Îți garantăm că este cea mai simplă rețetă de Paște. Nu depui efort pentru a frământa aluatul și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ceea ce este important pentru reușita rețetei este să folosești ingrediente de calitate și să urmezi corect pașii necesari preparării.
Brânza și smântâna sunt ingredientele care necesită o atenție deosebită. Cu cât brânza este mai cremoasă și smântâna are un coeficient mai mare de grăsime, cu atât pasca iese mai pufoasă.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu cea mai pufoasă pască fără aluat pentru masa de Paște.
Rețetă de pască pufoasă fără aluat – Ingrediente
- 500 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr smântână cu 30% grăsime
- 2 ouă mari sau 3 medii
- 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 100 gr stafide aurii
- 50 ml rom
- 150 gr făină tip 000
- 50 gr griș
- coaja răzuită de la o lămâie
- 7 gr praf de copt
- 5 gr sare
- 15-20 gr de unt pentru uns forma.
Rețetă de pască pufoasă fără aluat – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor și ustensilelor necesare rețetei de pască.
Pune brânza proaspătă de vaci la scurs, într-o sită deasă. Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară câte puțină sare și peste albușuri și peste gălbenușuri. Ouăle se pot pune în compoziția de pască și întregi, dar dacă dorești să obții o pască pufoasă, albușurile se vor amesteca separat cu zahăr.
Pune stafidele la hidratat în rom. Dacă nu ai rom, folosește esență de rom. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Răzuiește fin coaja de la o lămâie bio. Unge cu mult unt interiorul unei forme de copt rotundă, cu diametrul de 24-25 cm. Dacă deții o formă de tartă cu lateralele ondulate, desertul va arăta mai aspectuos.