele care nu doresc să își piardă lungimea prin crearea unui bob mai lung. Este simplu. Doar păstrează acele capete ascunse înainte“. El a mai subliniat că pentru fiecare femeie în parte se potrivește un anumit tip de tunsoare bob.

Reclamă

Tunsoarea bob drept și tunsoarea bob asimetric, printre cele mai cerute

Bobul drept – acest stil reprezintă interpretarea clasică a tunsorii bob. Lungimea părului din față coincide cu cea din spate, de la ceafă, potrivit glam.com. Podoaba capilară este tăiată simplu, fără să fie filată, iar aspectul este unul minimalist, dar elegant.

Specialiștii din industria hair & beauty spun că bobul drept este o opțiune pentru femeile care au părul drept. Desigur, și cele care au părul ondulat pot opta pentru acest stil de bob. Totuși, sunt nevoite să folosească des placa pentru a crea forma dorită. E recomandat ca podoaba capilară să fie pregătită cu o soluție de protecție împotriva căldurii degajată de placă.

Reclamă

Bobul ondulat – poate avea diferite lungimi, în funcție de preferințele fiecărei femei. Un astfel de stil pune în evidență buclele și, totodată, volumul părului.

Bobul messy – reprezintă acel stil ce pare dezordonat și îi oferă celei care îl poartă o anumită libertate. Fie că este ales un bob messy scurt sau un bob messy lung, acest tip este potrivit pentru femeile care adoră stilul clasic și elegant.

Conform experților în frumusețe, principalul truc pentru bobul messy este să îți lași părul să se usuce natural. Astfel, te vei putea bucura de propriul volum și de textura ciufulită a podoabei capilare.

Bobul în valuri sau cu bucle lejere – stilul acestei coafuri este preferat, în special, de doamnele și domnișoarele care au părul ondulat sau creț. Evident, și femeile care au părul drept își pot face bucle lejere și, astfel, obțin un bob wavy.

Bobul scurt – principalul beneficiu la acest stil este faptul că, deși, lungimea părului tău este una mică, ai posibilitatea să îți ții după urechi.

Bobul asimetric – este tunsoarea are posibilități de styling nelimitate și se numără în topul preferințelor femeilor. Acest stil de bob presupune ca o parte a părului să fie mai lungă decât cealaltă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×