Se apropie sezonul cireșelor și trebuie să te bucuri de aroma lor în rețetele de dulceață. Sâmburii pot fi, într-adevăr, enervanți și dificil de îndepărtat. Pentru cele mai bune rezultate, poți apela la câteva trucuri simple.
Cu ce scoți sâmburii de cireșe
Tocmai ai dus acasă o pungă de cireșe din piață? Îți dorești să pregătești o plăcintă delicioasă sau să le incluzi într-o rețetă de dulceață?
Primul pas este să le speli și să îndepărtezi sâmburii. Există câteva metode infailibile pe care le poți folosi pentru a scăpa de sâmburii cireșelor, sugerează specialiștii în bucătărie.
Aceste două tehnici sunt simple și nu implică utilizarea unui dispozitiv special. Fiecare tehnică necesită propriul instrument, multe dintre ele aflându-se deja în bucătăria ta.
Pentru început, trebuie să te asiguri că cireșele sunt proaspete și coapte. Clătește-le cu apă rece, usucă-le bine prin tamponare și îndepărtează codițele. Dacă ai multe cireșe, aceasta este o activitate potrivită de făcut în familie sau cu prietenii. De asemenea, ține cont de faptul că cireșele sunt zemoase, iar sucul lor poate păta hainele și suprafețele din jur.
Prima metodă: Răsucirea
Această metodă presupune utilizarea unei agrafe subțiri, pe care o poți introduce în cireașă. Răsucește agrafa pentru a scoate sâmburele printr-o mișcare simplă.
Alte opțiuni potrivite sunt o scobitoare sau un bețișor metalic. Introdu obiectul în capătul unde a fost codița cireșei – ar trebui să simți când atingi sâmburele. Apoi, răsucește ușor și extrage-l. Este posibil să ai nevoie de puțin exercițiu până te obișnuiești cu această metodă, spun specialiștii.