Se știe că nu există o pastilă minune pentru a avea un organism perfect sănătos. Chiar și așa, o combinație echilibrată între consumul de mâncare, de lichide, de exerciții fizice, rutină de somn și nivel de stres, poate face diferența în ceea ce privește sănătatea organismului. Chiar și cea mai mică schimbare pe care o faci poate însemna un pas major în starea ta de sănătate, scrie eatthis.com.
Efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară
Consumul de scorțișoară este adesea asociat cu un boost de energie și sănătate pentru organism. Un articol publicat în Pharmacognosy Research a dezvăluit mai multe studii care s-au făcut pe scorțișoară. Se pare că aceasta este un ingredient benefic pentru organism. Are efecte antioxidante, antiinflamatorii, antilipemice, antidiabetice, antimicrobiene si anticancerigene.
Ce înseamnă toate acestea pentru sănătate? Hai să vedem împreună care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară și ce spun nutriționiștii.
Iată o rețetă delicioasă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Nu ezita să o încerci și să-i bucuri pe cei dragi cu gustul ei.
Scorțișoara reduce inflamația
„Scorțișoara conține antioxidanți precum polifenolii”, spune Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook. „Antioxidanții ajută la atenuarea radicalilor liberi și, implicit, pot ajuta la reducerea inflamației”.
S-a dovedit, de asemenea, că reducerea inflamației din corp ajută la menținerea compoziției corporale. Ajută de asemenea la prevenirea anumitor boli legate de greutate.
„S-a demonstrat că scorțișoara reduce greutatea corporală și grăsimea de pe burtă, ajutând la prevenirea obezității”, spun Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos, cunoscute și sub numele de The Nutrition Twins. „Cercetările arată că îmbunătățește rezistența la insulină. Îmbunătățește A1C, controlului pe termen lung al zahărului din sânge, scade trigliceridele și chiar a îmbunătățit regularitatea ciclurilor menstruale. În plus, este plină de antioxidanți”.