Reclamă

Tort de clătite cu cremă de zmeură

Ideal pentru a-i surprinde pe cei dragi, acest tort de clătite cu cremă de zmeură este delicios și spectaculos, dar și ușor de preparat.

Publicat: 27 octombrie 2021, 7:05 / Actualizat: 30 decembrie 2021, 11:58

Rar există iubitor de desert care să nu adore clătitele clasice, însă torturile de clătite cuceresc instant orice gurmand. Chiar dacă necesită mai mult timp prepararea clătitelor, pașii necesari sunt simpli, iar ingredientele sunt mereu la îndemână. Cât despre cremele de umplere, acestea se pot adapta în funcție de gustul fiecăruia. Crema de zmeură este gustoasă și aromată. În plus, nuanța ei plăcută, va oferi tortului un aspect deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un tort de clătite delicios.

Tort de clătite cu cremă de zmeură – Ingrediente

Pentru prepararea acestui tort, ai nevoie de ingredientele destinate pregătirii aluatului de clătite și cele necesare în realizarea cremei și decorului.

Ingrediente pentru aluat de clătite:

  • 4 ouă medii
  • 750 ml lapte
  • 250 ml apă minerală sau bere
  • 25 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 350 gr făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
Reclamă

Ingrediente pentru crema de zmeură și decor:

  • 250 gr zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 gr de zahăr
  • 50 gr praf de budincă cu aromă de zmeură
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • 1 praf de sare
  • 200 gr frișcă pentru decor

Tort de clătite cu cremă de zmeură – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea aluatului de clătite Acesta necesită 10 minute de repaus pentru ca la final clătitele să fie pufoase. În timp ce aluatul se odihnește, prepară crema de zmeură, care necesită un timp de răcire.

Cum prepari aluatul de clătite

Pune ouăle în bolul mixerului împreună cu un praf de sare și zahărul. Zahărul adăugat în aluat are rolul de a intensifica culoarea clătitelor în timpul coacerii. Amestecă intens ingredientele cu ajutorul mixerului până obții o compoziție spumoasă.

Adaugă, pe rând laptele, făina amestecată cu bicarbonatul și apa minerală împreună cu esența. Omogenizează aluatul după fiecare ingredient adăugat. Apa minerală ajută aluatul de clătite să devină mai pufos în timpul coacerii.

Pune o tigaie antiaderentă, cu diametrul de 28-30 cm, la încins la foc mediu. La primele clătite, o poți unge ușor cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, pune din aluatul de clătite în tigaie, atât cât să îi acoperi baza. Coace fiecare clătită în parte pentru câteva secunde pe fiecare parte. Pune clătitele coapte pe un platou și lasă-le să se răcească.

Colaj de poze cu pașii de preparare a clătitelor pentru Tort de clătite cu cremă de zmeură
Pentru a fi mai pufoase clătitele se adaugă în aluat puțin bicarbonat de sodiu / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru tort de clătite cu cremă de zmeură

Pune praful de budincă într-un recipient și adaugă puțin lapte rece peste el. Omogenizează bine amestecul. Restul de lapte rămas pune-l într-un vas pe foc și adu-l la temperatura de fierbere. Adaugă zahărul și un praf de sare, apoi toarnă praful de budincă diluat, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Fierbe crema până capătă textura unei budinci. Adaugă zmeura și mai fierbe crema 2-3 minute, pentru a se degaja aroma de zmeură.

Lasă crema de zmeură să se tempereze ușor, apoi introdu mixerul în ea și pasează fructele de zmeură. Poți trece crema de zmeură prin sită, dacă adori textura fină. Încorporează untul rece în crema, de asemeni răcită, folosind mixerul.

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de zmeură pentru tort de clătite
Textura cremei de zmeură devine mai consistentă datorită untului adăugat / Profimedia Images

Când ai clătitele reci și crema de zmeură preparată, poți asambla tortul de clătite.

Folosește un cerc de tort cu diametrul puțin mai mic decât al clătitelor. Așază-l peste clătite, pe rând și decupează cu un cuțit surplusul de clătite. Vei obține astfel același diametru. Întinde crema uniform între clătite, iar deasupra și de jur-împrejur decorează tortul cu frișcă.

Colaj de poze cu pașii de asamblare pentru Tort de clătite cu cremă de zmeură
Tortul de clătite se decorează cu frișcă / Profimedia Images

Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se întări crema de zmeură și a-l putea secționa frumos. Decorează deliciosul tort de clătite cu cremă de zmeură și cu flori pentru un aspect atractiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×