Reclamă

Tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă

Pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios și de nerefuzat, îți oferim rețeta de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Este un preparat simplu de realizat, fără ouă în compoziție, cu aromă de lichior și cafea. În plus, zmeura oferă desertului și un plus de aromă fructată.

Publicat: 17 noiembrie 2021, 7:19 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:24

Tiramisu este un desert tradițional italian, care are la bază pișcoturile Savoiardi însiropate cu cafea. Rețeta clasică se prepară cu cremă de ouă și mascarpone, aromată cu lichior. Însă, pentru cei care nu agreează ouăle crude în compoziție, rețeta se poate adapta, folosind frișcă, ciocolată și nelipsita cremă de brânză, mascarpone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tiramisu fără ouă.

Tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă – Ingrediente

  • 30 pișcoturi Savoiardi
  • 300 ml cafea fiartă și răcită
  • 30 ml lichior Amaretto
  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zmeură proaspătă
  • 20 gr pudră de cacao

Tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă – Mod de preparare

Primul pas în procesul de preparare al rețetei de tiramusu constă în a pregăti o cafea după propriul gust. Apoi, cât timp o lași să se răcească, te poți ocupa de prepararea cremei de ciocolată albă.

Reclamă

Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o într-un vas cu pereți dubli. Pune vasul pe flacăra aragazului setată la intensitate mică. Adaugă în vas frișca lichidă și amestecă intens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Lasă amestecul de ciocolată albă și frișcă să se răcească bine.

Cu ajutorul mixerului, procesează compoziția până când capătă cremozitate. Adaugă mascarponele, un praf de sare și o linguriță din lichiorul Amaretto. Amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului, până când obții o cremă compactă și delicioasă.

Dacă dorești o cremă mai dulce, poți adăuga 1-2 linguri de zahăr pudră în timp ce amesteci compoziția cu crema de brânză mascarpone. Pune crema la rece până în momentul asamblării tortului.

Reclamă

Cum asamblezi tortul tiramisu

Când cafeaua s-a răcit, iar crema s-a odihnit la rece, poți să începi asamblarea tortului tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Folosește un vas dreptunghiular din sticlă sau unul ceramic pentru a da formă frumoasă tortului.

Amestecă cafeaua răcită cu restul de lichior Amaretto. Așază la baza vasului un rând de pișcoturi trecute pentru o fracțiune de secundă prin cafeaua amestecată cu lichior. Nu este necesar să însiropezi foarte mult pișcoturile. Acestea absorb imediat lichidul, în plus se vor hidrata și de la umiditatea cremei.

Colaj de poze cu pașii de asamblare a tortului tiramisu cu zmeură
Pentru a se putea porționa frumos, tortul se lasă la rece cel puțin 30 de minute / Profimedia Images

Peste primul rând de pișcoturi întinde un strat subțire din crema de ciocolată albă cu frișcă și lichior. Așază din nou un rând de pișcoturi trecute ușor prin cafea, peste stratul de cremă. Repetă procedeul până când se termină ingredientele.

Ultimul strat va fi din cremă. Trece pudra de cacao prin sită deasupra ultimului strat de cremă. Apoi decoresză tortul cu zmeură proaspătă și pune vasul la rece până în momentul serviri.

Porționează frumos deliciosul tort tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă și savurează-l cu poftă alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×