Tiramisu este un desert tradițional italian, preluat de toate bucătăriile lumii și foarte apreciat. Rețeta originală are la bază clasicele pișcoturi Savoiardi, trampate într-un sirop de cafea tare și îndulcită. Crema se prepară cu mascarpne și ouă și este aromatizată cu lichior.
Ca și alte rețete de renume mondial și rețeta tortului Tiramisu a suferit diferite adaptări în funcție de gusturi. Mulți bucătari au renunțat de-a lungul timpului la crema clasică, pentru că se prepară cu ouă crude. Astfel, au apărut diferite variante de creme mai simple și mai rapid de preparat.
Îți oferim mai jos una dintre variantele rețetei de tort tradițional italian, fără ouă.
Tort Tiramisu – Ingrediente
Ai nevoie pentru acest tort de trei elemente simple, din ingrediente puține. Baza este din pișcoturi și sirop de cafea, crema din mascarpone cu frișcă și decorul din pudră de cacao.
Pentru baza tortului:
- 500 gr de pișcoturi Savoiardi
- 400 ml de cafea espresso
- 3 linguri de zahăr.
Pentru cremă:
- 500 gr de mascarpone
- 400 ml de smântână pentru frișcă, cu peste 30% grăsime
- 100 gr de zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 30 ml de vin Marsala sau lichior Amaretto.