Reclamă

Rețetă de pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Se spune că mesele de Paște nu sunt complete, dacă de pe ele lipsesc preparate tradiționale precum sunt cozonacul, pasca și drobul. Dacă încă nu te-ai decis ce tip de pască să prepari în acest an, îți propunem să testezi o rețetă de pască pufoasă fără aluat.

Publicat: 14 aprilie 2022, 6:11

Îți garantăm că este cea mai simplă rețetă de Paște. Nu depui efort pentru a frământa aluatul și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ceea ce este important pentru reușita rețetei este să folosești ingrediente de calitate și să urmezi corect pașii necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brânza și smântâna sunt ingredientele care necesită o atenție deosebită. Cu cât brânza este mai cremoasă și smântâna are un coeficient mai mare de grăsime, cu atât pasca iese mai pufoasă.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu cea mai pufoasă pască fără aluat pentru masa de Paște.

Rețetă de pască pufoasă fără aluat – Ingrediente

  • 500 gr brânză proaspătă de vaci
  • 100 gr smântână cu 30% grăsime
  • 2 ouă mari sau 3 medii
  • 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 100 gr stafide aurii
  • 50 ml rom
  • 150 gr făină tip 000
  • 50 gr griș
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 7 gr praf de copt
  • 5 gr sare
  • 15-20 gr de unt pentru uns forma.
Reclamă

Rețetă de pască pufoasă fără aluat – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor și ustensilelor necesare rețetei de pască.

Pune brânza proaspătă de vaci la scurs, într-o sită deasă. Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară câte puțină sare și peste albușuri și peste gălbenușuri. Ouăle se pot pune în compoziția de pască și întregi, dar dacă dorești să obții o pască pufoasă, albușurile se vor amesteca separat cu zahăr.

Pune stafidele la hidratat în rom. Dacă nu ai rom, folosește esență de rom. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Răzuiește fin coaja de la o lămâie bio. Unge cu mult unt interiorul unei forme de copt rotundă, cu diametrul de 24-25 cm. Dacă deții o formă de tartă cu lateralele ondulate, desertul va arăta mai aspectuos.

Reclamă

Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe pregătirea compoziției pentru pască.

Cum prepari și coci pasca fără aluat

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă gălbenușurile cu sarea până când devin spumoase și li se intensifică culoarea. Amestecă brânza scursă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Adaugă smântâna grasă și omogenizează amestecul. Adaugă și compoziția de gălbenușuri și din nou omogenizează amestecul de ingrediente.

Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și grișul. Apoi, adaugă și stafidele hidratate și scurse bine. Amestecă ingredientele cu o spatulă, cu mișcări circulare, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Mixează albușurile presărate cu sare până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul pudră cu aromă de vanilie și mixează energic ca atunci când prepari o rețetă de pandișpan. Vei obține o bezea fermă care va rămâne fixată pe pereții bolului, atunci când încerci să-l întorci invers.

Adaugă câte o lingură de bezea în compoziția cu brânză și amestecă ușor cu spatula. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a menține compoziția aerată. Când ai adăugat toată bezeaua, întinde compoziția pentru pască în forma de copt unsă cu unt. Niveleaz-o cu o spatulă la suprafață, pentru a se coace uniform.

Coace pasca pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când este frumos rumenită la exterior. Las-o să se răcească bine în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire.

Vezi mai multe imagini cu pasca pufoasă fără aluat accesând GALERIA FOTO!

Pască pufoasă fără aluat, pe o farfurie
Pasca se lasă la răcit în forma de copt, apoi se transferă pe un platou de servire / Shutterstock

Pasca se porționează mai bine a doua zi, ca și prăjiturile sau tortul. Dacă ești și în căutarea unei rețete mai ușoară de cozonac, îți recomandăm rețeta de cozonac fără frământare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×