Un studiu a constatat că doar o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge, trigliceridele, colesterolul LDL și nivelul colesterolului total la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Dar are și o mulțime de alte beneficii.
Ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea
Scorțișoara poate încetini viteza cu care stomacul se golește după masă, ceea ce poate ajuta la controlul creșterilor și scăderilor bruște ale nivelului de zahăr din sânge.
Scorțișoara poate îmbunătăți modul în care antioxidanții din alte alimente ajută organismul să se apere, întărind sistemul imunitar.
Beneficiile suplimentare ale scorțișoarei includ ameliorarea congestiei, reducerea rigidității mușchilor și articulațiilor, contracararea inflamației, susținerea sănătății digestive și chiar stimularea funcției creierului.
De asemenea, s-a dovedit că acest super condiment stimulează circulația cu proprietățile sale de subțiere a sângelui.
Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care îi conferă scorțișorii aroma și mirosul, această alternativă la zahăr poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.
Consumul de zahăr crește nivelul de insulină și blochează nivelurile de leptină extrem de importante. E un hormon necesar pentru reducerea apetitului și arderea grăsimilor. Renunță la dulciuri și înlocuiește-le cu condimente. În acest fel îți vei satisface sănătos pofta de dulce și te vei simți mai plină pentru mai mult timp.