Reclamă

Dovleac plăcintar ras, la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă

Dacă îți plac deserturile cu dovleac și dorești să le prepari și mai târziu, când nu mai găsești dovleci pe piață, îți oferim o rețetă de dovleac plăcintar ras la borcan, pentru iarnă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 octombrie 2023, 6:26

Se prepară foarte ușor, iar la iarnă doar desfaci borcanul, mai adăugi puțină scorțișoară peste dovleacul ras și poți prepara desertul preferat. Poți prepara plăcinte, ștrudele sau tarte. Mai poți include dovleacul ras și în blaturi de prăjituri sau în aluaturi. Îl mai poți transforma și în creme delicioase sau în jeleuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu sunt necesare arome, pe acestea le vei adăuga atunci când desfaci borcanul și prepari desertul. Nu sunt necesari nici conservanți, doar sterilizezi corect borcanele, pentru o conservare optimă. Poți pune și la congelator câteva pachete cu dovleac curățat și tocat în cuburi. Dar pentru a nu ocupa foarte mult spațiu, soluția ideală este de conserva dovleacul la borcan. Dacă te întrebi în ce rețete mai deosebite de deserturi să îl folosești, îți recomandăm o delicioasă rețetă de tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru conservarea dovleacului plăcintar la borcan.

Ingrediente necesare pentru dovleac plăcintar ras la borcan

  • 5 kg dovleac răzuit
  • 1 kg zahăr.
Reclamă

Modul de preparare pentru conservarea dovleacului la borcan

Primul pas și cel mai dificil constă în curățarea dovleacului. Dovlecii, în general, au coaja foarte tare și se curăță cu dificultate. Ai nevoie de un cuțit fierăstrău, dar și de un alt cuțit bine ascuțit, cu lama subțire.

Trucuri pentru a curăța dovleacul mai ușor

Înainte de a secționa dovleacul pentru a-i îndepărta coaja clătește-l bine și șterge-l. Chiar dacă vei îndepărta coaja, aceasta trebuie spălată, pentru ca bacteriile sau eventuale pesticide să nu intre în contact cu miezul.

Pentru a putea curăța coaja dovleacului mai întâi va trebui să-l secționezi pe jumătate, apoi în bucăți mai mici. Folosește pentru secționarea dovleacului un cuțit tip fierăstrău și un tocător de lemn mai mare. Așază dovleacul pe latura care are cea mai mare stabilitate pentru a-l putea secționa fără incidente.

Reclamă

Cu o lingură sau cu o cupă de înghețată curăță semințele și nervurile din cele două jumătăți de dovleac. Apoi poți secționa jumătățile de dovleac în mai multe fâșii, tot cu ajutorul cuțitului cu zimți, tip fierăstrău.

Pentru a curăța feliile de dovleac, folosești un alt cuțit cu lamă subțire și ascuțită. Apoi vei da miezul dovleacului cu ușurință pe răzătoare.

Reclamă

Cum prepari dovleac plăcintar ras la borcan

După ce ai terminat de răzuit dovleacul, pune răzătura într-un vas cu pereți dubli. Adaugă zahărul și amestecă-l bine cu dovleacul răzuit. Apoi așază vasul pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie.

Dovleac ras în cratiță
Dovleacul ras se amestecă cu zahăr și se pune la caramelizat / Rețetefeldefel.ro

Lasă dovleacul răzuit să fiarbă în siropul format până când se înmoaie bine și se absoarbe tot siropul.

Este necesar ca dovleacul să fie foarte bine pătruns pentru a nu fermenta mai târziu, în borcan.

În intervalul de timp cât dovleacul răzuit se prepară pe foc, ocupă-te și de sterilizarea borcanelor.

Apoi pune răzătura de dovleac fierbinte în borcanele, de asemenea, fierbinți.

Dovleac plăcintar ras la borcan, alături de dovleci întregi
Dovleacul răzuit nu se aromatizează înainte de conservare / Shutterstock

Capsează-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă-le sub pătură până când se vor răci complet.

Apoi le poți eticheta și depozita pe raftul din cămară.

Mai târziu, când nu vor mai fi dovleci pe piață, poți folosi dovleac plăcintar ras la borcan pentru deliciile culinare. Îți oferim în acest scop și rețeta celui mai simplu chec cu dovleac – Pumpkin bread.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×