Pe lângă simplitatea ingredientelor și a modului de preparare, tortul mai cucerește și prin aspectul său. Clătitele sunt pufoase, cu mici găuri ce absorb compozițiile cu care sunt umplute. Rețeta clasică a acestui tort nu prevede creme pentru umplere. Între straturile de clătite se presară din belșug zahăr pudră amestecat cu scorțișoară. Însă, fiecare poate adăuga ce preferă: dulceață, gem, cremă de vanilie, de ciocolată sau sosuri de fructe.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta clasică a tortului de clătite din bucătăria ungurească.
Tort de clătite imperiale din albușuri – Ingrediente
- 250 gr albușuri (6 albușuri de ouă medii)
- 125 gr unt topit cu peste 80% grăsime
- 500 ml lapte
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 30 ml rom
- 1 praf de sare
- puțin ulei sau unt pentru uns tigaia
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.
Rețeta Magnas Palacsinta Torta – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite imperiale. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le să ajungă la temperatura camerei. Pune untul la topit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. După topire, lasă-l să se răcească. Trece făina prin sită și amestec-o cu sarea. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea aluatului pentru clătite.
Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine cu ajutorul mixerului. Te oprești din amestecat doar atunci când devin spumoase și cristaline.
În bolul cu făină, adaugă extractul de vanilie, romul și untul topit. Amestecă-le bine și pe acestea până la omogenizare. Dacă nu ai rom, poți adăuga puțin coniac amestecat cu esență de rom. Romul este unul dintre ingredientele principale care oferă gust divin tortului de clătite. Adaugă laptele treptat, în timp ce amesteci energic compoziția de făină cu unt.
La final, încorporează bezeaua de albușuri în această compoziție. Folosește o spatulă cu care amesteci în continuare. Adaugă bezeaua în 3 tranșe și amestec-o în compoziție cu mișcări circulare, ca la rețeta de pandișpan.