Deserturile din aluat crumble cu fructe fac parte din categoria celor pe cât de simple, pe atât de bune. Nu ai de preparat la ele decât un aluat sfărâmicios din unt și făină. Apoi îl adaugi peste fructele așezate în vas și următorul pas e să coci desertul într-un interval de timp destul de scurt.
Aluaturile pentru crumble se pot prepara în mai multe moduri. Rețeta clasică se prepară din unt cu zahăr și făină, ca și rețeta de aluat fraged. Iar dacă dorești să te abați de la aceasta, mai poți adăuga fulgi de ovăz, fulgi de cocos sau de migdale, chiar și fructe uscate și sfărâmate. Urmărește mai jos una dintre delicioasele rețete de crumble cu fructe, pentru a o prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios.
Crumble cu caise și fulgi de migdale – Ingrediente
Deserturile de acest gen conțin, de obicei, două straturi.
Stratul de la bază este din fructe proaspete, fructe din compot sau fructe transformate în gem sau dulceață, îmbogățite cu diferite arome.
Al doilea strat va fi din aluatul de crumble, simplu, sau amestecat cu diferite ingrediente.
Pentru aluatul de crumble:
- 185 gr unt cu 82 % grăsime;
- 175 gr făină;
- 100 gr fulgi de migdale;
- 100 gr zahăr;
- un praf sare;
- 2 plicuri zahăr vanilat.