Rar există iubitor de desert care să nu adore clătitele clasice, însă torturile de clătite cuceresc instant orice gurmand. Chiar dacă necesită mai mult timp prepararea clătitelor, pașii necesari sunt simpli, iar ingredientele sunt mereu la îndemână. Cât despre cremele de umplere, acestea se pot adapta în funcție de gustul fiecăruia. Crema de zmeură este gustoasă și aromată. În plus, nuanța ei plăcută, va oferi tortului un aspect deosebit.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un tort de clătite delicios.
Tort de clătite cu cremă de zmeură – Ingrediente
Pentru prepararea acestui tort, ai nevoie de ingredientele destinate pregătirii aluatului de clătite și cele necesare în realizarea cremei și decorului.
Tort de clătite cu cremă de zmeură – Mod de preparare
Reclamă
Începe cu pregătirea aluatului de clătite Acesta necesită 10 minute de repaus pentru ca la final clătitele să fie pufoase. În timp ce aluatul se odihnește, prepară crema de zmeură, care necesită un timp de răcire.
Cum prepari aluatul de clătite
Pune ouăle în bolul mixerului împreună cu un praf de sare și zahărul. Zahărul adăugat în aluat are rolul de a intensifica culoarea clătitelor în timpul coacerii. Amestecă intens ingredientele cu ajutorul mixerului până obții o compoziție spumoasă.
Adaugă, pe rând laptele, făina amestecată cu bicarbonatul și apa minerală împreună cu esența. Omogenizează aluatul după fiecare ingredient adăugat. Apa minerală ajută aluatul de clătite să devină mai pufos în timpul coacerii.
Pune o tigaie antiaderentă, cu diametrul de 28-30 cm, la încins la foc mediu. La primele clătite, o poți unge ușor cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, pune din aluatul de clătite în tigaie, atât cât să îi acoperi baza. Coace fiecare clătită în parte pentru câteva secunde pe fiecare parte. Pune clătitele coapte pe un platou și lasă-le să se răcească.
Cum prepari crema pentru tort de clătite cu cremă de zmeură
Pune praful de budincă într-un recipient și adaugă puțin lapte rece peste el. Omogenizează bine amestecul. Restul de lapte rămas pune-l într-un vas pe foc și adu-l la temperatura de fierbere. Adaugă zahărul și un praf de sare, apoi toarnă praful de budincă diluat, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Fierbe crema până capătă textura unei budinci. Adaugă zmeura și mai fierbe crema 2-3 minute, pentru a se degaja aroma de zmeură.
Lasă crema de zmeură să se tempereze ușor, apoi introdu mixerul în ea și pasează fructele de zmeură. Poți trece crema de zmeură prin sită, dacă adori textura fină. Încorporează untul rece în crema, de asemeni răcită, folosind mixerul.
Când ai clătitele reci și crema de zmeură preparată, poți asambla tortul de clătite.
Folosește un cerc de tort cu diametrul puțin mai mic decât al clătitelor. Așază-l peste clătite, pe rând și decupează cu un cuțit surplusul de clătite. Vei obține astfel același diametru. Întinde crema uniform între clătite, iar deasupra și de jur-împrejur decorează tortul cu frișcă.
Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se întări crema de zmeură și a-l putea secționa frumos. Decorează deliciosul tort de clătite cu cremă de zmeură și cu flori pentru un aspect atractiv.