Reclamă

Ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea. Pe cine poți să te bazezi

Limitarea numărului de calorii poate fi adesea realizată cu puțină creativitate. De exemplu, înlocuind laptele și zahărul cu o linguriță de scorțișoară ar putea reducere numărul de calorii al unei cafele cu cel puțin 70 de calorii per cană. Acest condiment este ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 martie 2024, 7:42

Un studiu a constatat că doar o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge, trigliceridele, colesterolul LDL și nivelul colesterolului total la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Dar are și o mulțime de alte beneficii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea

Scorțișoara poate încetini viteza cu care stomacul se golește după masă, ceea ce poate ajuta la controlul creșterilor și scăderilor bruște ale nivelului de zahăr din sânge.

Scorțișoara poate îmbunătăți modul în care antioxidanții din alte alimente ajută organismul să se apere, întărind sistemul imunitar.

Beneficiile suplimentare ale scorțișoarei includ ameliorarea congestiei, reducerea rigidității mușchilor și articulațiilor, contracararea inflamației, susținerea sănătății digestive și chiar stimularea funcției creierului.

De asemenea, s-a dovedit că acest super condiment stimulează circulația cu proprietățile sale de subțiere a sângelui.

Reclamă

Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care îi conferă scorțișorii aroma și mirosul, această alternativă la zahăr poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.

Consumul de zahăr crește nivelul de insulină și blochează nivelurile de leptină extrem de importante. E un hormon necesar pentru reducerea apetitului și arderea grăsimilor. Renunță la dulciuri și înlocuiește-le cu condimente. În acest fel îți vei satisface sănătos pofta de dulce și te vei simți mai plină pentru mai mult timp.

Care e diferența dintre zahăr și scorțișoară

Reclamă

Zahărul influențează funcția creierului, crește colesterolul, cauzează probleme dentare, poate supraîncărca ficatul, crește șansele de diabet și dă dependență, datorită eliberării masive de dopamină în creier. Cea mai bună alternativă pentru a-l înlocui se pare că este scorțișoara, sau cel puțin așa susțin specialiștii. Scorțișoara e un condiment apreciat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate.

Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Acestea contribuie la proprietățile sale anticancerigene. Unele studii au arătat că condimentul încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratând anumite tipuri de dureri și dureri de cap, reparând leziunile tisulare și prevenind afectarea musculară.

Cercetările Societății Americane de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1. Ea este activă în reglarea insulinei și metabolismul lipidelor. Prezența acestui super-condiment în corpul tău înseamnă că poate reduce depozitarea excesului de grăsime. Poate arde mai multe calorii și poate ajuta la pierderea în greutate.

O doză zilnică din acest condiment gustos poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. Inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește trombocitele să îngroașe sângele, scăzând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelul de colesterol și trigliceride.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×