Reclamă

Trifle cu aromă de cafea și coniac

Pentru momentele de răsfăț alături de cei dragi sau pentru zilele în care ai invitați la cină, îți oferim o rețetă absolut delicioasă și spectaculoasă de trifle cu aromă de cafea și coniac.

Publicat: 12 noiembrie 2021, 7:11 / Actualizat: 29 noiembrie 2024, 16:52

Chiar dacă este o rețetă mai complexă de desert, rezultatul final merită orice efort și timp alocat. Vei obține un preparat minunat cu gust divin și o combinație de arome intense.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trifle este un desert din bucătăria britanică, asamblat în straturi, cu o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe. Montarea în straturi se realizează de obicei în vase de sticlă transparentă, pentru un aspect spectaculos. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert delicios și foarte aspectuos.

Trifle cu aromă de cafea și coniac – Ingrediente

La prima vedere, lista lungă de ingrediente te poate speria, însă îți spunem că sunt ingrediente cunoscute în bucătărie și foarte accesibile tuturor. Acestea se împart în funcție de elementele care copun desertul: ingrediente pentru rulada de cacao cu frișcă, pentru sosul de cafea cu coniac, pentru creme și ingrediente pentru decor.

Ingrediente pentru rulada de cacao cu frișcă:

  • 3 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 75 gr făină
  • 25 gr pudră de cacao
  • 250 gr frișcă lichidă
  • 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Reclamă

Ingrediente pentru sos de cafea cu coniac:

  • 3 lingurițe cafea proaspăt măcinată
  • 250 ml apă fierbinte
  • 2 lingurițe coniac
  • 3 albușuri de ouă medii
  • 75 gr zahăr
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru creme:

Reclamă
  • 3 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml sos de cafea cu coniac
  • 150 gr ciocolată
  • 50 ml frișcă lichidă.

Ingrediente pentru decor:

  • 200 gr frișcă
  • zmeură proaspătă.

Trifle cu aromă de cafea și coniac – Mod de preparare

Începe cu prepararea ruladei de cacao, care constituie baza desertului. Poți prepara rulada cu frișcă cu o zi înainte de asamblarea desertului.

Cum se prepară rulada de cacao cu frișcă

Înainte de a te apuca de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase și cristaline.

Adaugă treptat zahărul, mixând energic până când obții o bezea fermă. Amestecă pudra de cacao cu făina, trece-le prin sită și încorporează-le treptat în compoziția de ouă. Întinde compoziția obținută în tava clasică a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Nivelează compoziția cu o spatulă de tort și pune tava la cuptor. Coace foaia de ruladă cu cacao la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.

Între timp, cu ajutorul mixerului, amestecă frișca până când devine fermă. Adaugă apoi zahărul cu aromă de vanilie și mixează energic. Pune frișca obținută la rece până când vei umple foaia de ruladă.

Când foaia de ruladă este răcită, secționeaz-o în două părți. Unde o parte cu frișcă și ruleaz-o, iar a doua parte taie-o în bucăți micuțe. Păstrează frișca rămasă pentru a decora la final desertul.

Colaj de poze cu pașii de preparare foaie de ruladă cu cacao
Foaia de ruladă cu cacao se coace la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute / Profimedia Images

Cum prepari sosul de cafea cu coniac

Fierbe o cafea tare, la ibric, din 250 ml apă și cafeaua proaspăt măcinată. Adaugă zahărul și coniacul. Mixează spumă cele trei albușuri presărate cu sare, până când obții o bezea spumoasă și cristalină. Apoi, toarnă în fir subțire cafeaua fierbinte în timp ce mixezi energic. Vei obține un sos spumos foarte gustos și aromat.

Cum prepari cremele pentru trifle cu aromă de cafea și coniac

Pentru acest minunat desert ai nevoie de două creme, una simplă și a doua cu ciocolată. De fapt, fierbi o cremă de gălbenușuri în care adaugi sos de cafea cu coniac și o împarți în două. O parte o lași simplă, iar a doua parte o amesteci cu ciocolată topită.

Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și 100 ml de lapte rece. Adaugă amidonul de porumb și omogenizează amestecul. Pune la fiert restul de lapte într-un vas, împreună zahărul. Când zahărul este topit, iar laptele atinge punctul de fierbere, adaugă în fir subțire compoziția de gălbenușuri. Amestecă intens pentru omogenizare. Fierbe crema până când devine consistentă, apoi las-o la răcit.

După răcire, adaugă mascarponele și 50 gr din sosul de cafea cu coniac. Împarte crema în două părți egale. Pune într-un vas, la foc de intensitate mică, ciocolata ruptă în bucăți și frișca lichidă. Amestecă bine până când ciocolata este topită și compoziția omogenă. Adaugă această compoziție peste una dintre părțile de cremă. Omogenizează și lasă cremele la răcit.

Cum asamblezi spectaculosul desert trifle cu aromă de cafea și coniac

Folosește un vas de sticlă transparentă, de capacitate mai mare, pentru a asambla acest minunat desert. Așază la baza vasului rondele din rulada de cacao cu frișcă, dar și pe pereții laterali ai vasului, cu partea decupată spre exterior. Apoi toarnă puțin din sosul de cafea cu coniac. Acesta va pătrunde în blatul de ruladă și îl va însiropa.

Adaugă un strat din crema simplă, folosind un săculeț pentru decorat torturi și prăjituri. Presară deasupra cremei bucățile decupate din foaia de ruladă. Toarnă deasupra lor restul de sos de cafea cu coniac, apoi întinde crema cu ciocolată. Urmează un strat de frișcă deasupra și zmeură proaspătă pentru un plus de culoare și gust fructat.

Pune vasul cu desert la rece pentru o oară, așa încât straturile să se așeze frumos, iar aromele să se degaje și să se întrepătrundă într-un gust armonios.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Halle Berry la Festivalul de Film de la Cannes din 2025
Divertisment
Halle Berry a împlinit 59 de ani. Cum a sărbătorit actrița după ce fostul soț a părăsit-o pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el
Halle Berry a împlinit 59 de ani. Vedeta a postat câteva imagini pe conturile sale de social media pentru a împărtăși cu fanii modul în care a sărbătorit această zi specială. După ce fostul...
2
Halle Berry la Festivalul de Film de la Canees surprinsă cu spatele
Divertisment
Vedeta care a fost părăsită de soț pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el. Declarațiile sale fac înconjurul lumii
Ea este vedeta care a fost părăsită de soț pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el. Declarațiile vedetei fac înconjurul lumii și atrag reacții neașteptate din partea fanilor....
3
Cher în timp ce interpretează o piesă pe scenă
Divertisment
Jennifer Lopez a încercat să o imite pe Cher. Cum a pozat artista în ținuta celebră din If I Could Turn Back Time
Jennifer Lopez a încercat să o imite pe Cher. Artista s-a fotografiat într-o ținută celebră, purtată de Cher în timpul interpretării piesei If I Could Turn Back Time. Imaginile au devenit virale pe internet...
4
Sharon Stone surprinsă într-o fotografie tip portret
Divertisment
Sharon Stone a avut o apariție rară pe covorul roșu alături de cei trei fii adoptivi. Imaginile emoționante fac înconjurul lumii
Sharon Stone a avut o apariție rară pe covorul roșu alături de cei trei fii adoptivi. Imaginile cu celebra actriță și familia sa fac acum înconjurul lumii. Cei trei băieți au însoțit-o la Hollywood,...
5
David și Victoria Beckham în timp ce participă la un eveniment public
Divertisment
David și Victoria Beckham au publicat imagini rare din vacanța lor de familie. Cum a reacționat Cruz Beckham, fiul cuplului celebru, la vederea fotografiilor
David și Victoria Beckham au publicat imagini rare din vacanța lor de familie. Cruz Beckham, fiul cuplului celebru, a avut o reacție neașteptată la vederea fotografiilor. Familia petrece câteva clipe de neuitat pe un...
PARTENERI
×