Reclamă

Biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni

Dacă obișnuiești să savurezi dimineața, alături de un ceai cald sau de cafea, și ceva dulce, îți oferim o rețetă de biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni. Sunt delicioși, iar aluatul din care sunt realizați este unul simplu de preparat.

Publicat: 11 martie 2022, 6:12

Aluatul fraged pentru acești biscuiți este unul simplu, din făină cu zahăr și ulei de floarea soarelui. Mai poți adăuga în el și aromele preferate: vanilie, lămâie, chiar și scorțișoară. Poți prepara biscuiții în cantitate mare și îi poți depozita în cutii din metal sau carton, dotate cu capace. Se pot păstra până la 2 săptămâni în cămară, la loc răcoros și ferit de lumină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a prepara acești delicioși biscuiți ai nevoie de forme speciale de decupat aluatuk sau pahare cu diametre diferite. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert simplu de post.

Biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni – Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte de soia
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 275 gr gem de căpșuni.

Biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni – Mod de preparare

Înainte de a da start preparării aluatului pentru biscuiți, asigură-te că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele. Nu este necesar ca ingredientele să fie calde ca în cazul altor rețete de aluat, ci se folosesc reci, direct din cămară sau frigider.

Reclamă

Pune făina într-un bol, nu înainte de a o trece prin sită, pentru a elimina impuritățile. Adaugă peste făină zahărul pudră, sarea, pudra de scorțișoară și bicarbonatul de sodiu.

Amestecă bine toate aceste ingrediente. Bicarbonatul de sodiu este opțional, însă biscuiții se vor frăgezi din zi în zi mai mult datorită proprietăților bicarbonatului.

După ce ai amestecat ingredientele solide din bol, adaugă uleiul de floarea soarelui. Omogenizează aluatul adăugând câte puțin din laptele de soia. Vei obține un aluat compact pe care îți recomandăm să îl lași să se relaxeze 15-20 de minute, acoperit cu folie de prospețime.

Reclamă

Cum formezi și coci biscuiții de post

După ce aluatul pentru biscuiți s-a relaxat suficient, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul pentru biscuiți fragezi de post, în foi de 3-4 mm grosime. Cu ajutorul unor forme de decupatsau a două pahare decupează biscuiții.

Așază-i în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță de 5-6 mm.

Vezi mai multe imagini cu biscuiții fragezi în GALERIA FOTO!

Biscuiți decupați și așezați în tava de copt
Biscuiții se vor decupa cu forme speciale sau cu pahare / Rețetefeldefel.ro

Coace biscuiții pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Lasă biscuiții să se răcească în tavă, apoi lipește doi câte doi cu gem de căpșuni. Poți opta pentru gemul preferat, important este să fie omogen și să nu fie fluid.

Biscuiții vor fi delicioși și se vor frăgezi pe zi ce trece, datorită bicarbonatului de sodiu adăugat în aluat.

Și dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi simple și delicioase, de post, îți mai recomandăm și rețeta de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Este o rețetă simplă și delicioasă, care va fi cu siguranță pe placul familiei tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×