Chiar dacă te poți răsfăța cu diferite sortimente de înghețată procurându-le de la tonetele magazinelor alimentare, atunci când este preparată în casă este mult mai sănătoasă, iar satisfacția este deplină.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și nodul de preparare pas cu pas, al rețetei de înghețată cu aromă intensă de vanilie.
Înghețată cu aromă de vanilie – Ingrediente
- 5 gălbenușuri de ouă medii
- 500 ml lapte
- 250 gr zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1-2 păstăi de vanilie
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare
Rețetă de înghețată de vanilie – Mod de preparare
Chiar dacă înghețata se prepară rapid, trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare pentru timpul îndelung de congelare. Poți pregăti înghețata seara, iar a doua zi te poți răsfăța cu ea, la orice oră. Pentru reușita sigură a înghețatei, folosește ingrediente de calitate.
Pune gălbenușurile într-o cratiță cu pereți dubli și amestecă-le bine cu un praf de sare. Sarea ajută atât la intensificarea gustului, cât și la intensificarea culorii. Adaugă zahărul și amestecă bine gălbenușurile cu zahăr până când devin spumoase. Folosește mixerul pentru a obține o cremă perfectă de gălbenușuri. Adaugă, treptat, laptele rece, semințele păstăilor de vanilie și omogenizează bine compoziția. Dacă îți lipsesc păstăile de vanilie din cămară, poți adăuga extract, sau esență de vanilie, de calitate.
Fierbe crema de gălbenușuri la foc mediu, până devine consistentă, ca o budincă. Apoi stingi focul, acoperi crema cu folie de prospețime și o lași să se răcească. Folia de prospețime se așază direct peste cremă, la contact cu aceasta, pentru a împiedica formarea crustei deasupra cremei, după răcire.