Reclamă

Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic, fără coacere

Pentru atunci când pofta de desert nu îți dă pace, dar nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm o rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată și fistic.

Publicat: 31 ianuarie 2022, 7:12 / Actualizat: 15 februarie 2022, 12:07

Te poți bucura alături de cei dragi de un desert rapid și delicios, fără coacere. Pe cât de rapid este tortul de preparat, pe atât de simple sunt și ingredientele. Poți opta pentru biscuiți clasici, populari, sau pentru biscuiții digestivi. Iar pentru reușita tortului, este necesar să optezi pentru ciocolată și unt de calitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest tort delicios și spectaculos.

Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic – Ingrediente

Ingredientele pentru acest minunat tort se împart în două categorii: ingrediente pentru baza tortului și ingrediente pentru decor.

Ingrediente pentru baza tortului:

  • 1 kg biscuiți clasici;
  • 400 gr ciocolată amăruie cu 55% masă de cacao;
  • 400 gr unt cu 82% grăsime;
  • 800 ml lapte;
  • 200 gr zahăr;
  • 5 gr sare;
  • 10 ml esență de rom.
Reclamă

Ingrediente pentru decor:

  • 100 gr fistic;
  • 50 gr ciocolată albă ;
  • 100 gr ciocolată amăruie;
  • 150 ml smântână lichidă, pentru frișcă.

Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea biscuiților pe care îi rupi în bucăți mai mici și îi pui într-un vas încăpător. Nu este necesar să-i mărunțești foarte mult, cu cât sunt mai mari bucățile de biscuiți, cu atât aspectul tortului va fi mai spectaculos. Când ai biscuiții pregătiți poți prepara siropul .

Cum prepari siropul de ciocolată

Pune un vas pe flacăra aragazului, la intensitate medie și adaugă laptele în el. Lasă-l să fiarbă până începe să se ridice spuma la suprafață. Dă vasul deoparte de pe foc și adaugă sarea și zahărul în lapte. Amestecă intens până când acestea se topesc.

Taie untul în bucăți mici și adaugă-l în laptele fierbinte. Rupe și ciocolata amăruie în bucăți mici și adaug-o și pe aceasta în laptele fierbinte. Amestecă intens cu un tel în formă de pară până când ingredientele sunt topite și obții un sirop consistent, de textura unui sos. Lasă siropul de ciocolată deoparte și îmbracă interiorul unei forme clasice de chec cu folie de prospețime, sau folie de aluminiu.

Adaugă în siropul de ciocolată și esența de rom și toarnă-l cald peste biscuiții din vas. Amestecă ușor cu o spatulă să pătrundă siropul printre biscuiți, apoi răstoarnă amestecul în forma de chec. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră.

Cum decorezi deliciosul tort de biscuiți cu ciocolată și fistic

Când tortul de biscuiți a căpătat fermitate, la frigider, răstoarnă-l pe un platou dreptunghiular.

Pune un vas cu 100 ml de smântână la încălzit, pe flacăra aragazului. Adaugă ciocolata amăruie ruptă în bucăți mici. Ridică vasul de pe foc și amestecă intens până când ciocolata este bine topită. Lasă ciocolata să se tempereze 10 minute, apoi o torni deasupra tortului și o întinzi uniform peste acesta.

Pune un alt vas cu 50 ml de smântână lichidă la încălzit și adaugă ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Ridică vasul de pe foc și amestecă bine până când ciocolata albă este topită. Las-o să se tempereze 10 minute și trasează cu ea dungi peste glazura de ciocolată neagră. Folosește un săculeț de decorat prăjituri pentru a putea crea dungi uniforme.

Deasupra tortului presară fisticul curățat și pune tortul la rece pentru 30 de minute. Va arăta spectaculos în secțiune!

Porționează tortul în felii cu grosimea de 2 cm, pentru a se așeza frumos pe farfurie.

Vezi mai multe imagini cu tortul de biscuiți în GALERIA FOTO!

Porție de Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic, decorată cu ciocolată
Porțiile de tort se feliază în grosime de 2 cm, pentru a se așeza frumos pe farfurii / Shutterstock

Din aceeași categorie de deserturi rapide, fără coacere, îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă caramel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×