Reclamă

Ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie. Ingredientul secret pe care toate gospodinele îl folosesc

Gospodinele au dezvăluit ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie. Ingredientul secret va schimba complet modul în care le pregătești. Gustul va rămâne la fel de bun, iar tu vei termina de preparat acest desert mult mai repede.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 septembrie 2023, 6:06 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:15

Clătitele sunt ideale pentru momentele dulci ale zilei. Acest preparat este ușor de pregătit și poate fi încercat cu încredere chiar și de un bucătar amator. Clătitele nu necesită foarte mult timp de pregătite, iar ingredientele necesare sunt simple și accesibile oricând. Dacă nu știi cu ce să-ți mai răsfeți familia, atunci încearcă să prepari o porție de clătite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie

Clătitele sunt versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate. Ele pot fi servite ca desert sau ca aperitiv. Poți încerca să prepari rețetele de clătite dulci sau rețetele pentru clătitele sărate. Indiferent de ceea ce alegi, trebuie să respecți câteva reguli importante pentru a avea compoziția perfectă. Ingredientele pe care le alegi sunt simple și accesibile, însă trebuie puse în cantitățile potrivite pentru a avea un aluat perfect pentru clătitele pufoase.

Descoperă câte linguri de făină trebuie să pui în aluatul de clătite pentru a obține compoziția perfectă. Cine nu-și dorește o porție minunată de clătite? Acestea sunt ideale pentru atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție să prepari un desert elaborat. Însă pe cât sunt de delicioase, pe atât de problematic poate fi procesul de gătire al clătitelor.

Dacă aluatul nu este pregătit în mod corect, atunci clătitele tale se vor lipi de tigaie. Gospodinele au dezvăluit ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie. Ingredientul secret este reprezentat de o lingură de griș. Grișul va oferi consistența ideală aluatului și îl va face să nu se mai lipească de tigaie în timpul procesului de gătire.

Mai mult, specialiștii de la Healthline recomandă să adaugi în aluat și puțin ulei. Totodată, cantitatea de zahăr trebuie măsurată cu mare atenție. Dacă ai pus prea mult zahăr în aluatul de clătite, atunci riști ca acesta să se lipească de tigaie. Cu aceste trucuri te poți asigura că ești pregătită pentru a face clătitele perfecte pentru familia ta.

Reclamă

Cum prepari clătite pufoase

Dacă vrei să prepari clătite pufoase, atunci mai jos găsești lista cu ingrediente:

  • 4 ouă
  • 600 grame de iaurt
  • 300 mililitri de apă minerală
  • 50 grame de zahăr
  • 40 grame de unt
  • o linguriță de sare
  • 400 grame de făină
  • o lingură de griș
  • esență de vanilie
  • puțin ulei
Reclamă

Cerne făina într-un bol și adaugă peste ea untul topit. Amestecă bine compoziția apoi adaugă sare, zahăr, iaurt și apă minerală. Amestecă întreaga compoziție până începe să se omogenizeze, apoi adaugă și lingura de griș și mai amestecă puțin.

După ce ai omogenizat bine poți adaugă și puțin din esența ta preferată. Pentru mai mult gust, gospodinele îți recomandă să pui și puțină coajă de la o lămâie, răzuită fin.

Adaugă mai departe ouăle și puțin ulei și amestecă din nou întreaga compoziție.

Apa minerală va face clătitele să fie pufoase și aerate. Lasă compoziția timp de 10 minute pentru ca ingredientele să se azeșe cât mai bine.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și adaugă primul polonic din compoziție. Poți să servești delicioasele clătite cu ciocolată sau cu dulceața ta favorită.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×