Reclamă

Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară

Pentru porția de desert cu care poți să-i cucerești pe ai casei, prepară o rețetă de clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară. Clătitele ies gustoase, dolofane și sunt foarte consistente.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 septembrie 2023, 5:32

Este o rețetă de clătite americane sau pancakes. Au dimensiuni mai mici, pentru a le putea întoarce cu ușurință de pe o parte pe cealaltă, fără să se deformeze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceste clătite cu mere răzuite și incluse în aluat pot constitui gustarea dulce din orice moment al zilei, dar pot înlocui și micul dejun. Sunt delicioase atât calde, cât și reci. De aceea, pot fi servite și în pauza de masă de la birou sau de la școală. Se mențin pufoase și își păstrează savoarea chiar și 2-3 zile.

Aluatul pentru aceste clătite se prepară mult mai consistent decât aluatul pentru clătitele clasice. Merele răzuite adăugate în aluat îl mai pot dilua datorită sucului pe care acestea îl lasă. Dacă adăugăm mere, aroma potrivită pentru aceste clătite este scorțișoara.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu astfel de clătite simple și delicioase.

Clătite cu mere în aluat – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 25 gr zahăr
  • 250 ml lapte
  • 300 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 1 linguriță esență de vanilie, opțional
  • 3 mere mari
  • ulei pentru uns tigaia.
Reclamă

Rețeta clătitelor cu mere răzuite – Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă, dar și toate ustensilele necesare preparării. Orice rețetă se prepară mai rapid, dacă ai tot ce trebuie la îndemână.

Ai nevoie de un bol în care amesteci ingredientele, un tel sau un mixer și o răzătoare. Mai ai nevoie de o tigaie în care coci clătitele și de o spatulă cu care le întorci de pe o parte pe cealaltă.

Reclamă

Când ai totul adus pe masa de lucru, poți da start pregătirii aluatului pentru clătite.

Descoperă și o rețeta de clătite imperiale rupte în bucățele, denumită Kaiserschmarrn.

Cum prepari clătite cu mere în aluat

Sparge ouăle în bol și adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Amestecă-le energic cu telul sau cu mixerul, până când își măresc consistent volumul, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adaugă laptele, omogenizează compoziția, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și pudra de scorțișoară.

Spală merele, șterge-le bine și răzuiește-le direct peste aluatul pentru clătite. Cum răzuiești primul măr, amesteci aluatul pentru a nu da timp mărului să oxideze. După ce ai adăugat și merele răzuite mai poți adăuga și vanilia, dacă optezi și pentru aceasta.

Pune ulei la încins într-o tigaie mai mare, atât cât să îi acoperi baza. Ia câte o lingură din aluatul pentru clătite cu mere răzuite și formează grămăjoare în tigaie. Aplatizează grămăjoarele cu dosul lingurii. Rumenește clătitele pe prima parte, apoi întoarce-le cu spatula și rumenește-le frumos și pe a doua parte.

Clătite cu mere răzuite, rumenite în tigaie, alături de un bol cu mere răzuite și două felii de mere
Clătitele se formează cu lingura în tigaia unsă cu ulei / Shutterstock

Scoate-le pe un platou, dar nu le așeza una peste alta cât sunt calde, pentru a nu se deforma. Poți presăra zahăr pudră cu aromă de vanilie peste delicioasele clătite cu mere în aluat, atunci când le servești.

Pentru că este sezonul dovleacului, îți oferim și o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar în aluat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×