Reclamă

Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culori

Dacă ești în căutarea unei rețete de pască mai simplă, dar delicioasă și spectaculoasă, rețeta de pască zebră fără aluat poate fi alegerea perfectă. Este un desert în două culori care va cuceri atât gusturile, cât și privirile invitaților prezenți la masa de Paște.

Publicat: 16 aprilie 2022, 15:24

Pasca fără aluat a devenit un trend în rândul bucătarilor. Este mai simplă și mai ușor de preparat și are un succes deosebit. Aceasta este un fel de cheesecake copt, dar cu ceva mai multe ingrediente și uneori, mai multe tipuri de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de pască sunt versatile, se pot prepara în diferite moduri, cu aluat de cozonac, cu aluat fraged sau fără aluat. Pasca este vedeta sărbătorii Învierii Domnului, alături de cozonac, de aceea îți oferim mai jos una dintre cele mai spectaculoase rețete, cu care îi poți cuceri pe cei dragi.

Pască în două culori – Ingrediente

  • 1 kg brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr zahăr
  • 5 ouă de mărime medie
  • 150 gr unt gras cu 82% grăsime
  • 25 gr pudră de cacao
  • 25 ml lapte rece
  • 1/4 linguriță cu sare
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • puțin unt și zahăr pudră pentru forma de copt.
Reclamă

Rețetă de pască zebră fără aluat – Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea rețetei de pască, pune pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Lasă-le 15 minute să ajungă la temperatura camerei.

Pune brânza la scurs într-o sită deasă. Pune untul în bolul mixerului și adaugă zahărul peste el. Mixează-l până când devine cremos. Adaugă și sarea și încorporează în crema de unt rând pe rând cele 5 ouă.

Pune brânza în alt bol și mixează pentru devine fină. Adaug-o în compoziția de unt cu ouă și mixează ingredientele până la compoziția este omogenă.

Acum, împarte compoziția în două părți egale. Ia două linguri dintr-o parte și adaugă în partea cealaltă. Amestecă pudra de cacao cu laptele rece și adaugă amestecul în partea de unde ai luat cele două linguri de compoziție. Adaugă și esența de rom și omogenizează bine compoziția. În compoziția simplă adaugă esența de vanilie.

Reclamă

Dacă îți plac deserturile care au în compoziție cacao sau ciocolată, îți prezentăm aici și o rețetă de muffins de spelta cu cacao și goji.

Cum asamblezi și coci pasca în două culori

Înainte de a asambla minunata pască zebră în forma de copt, pornește cuptorul la 180 de grade. Folosește o formă de copt cu diametrul de 22 cm. Unge-i baza și lateralele cu unt și presară zahăr pudră peste unt. Zahărul pudră ajută pasca să se desprindă frumos de pe forma de copt.

Folosește două linguri mari sau două polonice de aceeași capacitate pentru a asambla minunata pască zebră fără aluat. Cu primul polonic ia din compoziția cu cacao și toarnă la mijlocul formei de copt. Pune două polonice de compoziție neagră, unul peste altul. Cu al doilea polonic ia de două ori din compoziția simplă și pune-le în forma de copt, peste compoziția cu cacao. Ia din nou două polonice din compoziția de cacao și pune-le peste compoziția albă. Pune de fiecare dată următoarea compoziție exact în mijlocul formei de copt, peste compoziția anterioară. Astfel, aluaturile se vor întinde singure spre lateralele formei de copt și se obține efectul de zebră.

Continuă să pui cele două compoziție de aluat, alternativ până când se termină. Scutură ușor forma de copt pe masă pentru a se nivela la suprafață aluatul pentru pască zebră fără aluat

Vezi mai multe imagini cu pasca în două culori accesând GALERIA FOTO!

Pască bicoloră în forma de copt, înainte de coacere,
Forma de copt pentru pască se va unge din belșug cu unt și se va presăra cu zahăr pudră / Shutterstock

Pune forma de copt la cuptor și coace minunata pască bicoloră pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească bine în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire.

Ca orice desert, și pasca în două culori se va porționa mult mai frumos a doua zi, după ce se relaxează peste noapte la frigider.

Pască zebră porționată pe o spatulă de tort alături de platoul cu pasca secționată
Pasca se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Dacă nu te-ai hotărât ce rețetă de cozonac să prepari pentru masa de Paște, îți oferim cea mai spectaculoasă rețetă de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×