Granita de cireșe este un desert răcoritor din bucătăria italienească. Rețeta impresionează printr-o combinație între înghețată și sorbet, pe care o poți savura simplă sau asortată cu frișcă, cu toppinguri de fructe sau, de ce nu, cu puțin lichior.
Desertul este foarte simplu de realizat, însă necesită un timp de câteva ore de așteptare, ca și în cazul rețetei de înghețată. După încheierea sezonului cireșelor, poți repeta rețeta folosind alte fructe proaspete.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te bucura din plin de gustul delicios al unui desert răcoros.
Desert răcoros din cireșe – Ingrediente
- 500 gr cireșe fără sâmburi
- 300 ml apă
- 50-75 gr zahăr
- 1 baton de vanilie
- Sucul de la ½ lămâie
- opțional, câteva frunze de mentă.
Rețetă de granita de cireșe – Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei este extrem de simplu, mai simplu decât al rețetei de dulceață sau al celei de înghețată.
Mai întâi, pune un vas pe flacăra aragazului în care adaugi apa și zahărul. Adaugă și batonul de vanilie și fierbe siropul timp de 7-8 minute.
Spală cireșele și îndepărtează-le sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Adaugă cireșele în siropul de pe foc. Mai fierbe cireșele în sirop pentru 5-6 minute, apoi stinge focul. Îndepărtează batonul de vanilie și adaugă sucul de lămâie.