Cele mai adorate deserturi ale verii sunt înghețatele. Pe lângă efectul răcoros, acestea sunt și delicioase, iar cremozitatea lor cucerește și pe cel mai pretențios gurmand. Chiar dacă găsim în comerț o varietate vastă de înghețate, cele preparate în casă cu siguranță sunt mai sănătoase.
Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe și pe gustul tuturor. Poți prepara înghețată chiar și dintr-un singur ingredient. Pentru înghețata de banane poți folosi doar banane congelate pe care le mărunțești apoi cu robotul. La fel poți proceda și cu alte fructe.
Însă, atunci când dorești gust delicios și cremozitate, sunt necesare mai multe ingrediente. Îți oferim aici și o rețetă de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru înghețata delicioasă și ușor acrișoară, din lămâie.
Înghețată de lămâie – Ingrediente
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 150 ml suc proaspăt de lămâie
- coaja răzuită de la 2 lămâi
- 200 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 75 gr unt cu 82% grăsime
- 400 ml smântână pentru frișcă.
Rețeta înghețatei de lămâie – Mod de preparare
Pentru reușita unei înghețate cu gust dulce-acrișor și aromă intensă de lămâie, va trebui să prepari mai întâi rețeta de lemon curd. Este rețeta celei mai populare creme de lămâie din bucătăria englezească. Crema se poate prepara și păstra în borcane la frigider până la 2 săptămâni. Se folosește și la umplerea prăjiturilor sau a torturilor. Pe lângă gust și aromă, crema va avea și o culoare deosebită.
Cum prepari lemon curd pentru înghețată de lămâie
Spală bine lămâile și șterge-le, apoi răzuiește-le coaja foarte fin, doar partea galbenă. Apoi, folosește un storcător clasic pentru citrice și stoarce sucul lămâilor.