Diferența între aceasta și clătitele pufoase, cunoscute sub denumirea de pancakes, constă în modul de coacere. Ambele sunt coapte în tigaie, dar cea din rețeta de față se coace la cuptor, nu pe flacăra aragazului.
Dutch Baby este mai simplu de preparat pentru că nu mai ai grija că se va arde sau că trebuie s-o întorci. În plus, în timp ce aceasta se coace la cuptor, poți prepara și altceva pe flacăra aragazului.
Ingredientele sunt simple: aio nevoie de ouă, lapte, zahăr și făină, dar se adaugă și scorțișoară, sau nucșoară pentru o aromă deosebită.
Rețeta acestei clătite a fost inventată în prima jumătate a anilor 1900, în Seattle. Victor Manca, proprietarul cafenelei Manca’s Cafe, este cel care a înregistrat marca acestui desert. Familia Manca a adaptat rețeta clătitelor nemțești cu mere, iar rezultatul a fost desertul pe care o lume întreagă îl cunoaște sub denumirea de Dutch Baby.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o delicioasă clătită pufoasă.
Dutch Baby – Ingrediente
Din ingrediente puține și foarte accesibile, poți prepara un desert savuros și spectaculos cu care te poți răsfăța în orice moment al zilei.
Ingrediente pentru prepararea clătitei
- 3 ouă
- 30 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 150 ml lapte rece
- 100 gr făină
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară sau nucșoară
- 1-2 mere (opțional)
- 20 gr unt
- un vârf de linguriță cu sare.