Desertul denumit ”Crumble” se prepară din diferite fructe acoperite de un strat crocant de aluat făcut din unt amestecat cu făină si zahăr. Aroma fructelor înăbușite sub textura crocantă a aluatului, transformă acest simplu desert într-unul cu adevărat divin. Desertul se servește ușor fierbinte, simplu sau decorat cu zahăr pudră. Îl poți savura și rece, alături de o cupă din înghețata preferată.
Printre fructele cele mai populare care dau gust delicios acestui desert se numără și prunele. Descoperă aici și o rețetă de crumble cu prune și nuci. Iar în rândurile de mai jos, urmărește lista de ingrediente și pașii necesari variantei de crumble cu mere, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu așa desert simplu și delicios.
Crumble cu mere și scorțișoară – Ingrediente
Desertul se realizează din două elemente simple, iar în funcție de acestea împărțim și lista de ingrediente. Sunt necesare ingrediente pentru aluatul de crumble și pentru umplutură.
Pentru aluat de crumble:
- 175 gr unt cu 82 % grăsime;
- 75 gr zahăr;
- 25 gr zahăr vanilinat;
- 300 gr făină;
- un praf sare.
Pentru umplutură:
- 2-3 mere mari;
- 50 gr zahăr;
- 1 linguriță pudră de scorțișoară;
- 20 gr unt;
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.