Reclamă

Înghețată de vanilie, cremoasă și aromată

Pentru momentele în care simți nevoia de puțină răcoare, îți oferim o rețetă de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată. Înghețata este desertul cel mai adorat vara, când tânjești după momente răcoroase și relaxante. Fie că ești la o terasă, cu prietenii, la piscină, sau pe bancă, în parc, o cupă de înghețată este de nerefuzat.

Publicat: 16 august 2021, 7:28 / Actualizat: 16 august 2021, 10:25

Chiar dacă te poți răsfăța cu diferite sortimente de înghețată procurându-le de la tonetele magazinelor alimentare, atunci când este preparată în casă este mult mai sănătoasă, iar satisfacția este deplină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și nodul de preparare pas cu pas, al rețetei de înghețată cu aromă intensă de vanilie.

Înghețată cu aromă de vanilie – Ingrediente

  • 5 gălbenușuri de ouă medii
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahăr
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1-2 păstăi de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 1 praf de sare

Rețetă de înghețată de vanilie – Mod de preparare

Chiar dacă înghețata se prepară rapid, trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare pentru timpul îndelung de congelare. Poți pregăti înghețata seara, iar a doua zi te poți răsfăța cu ea, la orice oră. Pentru reușita sigură a înghețatei, folosește ingrediente de calitate.

Reclamă

Pune gălbenușurile într-o cratiță cu pereți dubli și amestecă-le bine cu un praf de sare. Sarea ajută atât la intensificarea gustului, cât și la intensificarea culorii. Adaugă zahărul și amestecă bine gălbenușurile cu zahăr până când devin spumoase. Folosește mixerul pentru a obține o cremă perfectă de gălbenușuri. Adaugă, treptat, laptele rece, semințele păstăilor de vanilie și omogenizează bine compoziția. Dacă îți lipsesc păstăile de vanilie din cămară, poți adăuga extract, sau esență de vanilie, de calitate.

Fierbe crema de gălbenușuri la foc mediu, până devine consistentă, ca o budincă. Apoi stingi focul, acoperi crema cu folie de prospețime și o lași să se răcească. Folia de prospețime se așază direct peste cremă, la contact cu aceasta, pentru a împiedica formarea crustei deasupra cremei, după răcire.

Cum asamblezi și congelezi înghețata

Reclamă

Când crema este bine răcită, introdu mixerul în ea și conferă-i cremozitate. Adaugă și suc de lămâie proaspăt stors. Acesta va împiedica formarea acelor de gheață pe parcursul congelării.

Scoate smântâna lichidă de la frigider și mixeaz-o până capătă fermitate. Încorporeaz-o, treptat, în crema de vanilie răcită. Omogenizează bine compoziția pentru înghețată și pune-o în caserole cu capac. Nu umple caserolele decât pentru 3/4 din volum. Vei avea nevoie de spațiu în ele, pentru a mai amesteca compoziția de înghețată, pe parcurs.

Pune caserolele la congelator pentru 45 de minute. Le scoți, amesteci compoziția cu o furculiță și le introduci din nou la congelator. Le mai scoți după 30 de minute, de data aceasta și din nou amesteci compoziția pentru înghețată de vanilie. Procedezi în acest mod de 3 ori, apoi lași înghețata să se congeleze în voie. Este gata de savurat după aproximativ 4-5 ore de congelare.

Înainte de a savura înghețata, las-o pe masa din bucătărie 10 minute, pentru a deveni mai cremoasă. Astfel o poți porționa frumos în cupe, sau în boluri de servire, cu ajutorul lingurii pentru înghețată. Pentru un plus de prospețime, poți decora înghețata cu frunze de mentă.

Dacă te-am convins să prepari înghețată de casă îți mai oferim o rețetă de înghețată de banane și căpșuni.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×