Reclamă

Tartă cu caise. Desert simplu și savuros, de vară

Pentru că vara cele mai căutate sunt deserturile cu fructe proaspete, îți oferim o rețetă simplă și savuroasă de tartă cu caise. Este una dintre acele rețete care se cer rapid repetate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 iulie 2023, 6:54

Caisele se combină foarte bine în prăjituri, atât adăugate în blaturi, cât și în creme. Au gust ușor acrișor și pot echilibra gustul dulce al prăjiturilor. În plus, au și culoare deosebită ce oferă aspect spectaculos deserturilor. Iar aroma este chiar irezistibilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ezita să profiți de sezonul acestor fructe minunate, incluzându-le în alimentația ta. Le poți consuma și proaspete, pentru porția de vitamine, dar le poți include și în preparate dulci sau sărate.

Pentru sezonul rece, poți conserva caisele sub formă de gem, dulceață, compot sau băuturi. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi, pe care o vei putea folosi și la deserturi preparate în extrasezon. În continuare, descoperă rețeta tartei cu caise, pe care o poți prepara pentru momentele dulci ale verii.

Tartă cu caise – Ingrediente

Pentru prepararea delicioasei tarte, ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 24 cm:

  • 1 ou
  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri de apă rece.

Pentru umplutură:

  • 500 gr caise proaspete
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 2-3 lingurițe de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • fulgi de migdale și frunze de mentă pentru decor.
Reclamă

Tartă cu caise – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului fraged pentru tartă. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare preparării. Trece făina prin sită și adaug-o într-un bol încăpător. Amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Apoi, creează un loc adânc în mijlocul amestecului și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. 

Frământă rapid toate aceste ingrediente, folosind vârfurile degetelor, până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă câte puțină apă rece, până când se omogenizează aluatul. Apoi, împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 30 de minute.

În acest interval de timp, poți pregăti caisele. Spală caisele, scurge-le bine sau șterge-le cu prosoape de hârtie, apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii și curăță coaja de la fiecare jumătate de caisă, pentru a obține un aspect mai plăcut. Păstrează sâmburii pentru a-i sparge și a-i usca ulterior. Îi poți folosi la rețete de gem sau dulceață. Sunt aromați precum migdalele.

Cum formezi și coci delicioasa tartă cu caise

Înainte de a scoate aluatul din frigider, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întinde aluatul într-o foaie circulară, pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, transferă aluatul în forma de copt.

Femeie transferând aluatul cu ajutorul sucitorului în forma de copt
Aluatul pentru tartă se lasă la rece cel puțin 30 de minute, pentru a putea fi modelat / Profimedia Images

Modelează-l pentru a îmbrăca perfect interiorul formei. În fiecare jumătate de caisă, presară câte puțină scorțișoară și puțin zahăr pudră. Așază-le în interiorul aluatului cu partea decupată în jos.

Presară fulgii de migdale peste caise.

Femeie presărând fulgi de migdale peste caise
Fulgii de migdale vor oferi un gust crocant și un aspect plăcut tartei / Profimedia Images

Apoi pune forma în cuptor și coace tarta pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă tarta să se răcească bine înainte de a o porționa.

Femeie introducând tava cu tartă cu caise în cuptor
Tarta se coace pentru un timp relativ scurt / Profimedia Images

Decoreaz-o cu frunze de mentă pentru un plus de culoare și aromă. Dacă mai dorești să prepari și un alt desert cu caise, poți încerca rețeta de prăjitură răsturnată cu caise.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×