Rețetele de înghețată sunt la mare căutare în zilele toride de vară. Dar pentru a te răsfăța cu acestea, nu este necesar să mergi la un restaurant sau la gelaterie. Le poți prepara simplu și rapid acasă și le poți savura la propria terasă din balcon sau din curte.
Rețetele de înghețată sunt foarte versatile. Le poți prepara din o multitudine de ingrediente mai simple, sau mai complexe, după pofta inimii. Însă vara, cele mai la îndemână sunt fructele de sezon. Sunt pline de vitamine și arome și dau savoare și culoare înghețatelor.
Poți face diferite combinații de fructe pentru gusturi delicioase. Un exemplu de combinație este cea dintre căpșuni și cireșe, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Înghețată cu căpșuni și cireșe – Ingrediente
- 500 gr căpșuni
- 200 gr cireșe negre coapte
- 400 gr lapte condensat
- 150 gr smântână acră, fermentată
- sucul de la ½ lămâie.
Rețetă de înghețată cu căpșuni și cireșe – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, ca în cazul oricărei rețete culinare.
Spală bine căpșunile și cireșele și lasă-le la scurs, în site separate. Nu curăța căpșunile înainte de a le spăla pentru a nu pătrunde apa în cele foarte coapte.
Pune și smântâna într-o sită foarte deasă, așezată deasupra unui bol, pentru a se scurge de zer. Cu cât smântâna va fi mai cremoasă, cu atât și înghețata va fi mai cremoasă.