Reclamă

Efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară. Află ce spun nutriționiștii

Scorțișoara este un ingredient foarte versatil, care se consumă cu regularitate în preparate. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară. Se pare că aceasta are beneficii nenumărate pentru sănătatea organismului.

Publicat: 27 aprilie 2022, 7:33

Se știe că nu există o pastilă minune pentru a avea un organism perfect sănătos. Chiar și așa, o combinație echilibrată între consumul de mâncare, de lichide, de exerciții fizice, rutină de somn și nivel de stres, poate face diferența în ceea ce privește sănătatea organismului. Chiar și cea mai mică schimbare pe care o faci poate însemna un pas major în starea ta de sănătate, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară

Consumul de scorțișoară este adesea asociat cu un boost de energie și sănătate pentru organism. Un articol publicat în Pharmacognosy Research a dezvăluit mai multe studii care s-au făcut pe scorțișoară. Se pare că aceasta este un ingredient benefic pentru organism. Are efecte antioxidante, antiinflamatorii, antilipemice, antidiabetice, antimicrobiene si anticancerigene.

Ce înseamnă toate acestea pentru sănătate? Hai să vedem împreună care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară și ce spun nutriționiștii.

Iată o rețetă delicioasă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Nu ezita să o încerci și să-i bucuri pe cei dragi cu gustul ei.

Scorțișoara reduce inflamația

Reclamă

„Scorțișoara conține antioxidanți precum polifenolii”, spune Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook. „Antioxidanții ajută la atenuarea radicalilor liberi și, implicit, pot ajuta la reducerea inflamației”.

S-a dovedit, de asemenea, că reducerea inflamației din corp ajută la menținerea compoziției corporale. Ajută de asemenea la prevenirea anumitor boli legate de greutate.

„S-a demonstrat că scorțișoara reduce greutatea corporală și grăsimea de pe burtă, ajutând la prevenirea obezității”, spun Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos, cunoscute și sub numele de The Nutrition Twins. „Cercetările arată că îmbunătățește rezistența la insulină. Îmbunătățește A1C, controlului pe termen lung al zahărului din sânge, scade trigliceridele și chiar a îmbunătățit regularitatea ciclurilor menstruale. În plus, este plină de antioxidanți”.

Reclamă

Un alt preparat care contribuie la sănătatea organismului este ceaiul de scorțișoară. Află care sunt beneficiile lui.

Scorțișoara reduce riscul de îmbolnăvire

Datorită polifenolilor din scorțișoară, Lisa Young, autoarea cărților Finally Full, Finally Slim și The Portion Teller Plan, spune că acești „antioxidanți puternici conțin proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea bolilor cronice”.

„Scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la reducerea sensibilității la insulină. E condimentul perfect pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2”, spune Young. „De asemenea, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride”.

Scorțișoara scade nivelul de zahăr din sânge

De-a lungul timpului s-a demonstrat că scorțișoara scade cantitatea de glucoză care intră în sânge. Interferarea cu numeroase enzime digestive încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv. De asemenea, poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei, ceea ce ajută la îmbunătățirea absorbției de glucoză de către celulele din corp. Cu toate acestea, acționează mult mai lent decât insulina în sine.

Scorțișoara are un număr mic de calorii

Scorțișoara naturală are un număr mic de calorii. Previne fluctuațiile glicemiei și ale nivelului de energie care rezultă din consumul excesiv de zahăr. Este cel mai bun ingredient în ceea ce privește numărul mic de calorii. Este un înlocuitor perfect pentru zahăr. Aduce un gust dulce în preparate, fără să contribuie la inflamația din organism pe care zahărul o alimentează.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×