Reclamă

Mousse de ciocolată cu lichior Sherry. Rețetă de desert la pahar

Prietenii și-au manifestat dorința de a venit în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos? Îți oferim o minunată rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry. Este un desert foarte cremos, cu un contrast de texturi, arome și culori, care se împletesc armonios într-o combinație irezistibilă de gusturi.

Publicat: 1 aprilie 2022, 6:41 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 11:38

Deserturile la pahar sunt simple și rapid de preparat. Le poți asambla ca pe un decor festiv încântător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte elegante, delicate și cremoase și arată minunat prin sticla transparentă. Pot fi alegerea ideală pentru momentele în care vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu un dulce care nu necesită mult timp de preparare. Sunt delicioase, mai ales savurate reci, de la frigider.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert fin, cu gust divin.

Mousse de ciocolată cu lichior Sherry – Ingrediente

Rețeta acestui desert elegant se compune din mai multe straturi pe care le poți așeza după propria imaginație.

Reclamă

Mousse de ciocolată:

  • 250 gr ciocolată amăruie
  • 4 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr brun
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 30 gr amidon de porumb
  • coaja de la 1/2 portocală.

Jeleu din lichior Sherry:

  • 400 ml lichior Sherry
  • 100 gr zahăr
  • 20 gr amidon de porumb
  • coaja de la 1/2 portocală.
Reclamă

Decor:

  • 250 gr frișcă naturală, îndulcită
  • 50 gr bucăți de ciocolată amăruie
  • pudră de scorțișoară.

Mousse de ciocolată cu lichior Sherry – Mod de preparare

Înainte de a da start preparării desertului, pregătește 10-12 pahare de dimensiune medie. Pot fi cupe de înghețată, pahare de șampanie sau pahare de vin. Important este să fie transparente pentru a se observa frumos texturile desertului.

Cum poți să prepari mousse de ciocolată

Pune laptele într-o crăticioară și adaugă coaja de portocală răzuită în bucăți mari, pentru a o putea îndepărta cu ușurință la final. Pune cratița pe foc și fierbe laptele până la primul clocot. Adaugă și un praf de sare.

Separat, într-un bol, amestecă bine gălbenușurile cu zahărul. Adaugă și amidonul, apoi toarnă câte puțin din laptele fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru ca ingredientele să se omogenizeze. Transferă compoziția în cratiță și fierbe crema amestecând continuu, până când capătă consistență. Toarnă crema fierbinte peste ciocolata ruptă, așezată într-un bol. Amestecă intens până când ciocolata se topește. Lasă compoziția de ciocolată să se tempereze și pregătește restul elementelor care compun desertul.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai desertului accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii pe preparare mousse de ciocolată cu lichior Sherry
Crema de ciocolată va avea o textură aerată și ușor cursivă / Profimedia Images

Cum prepari jeleul din lichior Sherry

Pune lichiorul într-o crăticioară, adaugă zahărul și coaja de portocală. Pune crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe lichiorul la foc mic până când se reduce cantitatea la jumătate. Adaugă amidonul diluat cu puțin lichior rece și mai fierbe compoziția până când capătă consistență. Lasă jeleul de lichior să se răcească și pregătește elementele pentru a decora desertul.

Mixează frișca până când devine fermă, iar bucățile de ciocolată amestecă-le cu pudră de scorțișoară.

Cum asamblezi mousse de ciocolată cu lichior Sherry în pahare

Pune mai întâi crema de ciocolată în pahare, care este mai consistentă. Umple 2/3 din volumul paharelor cu mousse de ciocolată. Cu ajutorul unui săculeț de decorat torturi formează deasupra ciocolatei aveline din frișcă. Adaugă pe lângă aceasta câte puțin din jeleul de lichior, iar deasupra presară bucățile de ciocolată pudrate cu scorțișoară.

Pune paharele cu desertul la frigider până în momentul servirii. Din albușurile rămase nefolosite poți prepara tort Pavlova. Descoperă aici rețeta celui mai delicat tort de bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×