Caisele se combină foarte bine în prăjituri, atât adăugate în blaturi, cât și în creme. Au gust ușor acrișor și pot echilibra gustul dulce al prăjiturilor. În plus, au și culoare deosebită ce oferă aspect spectaculos deserturilor. Iar aroma este chiar irezistibilă.
Nu ezita să profiți de sezonul acestor fructe minunate, incluzându-le în alimentația ta. Le poți consuma și proaspete, pentru porția de vitamine, dar le poți include și în preparate dulci sau sărate.
Pentru sezonul rece, poți conserva caisele sub formă de gem, dulceață, compot sau băuturi. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi, pe care o vei putea folosi și la deserturi preparate în extrasezon. În continuare, descoperă rețeta tartei cu caise, pe care o poți prepara pentru momentele dulci ale verii.
Tartă cu caise – Ingrediente
Pentru prepararea delicioasei tarte, ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și pentru umplutură.
Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 24 cm:
- 1 ou
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1-2 linguri de apă rece.
Pentru umplutură:
- 500 gr caise proaspete
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 2-3 lingurițe de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- fulgi de migdale și frunze de mentă pentru decor.