Se povestește că într-una dintre călătoriile împăratului Franz Joseph, împreună cu împărăteasa Sissi, prin munții Alpi, aceștia au poposit la ferma unui localnic pentru a lua masa de prânz. Localnicul respectiv a vrut să le prepare clătite, dar de emoție nu a reușit să le întoarcă și acestea s-au rupt. Ca să mascheze nereușita, acesta le-a servit în bucățele decorate cu zahăr și amestecate cu stafide. Împăratului i-au plăcut foarte mult, devenind astfel desertul lui preferat.
Descoperă aici și o rețetă de tort de clătite imperiale din albușuri. Este o rețetă din bucătăria ungurească, întâlnită sub denumirea de ”Magnas Palacsinta Torta”.
Înainte de a te răsfăța cu acel tort, prepară și tu rețeta clătitelor austriece urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, prezentate mai jos.
Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 50 gr de zahăr
- 300 ml lapte
- 225 gr făină
- 100 gr unt
- esență de vanilie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
- stafide (opțional).
Kaiserschmarrn – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului de clătite, care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, dar și un alt timp de relaxare a compoziției obținute.
Cum prepari aluatul pentru clătitele imperiale
Trece făina prin sită într-un bol încăpător.