Pasca fără aluat a devenit un trend în rândul bucătarilor. Este mai simplă și mai ușor de preparat și are un succes deosebit. Aceasta este un fel de cheesecake copt, dar cu ceva mai multe ingrediente și uneori, mai multe tipuri de brânză.
Rețetele de pască sunt versatile, se pot prepara în diferite moduri, cu aluat de cozonac, cu aluat fraged sau fără aluat. Pasca este vedeta sărbătorii Învierii Domnului, alături de cozonac, de aceea îți oferim mai jos una dintre cele mai spectaculoase rețete, cu care îi poți cuceri pe cei dragi.
Pască în două culori – Ingrediente
- 1 kg brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr zahăr
- 5 ouă de mărime medie
- 150 gr unt gras cu 82% grăsime
- 25 gr pudră de cacao
- 25 ml lapte rece
- 1/4 linguriță cu sare
- coaja răzuită de la o lămâie
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- puțin unt și zahăr pudră pentru forma de copt.
Rețetă de pască zebră fără aluat – Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea rețetei de pască, pune pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Lasă-le 15 minute să ajungă la temperatura camerei.
Pune brânza la scurs într-o sită deasă. Pune untul în bolul mixerului și adaugă zahărul peste el. Mixează-l până când devine cremos. Adaugă și sarea și încorporează în crema de unt rând pe rând cele 5 ouă.
Pune brânza în alt bol și mixează pentru devine fină. Adaug-o în compoziția de unt cu ouă și mixează ingredientele până la compoziția este omogenă.
Acum, împarte compoziția în două părți egale. Ia două linguri dintr-o parte și adaugă în partea cealaltă. Amestecă pudra de cacao cu laptele rece și adaugă amestecul în partea de unde ai luat cele două linguri de compoziție. Adaugă și esența de rom și omogenizează bine compoziția. În compoziția simplă adaugă esența de vanilie.