Reclamă

Tort de clătite imperiale din albușuri. Rețetă de Magnas Palacsinta Torta

Te-ai întrebat adesea ce să faci cu albușurile rămase de la anumite preparate la care folosești doar gălbenușurile? Îți oferim o rețetă simplă, dar delicioasă, de tort de clătite imperiale din albușuri. Este o rețetă din bucătăria ungurească, întâlnită sub denumirea de ”Magnas Palacsinta Torta”.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 iunie 2022, 6:01

Pe lângă simplitatea ingredientelor și a modului de preparare, tortul mai cucerește și prin aspectul său. Clătitele sunt pufoase, cu mici găuri ce absorb compozițiile cu care sunt umplute. Rețeta clasică a acestui tort nu prevede creme pentru umplere. Între straturile de clătite se presară din belșug zahăr pudră amestecat cu scorțișoară. Însă, fiecare poate adăuga ce preferă: dulceață, gem, cremă de vanilie, de ciocolată sau sosuri de fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta clasică a tortului de clătite din bucătăria ungurească.

Tort de clătite imperiale din albușuri – Ingrediente

  • 250 gr albușuri (6 albușuri de ouă medii)
  • 125 gr unt topit cu peste 80% grăsime
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 30 ml rom
  • 1 praf de sare
  • puțin ulei sau unt pentru uns tigaia
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.
Reclamă

Rețeta Magnas Palacsinta Torta – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite imperiale. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le să ajungă la temperatura camerei. Pune untul la topit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. După topire, lasă-l să se răcească. Trece făina prin sită și amestec-o cu sarea. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea aluatului pentru clătite.

Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine cu ajutorul mixerului. Te oprești din amestecat doar atunci când devin spumoase și cristaline.

În bolul cu făină, adaugă extractul de vanilie, romul și untul topit. Amestecă-le bine și pe acestea până la omogenizare. Dacă nu ai rom, poți adăuga puțin coniac amestecat cu esență de rom. Romul este unul dintre ingredientele principale care oferă gust divin tortului de clătite. Adaugă laptele treptat, în timp ce amesteci energic compoziția de făină cu unt.

La final, încorporează bezeaua de albușuri în această compoziție. Folosește o spatulă cu care amesteci în continuare. Adaugă bezeaua în 3 tranșe și amestec-o în compoziție cu mișcări circulare, ca la rețeta de pandișpan.

Reclamă

Cum prepari și montezi deliciosul tort de clătite imperiale din albușuri

Pune o tigaie cu diametrul de 25-26 cm la încins și unge-o ușor cu unt sau cu ulei. Când este încinsă, adaugă un polonic din compoziția de clătite și întinde-o uniform pe toată baza tigăii. Lasă clătita să se rumenească pe prima parte. Aceste clătite imperiale nu se întorc pentru a se rumeni pe ambele părți. Se coc doar pe o parte, iar partea superioară va rămâne pufoasă și plină de găurele. Acesta este și unul din farmecul lor.

Vezi mai multe imagini cu tortul de clătite imperiale în GALERIA FOTO!

Clătite imperiale pe un platou maro
Clătitele pentru tort se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorțișoară / Shutterstock

Transferă clătita direct pe platoul pe care montezi tortul. Unge din nou tigaia cu unt sau ulei și coace în același mod a doua clătită. Când și aceasta este coaptă, presară un strat generos de zahăr pudră amestecat cu scorțișoară peste clătita de pe platou. Așază a doua clătită fierbinte peste ea și treci la următoarea. Zahărul pudră se va topi și va pătrunde în orificiile clătitei, însiropând-o delicios.

Procedează în același mod până când coci toate clătitele. Ultima clătită o așezi invers peste tort, cu partea rumenită spre exterior, pentru un aspect mai plăcut. Presară și deasupra acesteia zahăr pudră.

Tort de clătite imperiale din albușuri decorat cu zahăr, pe un platou alb
Tortul se decorează cu zahăr pudră și deasupra / Shutterstock

Poți porționa și savura deliciosul tort de clătite imperiale din albușuri imediat după montare.

Este minunat servit atât cald cât și rece! Și dacă adori clătitele poți încerca și rețeta de tort de clătite cu cremă de zmeură. Este foarte gustos și ușor de preparat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×