Clătitele fac parte din categoria de deserturi apreciate în întreaga lume. Sunt rapid de făcut și pot fi pregătite într-o mulțime de combinații delicioase. Acesta pot fi servite cu tot feluri de toppinguri, fructe sau pot fi înglobate în rețete sărate de aperitiv.
Cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor
Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite preparate. În Statele Unite ale Americii este o adevărată tradiție să le servești la micul dejun, iar la noi în țară sunt apreciate de către cei mici, dar și de părinți.
Dacă vrei ca aluatul clătitelor tale să fie mult mai des și mai pufos, ei bine află că există un ingredient secret pe care îl poți adăuga în rețeta ta clasică.
Pentru a avea clătite moi și pufoase, bucătării specialiști recomandă să incluzi în aluatul acestora bere sau cidru.
Berea este folosită de mulți bucătari drept ingredient secret pentru a obține clătite pufoase. În egală măsură poate fi folosit și cidrul pentru a obține clătite cu textură și gust delicios. Aceste două băuturi sunt bogate în dioxid de carbon și în drojdie naturală.
Aceste două elemente ajută la creșterea și aerisirea aluatului de clătite. Astfel, clătitele capătă o consistență pufoasă și ușoară.
În plus, aroma berii se va combina cu celelalte ingrediente într-un mod amnios și va adăuga clătitelor un plus de savoare.
Data viitoare când te pregătești să prepari clătite delicioase, ia în calcul și acest truc simplu pentru a le face mai pufoase. Între timp încearcă și rețeta noastră de clătite pe care le poți servi alături de fructele de sezon.