Reclamă

Tort Tiramisu. Rețetă fără ouă

Pentru un weekend petrecut cu familia sau chiar pentru o zi specială din viața ta, este ideală această rețetă de tort Tiramisu. Rețeta este mai simplă și mai rapidă, fără ouă în cremă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 octombrie 2022, 6:45

Tiramisu este un desert tradițional italian, preluat de toate bucătăriile lumii și foarte apreciat. Rețeta originală are la bază clasicele pișcoturi Savoiardi, trampate într-un sirop de cafea tare și îndulcită. Crema se prepară cu mascarpne și ouă și este aromatizată cu lichior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca și alte rețete de renume mondial și rețeta tortului Tiramisu a suferit diferite adaptări în funcție de gusturi. Mulți bucătari au renunțat de-a lungul timpului la crema clasică, pentru că se prepară cu ouă crude. Astfel, au apărut diferite variante de creme mai simple și mai rapid de preparat.

Îți oferim mai jos una dintre variantele rețetei de tort tradițional italian, fără ouă.

Tort Tiramisu – Ingrediente

Ai nevoie pentru acest tort de trei elemente simple, din ingrediente puține. Baza este din pișcoturi și sirop de cafea, crema din mascarpone cu frișcă și decorul din pudră de cacao.

Reclamă

Pentru baza tortului:

  • 500 gr de pișcoturi Savoiardi
  • 400 ml de cafea espresso
  • 3 linguri de zahăr.

Pentru cremă:

  • 500 gr de mascarpone
  • 400 ml de smântână pentru frișcă, cu peste 30% grăsime
  • 100 gr de zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 30 ml de vin Marsala sau lichior Amaretto.
Reclamă

Pentru decor:

  • 20-25 gr de pudră de cacao.

Rețetă de tort Tiramisu – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru acest tort este să prepari o cafea tare și să amesteci la rece ingredientele pentru cremă. Apoi montezi tortul pe platoul de servire și îl pui la rece.

Fierbe cafeaua tare, la filtru, la ibric sau la espressor și îndulcește-o după propriul gust. Ține cont că și pișcoturile sunt ușor dulci. Lasă cafeaua să se răcească și prepară crema.

Cum prepari crema de mascarpone cu frișcă

Pune mascarponele în bolul mixerului. Adaugă smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o cremă consistentă. Adaugă vinul Marsala sau lichiorul Amaretto și omogenizează bine crema. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Poți opta și pentru altă cremă cum ar fi o delicioasă cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Când ai crema pregătită și cafeaua răcită, poți monta tortul.

Cum montezi deliciosul tort Tiramisu

Împarte crema în două părți egale sau în trei, în funcție de câte straturi dorești să aibă tortul. Grupează și pișcoturile tot în atâtea părți ca și crema.

Trece pișcoturile pentru o fracțiune de secundă prin cafea și așază la baza platoului primul rând. Întinde peste ele prima parte de cremă. Nivelează frumos crema cu o spatulă de tort și continuă cu al doilea rând de pișcoturi trampate în cafea. Urmează a doua parte de cremă și tot așa, până când ai montat toate straturile tortului. Ultimul strat va fi format doar din cremă.

Acoperă tortul și pune-l la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a-l porționa și servi. Astfel, straturile tortului se vor așeza mai bine, iar aromele din interior se vor întrepătrunde armonios.

Înainte de a servi tortul, decorează-l cu un strat generos de pudră de cacao. Folosește o sită deasă pentru a-l decora uniform. Iar dacă adori astfel de deserturi simple și fără coacere, îți recomandăm și o rețetă delicioasă de prăjitură, din pișcoturi și cremă de mascarpone.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×