Condimentul are un gust delicios alături de chili, cartofi dulci, friptură înnăbușită, curry și altele. Este și o modalitate de a îndulci cafeaua sau ceaiul fără a folosi zahăr.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci scorțișoară în fiecare zi
Dacă mănânci scorțișoară zilnic, acest lucru va avea întotdeauna un impact asupra organismului tău. În esență, acest impact este favorabil, deși este important să iei în calcul modul în care consumi scorțișoară. De exemplu, să o presari peste alimente lipsite de nutrienți nu e chiar benefic pentru sănătate. Însă în egală măsură e important să știi cantitatea de scorțișoară sigură pentru un consum regulat, deoarece este posibil să consumi prea mult, notează Parade.
Are multiple beneficii pentru sănătatea inimii
În opinia dieteticianului-nutriționist Lauren Manaker, unul din beneficiile cheie ale consumului regulat de scorțișoară este că e benefic pentru inimă. Consumul zilnic de scorțișoară este asociat pe termen lung cu sănătatea inimii în multiple moduri. Scorțișoara are un efect dovedit de reducere a nivelurilor de colesterol total, colesterol LDL (rău) și trigliceride. În acest mod ea reduce direct riscul bolilor cardiovasculare, care reprezintă una din principalele cauze de mortalitate.
A mânca scorțișoară zilnic poate reduce tensiunea arterială
Pe lângă efectul de reducere a colecterolului LDL (rău), consumul zilnic de scorțișoară poate reduce în egală măsură tensiunea arterială. Deoarece hipertensiunea arterială este legată de boala cardiovasculară, prin consumul de scorțișoară se reduce acest risc.
Poate scădea riscul de diabet de tip 2
Cercetările științifice arată că prin consumul de scorțișoară poate crește sensibilitatea la insulină. S-a demonstrat că acest condiment face ca celulele din organism să fie mai sensibile la insulină, hormonul care controlează nivelurile de zahăr.