Reclamă

Înghețată de lămâie. Una dintre cele mai aromate rețete de vară

Dacă îți place înghețata și obișnuiești s-o prepari în casă, poate îți găsești inspirația cu rețeta noastră de înghețată de lămâie. Este una dintre cele mai aromate rețete de preparat în această vară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 iunie 2023, 6:23

Cele mai adorate deserturi ale verii sunt înghețatele. Pe lângă efectul răcoros, acestea sunt și delicioase, iar cremozitatea lor cucerește și pe cel mai pretențios gurmand. Chiar dacă găsim în comerț o varietate vastă de înghețate, cele preparate în casă cu siguranță sunt mai sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe și pe gustul tuturor. Poți prepara înghețată chiar și dintr-un singur ingredient. Pentru înghețata de banane poți folosi doar banane congelate pe care le mărunțești apoi cu robotul. La fel poți proceda și cu alte fructe.

Însă, atunci când dorești gust delicios și cremozitate, sunt necesare mai multe ingrediente. Îți oferim aici și o rețetă de  înghețată de vanilie, cremoasă și aromată. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru înghețata delicioasă și ușor acrișoară, din lămâie.

Înghețată de lămâie – Ingrediente

  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml suc proaspăt de lămâie
  • coaja răzuită de la 2 lămâi
  • 200 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 75 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 ml smântână pentru frișcă.
Reclamă

Rețeta înghețatei de lămâie – Mod de preparare

Pentru reușita unei înghețate cu gust dulce-acrișor și aromă intensă de lămâie, va trebui să prepari mai întâi rețeta de lemon curd. Este rețeta celei mai populare creme de lămâie din bucătăria englezească. Crema se poate prepara și păstra în borcane la frigider până la 2 săptămâni. Se folosește și la umplerea prăjiturilor sau a torturilor. Pe lângă gust și aromă, crema va avea și o culoare deosebită.

Cum prepari lemon curd pentru înghețată de lămâie

Spală bine lămâile și șterge-le, apoi răzuiește-le coaja foarte fin, doar partea galbenă. Apoi, folosește un storcător clasic pentru citrice și stoarce sucul lămâilor.

Reclamă

Într-o cratiță mai mică adaugă ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Pune cratița pe baie de aburi și amestecă intens ingredientele din cratiță, până când obții o compoziție omogenă. Adaugă coaja de lămâie răzuită și sucul de lămâie.

Fierbe crema de lămâie la foc de intensitate mică, amestecând continuu cu o spatulă timp de aproximativ 15-20 de minute. Când crema capătă textura unei budinci, adaugă untul tăiat în cuburi. Amestecă intens pentru a se topi untul și a pătrunde uniform în cremă.

Cratiță cu lemon curd alături de o farfurie cu trei ouă și un tel
Pentru prepararea înghețatei de lămâie se prepară mai întâi lemon curd / Shutterstock

Trece crema de lămâie fierbinte printr-o sită deasă și pune-o într-un bol. Așază la contact cu crema o folie de prospețime și lasă crema la răcit. Astfel vei împiedica formarea unei cruste la suprafață.

După ce ai preparat crema de lămâie și s-a răcit bine, pregătește smântâna pentru frișcă.

Adaugă smântâna rece în bolul mixerului și amestec-o energic până când începe să capete cremozitate. Nu este nevoie să capete fermitate, ci doar cremozitate. Amestecă frișca cu crema de lămâie până când se omogenizează bine compoziția.

Pune compoziția pentru înghețată de lămâie într-o într-o caserolă cu capac și dă-o la congelator. Las-o acolo timp de 4-5 ore, apoi o poți savura cu poftă.

Înghețată de lămâie în caserolă cu lingură specială
Înghețata de lămâie nu necesită amestecare după ce va fi pusă în congelator / Shutterstock

Dacă mai dorești și altă rețetă de înghețată, îți recomandăm să încerci rețeta de înghețată cu căpșuni și cireșe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×