Atât rubarba, cât și căpșunile au gust acrișor, însă aromele lor se combină perfect în interiorul tartei. Rubarba nu este doar gustoasă și aromată, este și bogată în proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Nu ezita s-o incluzi și tu în cât mai multe preparate culinare pentru a beneficia de proprietățile ei.
Poți prepara din rubarbă diferite conserve dulci, precum dulceață, compot, gem sau sirop. În plus, poți include rubarba și în rețete de deserturi precum tartele, plăcintele sau checurile.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu rubarbă și bezea. Mai jos, te lăsăm să descoperi rețeta completă pentru tarta cu rubarbă din bucătăria franceză.
Galette cu rubarbă și căpșuni – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun desertul, pentru a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat fraged, pentru umplutură și pentru decor.
Pentru aluat fraged:
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 60 gr zahăr pudră
- 1 ou mediu
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie.
Pentru umplutură:
- 100 gr unt cu 82 % grăsime
- 100 gr griș
- 50 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 ou + 1 albuș
- 250 gr căpșuni
- 200 gr rubarbă
- 100 gr zahăr
- 30 gr amidon alimentar.