Reclamă

Galette cu rubarbă și căpșuni. Un desert delicios și aromat

Pentru că a apărut rubarba și este foarte gustoasă și aromată, testează-i gustul într-o minunată rețetă de galette cu rubarbă și căpșuni. Este o tartă delicioasă inspirată din bucătăria franțuzească.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 21 aprilie 2023, 6:17 / Actualizat: 21 aprilie 2023, 8:12

Atât rubarba, cât și căpșunile au gust acrișor, însă aromele lor se combină perfect în interiorul tartei. Rubarba nu este doar gustoasă și aromată, este și bogată în proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Nu ezita s-o incluzi și tu în cât mai multe preparate culinare pentru a beneficia de proprietățile ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara din rubarbă diferite conserve dulci, precum dulceață, compot, gem sau sirop. În plus, poți include rubarba și în rețete de deserturi precum tartele, plăcintele sau checurile.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu rubarbă și bezea. Mai jos, te lăsăm să descoperi rețeta completă pentru tarta cu rubarbă din bucătăria franceză.

Galette cu rubarbă și căpșuni – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun desertul, pentru a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat fraged, pentru umplutură și pentru decor.

Reclamă

Pentru aluat fraged:

  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 60 gr zahăr pudră
  • 1 ou mediu
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie.

Pentru umplutură:

  • 100 gr unt cu 82 % grăsime
  • 100 gr griș
  • 50 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 1 ou + 1 albuș
  • 250 gr căpșuni
  • 200 gr rubarbă
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr amidon alimentar.
Reclamă

Pentru decor:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 20-30 gr fulgi de migdale.

Galette cu rubarbă și căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged, care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp mai îndelungat de relaxare la rece, pentru a-l putea modela.

Cum prepari aluat fraged pentru tartă

Ia un bol încăpător și pune făina în el, dar nu înainte de a o trece prin sită. Adaugă un praf de sare și amestecă. Apoi, adaugă în mijlocul făinii un ou, untul rece tăiat în cuburi și vanilia.

Folosește vârfurile degetelor și frământă ingredientele până când obții un aluat sfărâmicios. Împachetează aluatul într-o folie alimentară și pune-l în frigider pentru o oră. Descoperă și rețeta clasică pentru aluat de tartă.

Cum pregătești umplutura pentru galette cu rubarbă și căpșuni

Spală căpșunile, curăță-le și taie-le în sferturi sau în cuburi mai mici. Curăță coaja de pe tulpinile de rubarbă, taie-le în rondele și amestecă-le cu căpșunile. Adaugă zahărul și amidonul și din nou amestecă ingredientele.

În alt bol, prepară o compoziție din untul moale amestecat cu zahărul, sarea și grișul. Adaugă extractul de vanilie, un ou întreg și un albuș și omogenizează bine compoziția.

Când a expirat timpul de relaxare a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și formează tarta.

Folosește o tavă mare de cuptor și pregătește o hârtie de copt. Scoate aluatul de la rece, lasă-l 2-3 minute la temperatura camerei, apoi întinde-l pe hârtia de copt într-o formă circulară cu diametrul de 32-34 cm. Pune la mijlocul aluatului compoziția de griș și întinde-o către margini lăsând câte 2,5 cm de aluat liber, de jur împrejur.

Femeie întinzând cu o spatulă compoziția de griș peste aluatul de tartă
Compoziția de griș va oferi suport bucăților de rubarbă și de căpșuni / Profimedia Images

Peste compoziție întinde amestecul de rubarbă și căpșuni.

Femeie adăugând cu lingura amestecul de rubarbă și căpșunki
Căpșunile și rubarba au gust acrișor, dar aromele lor se combină perfect / Profimedia Images

Adună marginile libere ale aluatului peste umplutură, îndoindu-le frumos din loc în loc ca pe niște cute.

Așază tarta cu hârtia de copt în tavă și unge-i aluatul de deasupra cu gălbenuș de ou. Presară fulgi de migdale pe deasupra și pune tarta în cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Femeie presărând fulgi de migdale peste aluatul de tartă
Fulgii de migdale oferă tartei un efect crocant și un aspect frumos / Profimedia Images

Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa.

Citește și articolul despre beneficiile rubarbei pentru sănătatea organismului, cum se consumă și la ce trebuie să fii atentă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2024. Nativii se vor lăsa influențați de către astre
Anul se apropie de sfârșit cu pași rapizi, astfel că nativii vor avea parte de surprize pe plan sentimental. Citește horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2024 și vezi despre ce este vorba. Este sezonul...
2
o femeie care poartă o rochie aurie și reprezintă una dintre acele zodii care atrag banii cu ușurință
Horoscop
3 zodii atrag banii cu ușurință. Află dacă te numeri printre ele
Astrologii vorbesc despre cele 3 zodii care atrag banii cu ușurință. Acești nativi au parte de câștiguri financiare substanțiale în perioada ce urmează. Este o zi plină de surprize pentru cei mai mulți nativi...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre acele zodii care trec peste provocări la sfârșitul lunii noiembrie 2024
Horoscop
Provocările se încheie pentru 3 zodii la sfârșitul lunii noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Provocările se încheie pentru 3 zodii la sfârșitul lunii noiembrie 2024. Acești nativi vor avea doar motive de bucurie de acum înainte. Norocul pare că le va surâde și vor începe luna decembrie cu...
4
O femeie frumoasă care preîncălzește cuptorul înainte să-l folosească
Timp liber
De ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Sfaturi simple și practice pentru gospodine
Specialiștii au dezvăluit de ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Aceste sfaturi simple și practice te pot ajuta să ai parte de o experiență mult mai plăcută în bucătărie. Indiferent dacă...
5
Două porții de prăjitură cu dovleac și griș pe o farfurie cu batoane de scorțișoară
Rețete
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
Această prăjitură cu dovleac și griș este simplă, sănătoasă și plină de arome, ideală pentru cei care preferă deserturile fără făină. Grișul îi conferă o textură plăcută, iar iaurtul adaugă umiditate și o notă...
PARTENERI
×