Dacă ești în căutarea unui desert savuros, spectaculos și fără coacere, îți recomandăm să încerci rețeta de tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar.
Tiramisu cu dovleac este mai gustos servit rece / Shutterstock
Nu ai nevoie de tehnici complexe pentru a prepara un astfel de desert, iar ingredientele sunt dintre cele accesibile. Pișcoturile, nelipsite din rețetele de tiramisu, le găsești în orice magazin alimentar. Iar mascarpone, un alt ingredient popular și nelipsit din rețetele de tiramisu, se găsește cu ușurință în magazinele alimentare.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Dovleacul plăcintar îl găsești în piață sau în magazin, pe tot parcursul sezonului rece. Pentru momentele în care nu mai este sezonul lor, îl poți conserva la borcan sau la congelator. Descoperă aici și rețeta de dovleac plăcintar ras, la borcan.
În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru tiramisu cu arome de toamnă.
Tiramisu cu dovleac și mascarpone – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestui delicios desert de câteva ingrediente pentru baza desertului și altele pentru cremă și decor.
Tiramisu cu dovleac și mascarpone – Mod de preparare
Mai întâi, te vei ocupa de coacerea dovleacului. Acesta necesită un timp mai lung de preparare la cuptor, dar și un timp de așteptare, până la răcire. Timpul de coacere se poate scurta, dacă vei tăia dovleacul în bucăți mai mici.
După coacere, poți pasa miezul dovleacului și transforma în piure, cât încă este fierbinte. Pentru aromă și culoare, adaugă și o linguriță de pudră de scorțișoară. Lașă piureul de dovleac să se răcească și pregătește celelalte ingrediente.
Fierbe cafeaua și îndulcește-o după propriul gust. O poți prepara la filtru, la espressor sau chiar la ibric, așa cum obișnuiești să o consumi. Apoi, las-o să se răcească și adaugă o linguriță din lichiorul Amaretto. Amestecă pentru omogenizare.
Scoate smântâna lichidă de la rece și adaug-o în bolul mixerului. Amestec-o energic până când capătă consistență, dar nu și fermitate. Apoi, adaugă puțin câte puțin, zahărul și continuă să amesteci energic până când crema de frișcă începe să capete fermitate. Adaugă mascarponele și amestecă în continuare până când compoziția devine cremoasă și consistentă.
Adaugă jumătate din crema de mascarpone peste piureul de dovleac bine răcit. Cealaltă jumătate din cantitatea de cremă amestec-o cu o linguriță de lichior Amaretto sau un alt lichior preferat.
După ce ai pregătit cremele, iar cafeaua s-a răcit, pregătește paharele sau cupe de înghețată în care vei monta tiramisu cu dovleac și mascarpone.
Mai întâi, trece pișcoturile prin cafeaua răcită, doar pentru o fracțiune de secundă. Apoi, așază câte 1-2 pișcoturi însiropate la baza recipientelor. Peste acestea adaugă câte o lingură din crema de mascarpone cu dovleac. Continuă cu 1-2 pișcoturi însiropate și acoperă-le cu cremă de dovleac.
Deasupra, adaugă crema de mascarpone cu frișcă și lichior. Presară și nuci mărunțite și puțină pudră de scorțișoară.
Pune paharele cu tiramisu în frigider și lasă-le acolo 30-40 de minute, pentru a se întrepătrunde aromele. Desertul este mult mai delicios servit rece.