Reclamă

Granita de cireșe. Desert răcoros din bucătăria italiană

A venit vara, s-au copt cireșele, iar în zilele toride ce vor veni, cu siguranță îți vei dori să te răcorești cu ceva delicios. Îți oferim o rețetă perfectă pentru acele zile, denumită Granita de cireșe.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 iunie 2022, 6:56

Granita de cireșe este un desert răcoritor din bucătăria italienească. Rețeta impresionează printr-o combinație între înghețată și sorbet, pe care o poți savura simplă sau asortată cu frișcă, cu toppinguri de fructe sau, de ce nu, cu puțin lichior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desertul este foarte simplu de realizat, însă necesită un timp de câteva ore de așteptare, ca și în cazul rețetei de înghețată. După încheierea sezonului cireșelor, poți repeta rețeta folosind alte fructe proaspete.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te bucura din plin de gustul delicios al unui desert răcoros.

Desert răcoros din cireșe –  Ingrediente

  • 500 gr cireșe fără sâmburi
  • 300 ml apă
  • 50-75 gr zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • Sucul de la ½ lămâie
  • opțional, câteva frunze de mentă.
Reclamă

Rețetă de granita de cireșe – Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei este extrem de simplu, mai simplu decât al rețetei de dulceață sau al celei de înghețată.

Mai întâi, pune un vas pe flacăra aragazului în care adaugi apa și zahărul. Adaugă și batonul de vanilie și fierbe siropul timp de 7-8 minute.

Spală cireșele și îndepărtează-le sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Adaugă cireșele în siropul de pe foc. Mai fierbe cireșele în sirop pentru 5-6 minute, apoi stinge focul. Îndepărtează batonul de vanilie și adaugă sucul de lămâie.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai desertului în GALERIA FOTO!

Oală cu cireșe în sirop
Pentru a prepara granita de cireșe mai întâi se fierbe un sirop, apoi se adaugă cireșele / Shutterstock

Cu ajutorul unui blender, mărunțește fin cireșele din sirop. Toarnă compoziția într-o caserolă, las-o să se tempereze, apoi pune-o la congelator.

După o jumătate de oră scoate caserola din congelator și amestecă compoziția pentru granita de cireșe cu o furculiță. Repetă procedeul la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore. Acest procedeu împiedică formarea acelor de gheață. Înainte de a servi desertul răcoros din cireșe, lasă caserola 10 minute la temperatura camerei, dar introdu cupele de servire goale în frigider.

Granita cu cireșe se servește în cupe sau pahare ținute la frigider. Se poate adăuga în timpul servirii și puțină frișcă, frunze de mentă sau lichior.

Despre cireșe și proprietățile lor

Dacă obișnuiești să consumi cireșe pentru gustul lor dulce, află că atunci când le savurezi poți beneficia din plin de proprietățile acestora. Cireșele au un conținut bogat de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive.

Se spune că cireșele sunt fructele cele mai sărace în calorii, 100 grame de cireșe au 50 de calorii. În schimb au un conținut bogat de apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. Sunt recomandate a fi consumate și în curele de slăbire.

Consumul regulat de cireșe ajută la reglarea tensiunii arteriale deoarece au un conținut bogat în potasiu. Acesta ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Mai conțin și quercetină, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și totodată la reglarea tensiunii arteriale.

Sunt bogate în melatonină, un hormon care ajută la a avea un somn odihnitor. Melantonina are proprietate de a scădea temperatura corpului și a induce starea de somnolență.

Consumul de cireșe ajută și la ameliorarea durerilor musculare datorită aportului mare de antioxidanți din compoziția lor.

Cireșele mai conțin și betacaroten, un antioxidant cu proprietăți proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și anti-aging.

Dacă te-am convins să incluzi cireșele în meniurile tale zilnice, îți oferim și o rețetă de compot de cireșe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×