Reclamă

Dutch Baby. Clătită uriașă preparată la cuptor

Dutch Baby este denumirea unei clătite mari, pufoase, foarte aromată, savurată cu fructe proaspete sau orice altă combinație care este pe gustul tău.  Este un fel de pancakes frumos ondulat pe margini și garnisit cu zahăr pudră.

Publicat: 4 martie 2022, 6:40 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:21

Diferența între aceasta și clătitele pufoase, cunoscute sub denumirea de pancakes, constă în modul de coacere. Ambele sunt coapte în tigaie, dar cea din rețeta de față se coace la cuptor, nu pe flacăra aragazului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dutch Baby este mai simplu de preparat pentru că nu mai ai grija că se va arde sau că trebuie s-o întorci. În plus, în timp ce aceasta se coace la cuptor, poți prepara și altceva pe flacăra aragazului.

Ingredientele sunt simple: aio nevoie de ouă, lapte, zahăr și făină, dar se adaugă și scorțișoară, sau nucșoară pentru o aromă deosebită.

Rețeta acestei clătite a fost inventată în prima jumătate a anilor 1900, în Seattle. Victor Manca, proprietarul cafenelei Manca’s Cafe, este cel care a înregistrat marca acestui desert. Familia Manca a adaptat rețeta clătitelor nemțești cu mere, iar rezultatul a fost desertul pe care o lume întreagă îl cunoaște sub denumirea de Dutch Baby.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o delicioasă clătită pufoasă.

Reclamă

Dutch Baby – Ingrediente

Din ingrediente puține și foarte accesibile, poți prepara un desert savuros și spectaculos cu care te poți răsfăța în orice moment al zilei.

Ingrediente pentru prepararea clătitei

  • 3 ouă
  • 30 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 150 ml lapte rece
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară sau nucșoară
  • 1-2 mere (opțional)
  • 20 gr unt
  • un vârf de linguriță cu sare.
Reclamă

Ingrediente pentru decor:

  • zahăr pudră
  • fructe de pădure.

Rețeta Dutch Baby – Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea compoziției, este important să știi că pentru reușita sigură a rețetei se recomandă utilizarea unei tigăi din fontă. Însă, dacă îți lipsește această tigaie, poți prepara clătita într-o altă tigaie cu pereții groși, sau în vase de yena.

Pentru prepararea aluatului de clătită poți folosi mixerul sau un tel pentru aluaturi. Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă ingredientele până când se omogenizează compoziția și ingredientele solide sunt diluate. Nu este necesară o mixare intensă, ci o amestecare mai lentă. Adaugă laptele rece, omogenizează din nou compoziția, apoi încorporează în ea făina.

Lasă aluatul la odihnit și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune untul în tigaie și introdu tigaia în cuptor, în timp ce acesta se încălzește. Când untul este topit, scoate tigaia din cuptor și rotește-o ușor pentru a se întinde untul și pe pereții acesteia.

Taie merele în felii mai grosiere și îndepărtează-le cotoarele. Toarnă aluatul în tigaia unsă, adaugă feliile de mere și pune tigaia la cuptor. Coace clătita uriașă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

Vezi mai multe imagini cu preparatul în GALERIA FOTO!

Dutch Baby cu mere, coaptă în tigaia de fontă
Merele sunt opționale, dar oferă savoare și consistență clătitei / Shutterstock

Decorează clătita cu zahăr pudră și adaugă peste aceasta fructele de pădure. O poți savura alături de un suc proaspăt de fructe, sau un pahar cu iaurt, la mic dejun. O poți savura și ca desert la una dintre mesele principale ale zilei.

Poți prepara această clătită uriașă și ca gustare sărată adăugând deasupra brânzetură sau șuncă afumată. Iar dacă adori clătitele dulci, îți recomandăm să încerci și o rețetă de tort de clătite cu cremă de zmeură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×