Reclamă

Cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor. Ingredientul secret care le va face mult mai pufoase

Bucătarii au dezvăluit cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor. Acest ingredient secret te va ajuta să ai clătite mult mai pufoase și mai dense. Descoperă mai departe cum anume poți să îmbunătățești rețeta clasică pentru a-i surprinde pe cei dragi cu clătite delicioase și pufoase.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 iunie 2023, 6:49

Clătitele fac parte din categoria de deserturi apreciate în întreaga lume. Sunt rapid de făcut și pot fi pregătite într-o mulțime de combinații delicioase. Acesta pot fi servite cu tot feluri de toppinguri, fructe sau pot fi înglobate în rețete sărate de aperitiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor

Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite preparate. În Statele Unite ale Americii este o adevărată tradiție să le servești la micul dejun, iar la noi în țară sunt apreciate de către cei mici, dar și de părinți. 

Dacă vrei ca aluatul clătitelor tale să fie mult mai des și mai pufos, ei bine află că există un ingredient secret pe care îl poți adăuga în rețeta ta clasică.

Pentru a avea clătite moi și pufoase, bucătării specialiști recomandă să incluzi în aluatul acestora bere sau cidru.

Berea este folosită de mulți bucătari drept ingredient secret pentru a obține clătite pufoase. În egală măsură poate fi folosit și cidrul pentru a obține clătite cu textură și gust delicios. Aceste două băuturi sunt bogate în dioxid de carbon și în drojdie naturală.

Reclamă

Aceste două elemente ajută la creșterea și aerisirea aluatului de clătite. Astfel, clătitele capătă o consistență pufoasă și ușoară.

În plus, aroma berii se va combina cu celelalte ingrediente într-un mod amnios și va adăuga clătitelor un plus de savoare.

Data viitoare când te pregătești să prepari clătite delicioase, ia în calcul și acest truc simplu pentru a le face mai pufoase. Între timp încearcă și rețeta noastră de clătite pe care le poți servi alături de fructele de sezon.

Reclamă

Cum adaugi berea sau cidrul în rețetele tale de clătite

Nu ai nevoie de multă iscusință în bucătărie pentru a adăuga acest ingredient nou în rețeta clasică. Începe prin a aduce un bol pe masa de lucru.

În acesta amestecă făina cu un vârf de sare și cu puțin zahăr. După ce ai amestecat bine ingredientele uscate, adu berea sau cidrul și toarnă treptat în compozițe. În timp ce torni amestecă energic cu ajutorul unui tel. La final trebuie să ai o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Este important să amesteci energic tocmai pentru a evita formarea cocoloașelor în aluatul de clătite pufoase și moi. Continuă cu acest procedeu de amestecare până când compoziția ta devine de o consistență lichidă, dar în același timp densă. Încearcă și rețeta de clătite cu ciocolată și banane.

Pasul cel mai important este ca aluatul să fie amestecat cu multă grijă. Nu trebuie să exagerezi, dar nici nu trebuie să lași cocoloașele să se formee. După ce a fost omogenizat, se recomandă ca aluatul să se lase la odihnit pentru câteva zeci de minute.

Înainte de a pregăti delicioasele clătite, încearcă să lași aluatul cel puțin 20 de minute. În felul acesta făina va absorbi toate ingredientele lichide. Tot ce trebuie să mai faci apoi este să pui o tigaie cu puțin ulei la încins și să începi să gătești clătitele pufoase și dense. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×