Reclamă

Tartă cu caise. Desert simplu și savuros, de vară

Pentru că vara cele mai căutate sunt deserturile cu fructe proaspete, îți oferim o rețetă simplă și savuroasă de tartă cu caise. Este una dintre acele rețete care se cer rapid repetate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 iulie 2023, 6:54

Caisele se combină foarte bine în prăjituri, atât adăugate în blaturi, cât și în creme. Au gust ușor acrișor și pot echilibra gustul dulce al prăjiturilor. În plus, au și culoare deosebită ce oferă aspect spectaculos deserturilor. Iar aroma este chiar irezistibilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ezita să profiți de sezonul acestor fructe minunate, incluzându-le în alimentația ta. Le poți consuma și proaspete, pentru porția de vitamine, dar le poți include și în preparate dulci sau sărate.

Pentru sezonul rece, poți conserva caisele sub formă de gem, dulceață, compot sau băuturi. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi, pe care o vei putea folosi și la deserturi preparate în extrasezon. În continuare, descoperă rețeta tartei cu caise, pe care o poți prepara pentru momentele dulci ale verii.

Tartă cu caise – Ingrediente

Pentru prepararea delicioasei tarte, ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 24 cm:

  • 1 ou
  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri de apă rece.

Pentru umplutură:

  • 500 gr caise proaspete
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 2-3 lingurițe de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • fulgi de migdale și frunze de mentă pentru decor.
Reclamă

Tartă cu caise – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului fraged pentru tartă. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare preparării. Trece făina prin sită și adaug-o într-un bol încăpător. Amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Apoi, creează un loc adânc în mijlocul amestecului și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. 

Frământă rapid toate aceste ingrediente, folosind vârfurile degetelor, până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă câte puțină apă rece, până când se omogenizează aluatul. Apoi, împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 30 de minute.

În acest interval de timp, poți pregăti caisele. Spală caisele, scurge-le bine sau șterge-le cu prosoape de hârtie, apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii și curăță coaja de la fiecare jumătate de caisă, pentru a obține un aspect mai plăcut. Păstrează sâmburii pentru a-i sparge și a-i usca ulterior. Îi poți folosi la rețete de gem sau dulceață. Sunt aromați precum migdalele.

Cum formezi și coci delicioasa tartă cu caise

Înainte de a scoate aluatul din frigider, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întinde aluatul într-o foaie circulară, pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, transferă aluatul în forma de copt.

Femeie transferând aluatul cu ajutorul sucitorului în forma de copt
Aluatul pentru tartă se lasă la rece cel puțin 30 de minute, pentru a putea fi modelat / Profimedia Images

Modelează-l pentru a îmbrăca perfect interiorul formei. În fiecare jumătate de caisă, presară câte puțină scorțișoară și puțin zahăr pudră. Așază-le în interiorul aluatului cu partea decupată în jos.

Presară fulgii de migdale peste caise.

Femeie presărând fulgi de migdale peste caise
Fulgii de migdale vor oferi un gust crocant și un aspect plăcut tartei / Profimedia Images

Apoi pune forma în cuptor și coace tarta pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă tarta să se răcească bine înainte de a o porționa.

Femeie introducând tava cu tartă cu caise în cuptor
Tarta se coace pentru un timp relativ scurt / Profimedia Images

Decoreaz-o cu frunze de mentă pentru un plus de culoare și aromă. Dacă mai dorești să prepari și un alt desert cu caise, poți încerca rețeta de prăjitură răsturnată cu caise.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care reprezintă una dintre cele 4 zodii care experimentează noorcul și abundența pe 14 septembrie 2025
Horoscop
4 semne zodiacale atrag abundența și norocul semnificativ pe 14 septembrie 2025. Află dacă te numeri printre ele
4 semne zodiacale atrag abundența și norocul semnificativ pe 14 septembrie 2025. Luna în Berbec îi invită pe nativi să-și schimbe complet destinul. Este o perioadă de bun augur pentru cei mai mulți nativi...
2
Un cuplu care se ține în brațe și reprezintă zodiile care și-au găsit marea iubire începând cu data de 13 septembrie 2025
Horoscop
Dragostea le surâde acestor zodii începând cu 13 septembrie 2025. Află dacă te numeri printre ele
Dragostea le surâde acestor zodii începând cu 13 septembrie 2025. Începând cu această dată, nativii ar putea să-și întâlnească sufletul pereche. Sunt multe lucruri la care trebuie să fie atenți. Sfârșitul de săptămână vine...
3
Liam Hemsworth și Gabriella Brooks stau unul lângă celălalt la US OPEN
Divertisment
Liam Hemsworth și Gabriella Brooks s-au logodit. Cum arată bijuteria spectaculoasă a modelului
Modelul a împărtășit mai multe imagini în mediul online. Liam Hemsworth și Gabriella Brooks s-au logodit. Vestea vine la doar o lună de când zvonurile legate de marea veste au început să apară. Prima...
4
Georgina Rodriguez în timp ce lasă la vedere un inel cu diamant
Divertisment
Vedetele care au purtat cele mai mari inele de logodnă din toate timpurile. Diamantele care au impresionat prin dimensiunea lor
Lady Gaga, Jennifer Lopez, Beyoncé și multe alte vedete se află pe lista celebrităților care au fost cerute în căsătorie cu bijuterii impresionante. Află cine sunt vedetele care au purtat cele mai mari inele...
5
Margot Robbie poartă părul prins în coc și stă cu capul într-o parte
Divertisment
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Este vorba despre „A Big Bold Beautiful Journey”, acolo unde joacă alături de Collin Farrell. Povestea va putea fi urmărită din luna septembrie....
PARTENERI
×