Reclamă

Câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul de clătite. Sfaturi utile pentru a scăpa de cocoloașe

Bucătării specialiști au dezvăluit câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul de clătite pentru ca acestea să fie pufoase și lipsite de coloșoale. Află și tu cum poți să gătești mai îndrăgite preparate din întreaga lume. Vei putea să transformi complet rețeta clasică.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 septembrie 2023, 6:36

Clătitele sunt extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate. Clătitele pot fi dulci, dar și sărate. Indiferent de modul în care alegi să le servești, trebuie să respecți câteva reguli simple pentru a obține consistența perfectă a aluatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul de clătite

Clătitele sunt considerate a fi unele dintre cele mai îndrăgite deserturi. Rețeta este ușoară și este aleasă deseori de bucătarii amatori. Nu ai nevoie de foarte multă experiență în bucătărie pentru a putea prepara o porție de clătite.

Fiind o rețetă simplă, aceasta poate fi încercată de oricine se află la început de drum în arta bucătăriei. Descoperă și tu câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul clătitelor pentru a scăpa de cocoloașe. Pentru a obține compoziția perfectă, din aluatul tpu nu trebuie să lipsească nici apa minerală.

Dacă respecți indicațiile bucătarilor specialiști, autentic vei obține clătitele perfectă. Inclusiv ordinea ingredientelor este extrem de importantă pentru a avea parte de reușită. Pentru a obține o porție mare de clătite vei avea nevoie de 400 de grame de făină.

Aceasta trebuie cernută înainte și nu trebuie adăugată deodată. Specialiștii recomandă să adaugi 4 linguri de făină, untul topit și să amesteci totul cu un tel, apoi toarnă iaurtul și apa minerală, iar mai apoi restul de făină.

Reclamă

În felul acesta compoziția ta va fi omogenizată și vei evita riscul de a face cocoloașe, spun specialiștii.

Cum prepari clătite pufoase cu iaurt

Pentru a pregăti clătite pufoase cu iaurt ai nevoie de câteva ingrediente simple:

Reclamă
  • 4 ouă
  • 600 de gr de iaurt
  • 40 gr de unt
  • 300 ml apă minerală 
  • 50 gr de zahăr
  • 5 gr de sare
  • 400 gr de făină
  • esență de vanilie sau portocală, în funcție de preferințe
  • ulei

Pune primele linguri de făină cernută într-un bol și adaugă untul topit. Amestecă bine compoziția, iar apoi adaugă peste ele sarea, zahărul, iaurtul și apa minerală. Amestecă bine până ce compoziția ta se va omogeniza foarte bine.

Adaugă apoi aromele tale preferate de esență, dar și puțină coajă de lămâie răzuită fin. Adaugă ouăle și puțin ulei și amestecă totul bine.

Poți încerca să adaugi și puțin zahăr vanilat pentur un plus de gust. Apa minerală este cea care va face clătitele tale să fie mult mai pufoase. După ce ai amestecat bine compoziția este recomandat să o lași timp de 10-12 minute pentru ca ingredientele să se așeze bine.

Pune o tigaie de diametrul d e24-25 de cm la încins. Unge tigaia cu puțin ulei, apoi adaugă primul polonic din compoziție. Întinde-l pe toată suprafața tigăii, apo lasă clătita să se rumenească frumos pe prima parte. După ce s-a rumenit bine o poți întoarce și pe cealaltă parte. Poți să servești clătitele delicioase cu dulceață de afine sau cu gemul tău preferat. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×