Reclamă

Remedii pentru părul uscat. Cum poți să-i redai frumusețea și strălucirea

Expunerea la soare, coafarea la temperaturi ridicate, umiditatea, fumatul și multe altele pot contribui la apariția părului deteriorat și uscat. Specialiștii în beauty îți vin în ajutor și îți oferă câteva remedii pentru părul uscat. Iată cum poți să-i redai frumusețea și strălucirea.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 18 noiembrie 2023, 6:34

Dacă părul tău se simte uscat la atingere, poate fi, de asemenea, fragil și greu de coafat. Un păr uscat nu înseamnă însă că ai o problemă de sănătate sau că este ceva în neregulă cu el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Remedii pentru părul uscat

Dacă și tu te confrunți cu un păr uscat și deteriorat, atunci ar trebui să apelezi la unul dintre remediile propuse de specailiștii în beauty.

Mai mulți facotri pot contribui la degradarea podoabei capilare. Alimentația joacă un rol extrem de important, la fel și facotrii de mediu, stresul, dar și produsele de îngrijire folosite. Iată ce poți să faci pentru a-i oferi părului tău strălucirea mult visată.

Tunderea vârfurilor

Dacă părul tău este prea uscat, ar putea avea nevoie de o resetare sub forma unei proaspete tunsori. Chiar dacă părul tău nu este foarte lung, vârfurile despicate pot face părul greu de coafat și pot contribui la senzația de uscăciune sau asprime, potrivit Health Line.

Reclamă

Mergi la stilist şi tunde părul care este nesănătos și care îngreunează creșterea firelor noi. Întreabă stilistul dacă are sfaturi pentru tipul și lungimea părului tău. Aceștia pot recomanda o nouă rutină de coafare care poate împiedica deteriorarea părului.

Ia vitamine

Ai nevoie de anumite vitamine pentru a-ţi hrăni corpul. Anumite vitamine au un impact direct asupra sănătății părului și a unghiilor. Vitamina A, vitamina C, biotina (uneori numită vitamina H) și fierul mineral contribuie la un păr care arată mai sănătos.

Reclamă

De asemenea, poţi lua suplimente care conțin doar biotină pentru a face părul să arate mai bine. Cu toate acestea, cercetările recente nu susțin ideea că biotina face o mare diferență. Poţi lua în considerare şi suplimentele cu proteine ​​marine, despre care s-a demonstrat că ajută părul să fie mai sănătos.

Adaugă omega-3 și antioxidanți în dieta ta

Proteinele marine împiedică părul să se subțieze și pot face părul să arate mai strălucitor. Pentru a obține rezultate similare fără a lua un supliment, crește cantitatea de proteine ​​marine din dieta ta. 

Toate acestea sunt bogate în peptide și omega-3, care îţi pot face părul mai strălucitor. De asemenea, poţi lua în considerare consumul de mai mulți antioxidanți pentru a combate stresul oxidativ, ceea ce face părul să pară mai bătrânicios.

Clinica Mayo pune accent pe grăsimile sănătoase, precum cele găsite în uleiul de canola, pentru o mai bună sănătate a părului.

Evită să te speli pe păr în fiecare zi

Șamponul îndepărtează murdăria și transpirația din păr, dar, de asemenea, îţi îndepărtează părul de sebum. Sebumul este uleiul natural care face părul mai uşor de întreţinut şi, când ai cantitatea potrivită, strălucitor. Prea mult sebum duce la un aspect gras al părului.

Dar probabil că nu trebuie să scapi în fiecare zi de sebum; îţi poţi spăla părul o dată la două zile. Dacă nu poţi rezista o zi între spălări, foloseşte un şampon special pentru părul uscat. O variantă potrivită poate fi chiar şamponul pentru copii. Ambele curăță ușor, fără a îndepărta părul complet de uleiul său natural.

Înfăşoară părul în loc să îl laşi să se usuce singur

Dacă părul tău este fragil și greu de coafat după ce l-ai spălat, ar putea pierde prea multă umiditate în timpul procesului de uscare. Încearcă să înfăşori părul într-o cârpă sau un prosop după ce l-ai spălat în loc să se usuce singur. Dacă dormi cu părul ud, folosește o față de pernă de mătase pentru a împiedica umiditatea părului să se absoarbă în perne.

Renunță la coafarea la căldură

Coafarea cu căldură pentru a ondula, a îndrepta sau a adăuga volum părului ar putea face parte din rutina ta zilnică de ani de zile. Poate fi și motivul pentru care părul tău se usucă.

Un studiu al firului de păr înainte și după uscare cu phoenul a arătat daune semnificative la părul participantului. Dacă aveți de gând să vă uscați părul, păstrați uscătorul la cel puțin 6 inci distanță de firul de păr pentru cele mai bune rezultate.

Spală părul cu apă mai rece

Apa fierbinte pe care o foloseşti pentru a-ţi clăti corpul sub duș ar putea, de asemenea, să îţi opărească părul. Dușurile reci au unele beneficii pentru sănătate, iar creșterea părului mai rapid ar putea fi printre ele. După ce îţi şamponezi părul la duș, clăteşte-l la o temperatură mai rece a apei timp de un minut sau două pentru a revitaliza firele și a împrospăta scalpul.

Foloseşte uleiuri esenţiale

Uleiul de argan marocan a devenit un remediu popular pentru părul uscat. Utilizarea câtorva picături de ulei de argan pe vârfurile părului poate oferi acestuia un aspect mai finisat și mai suplu. Alte uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de mentă și uleiul de lavandă, pot ajuta la stoparea căderii părului și la prevenirea ruperii.

Amestecarea uleiului de argan, a uleiului de mentă, a uleiului de lavandă și a unui ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos, pentru a face un parfum rapid de păr, îţi poate face părul să se simtă mai puțin uscat în timp.

Poartă o pălărie

Razele ultraviolete îţi pot deteriora firul de păr în același mod în care îţi pot deteriora pielea. Dacă ai părul uscat, limitează expunerea părului la aceste raze. Poartă o pălărie în timpul activităților zilnice și evită expunerea prelungită la soare. Dacă părul tău a fost deja expus la razele UV, netezirea unui gel pur de aloe vera pe păr ar putea ajuta la repararea daunelor.

Încearcă uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un emolient natural. Asta înseamnă că umple golurile din firele de păr dacă acestea au fost deteriorate de căldură sau de soare. Un studiu din 2005 a arătat că uleiul de cocos este deosebit de bun la penetrarea fibrelor părului.

Prin netezirea părului șuviță cu șuviță, uleiul de cocos îmbunătățește aspectul general al părului. Poţi trata părul cu un tratament profund cu ulei de cocos încălzit, o dată pe săptămână.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×