Reclamă

Prăjitură cu caise și iaurt. Prăjitură delicioasă și răcoroasă, de vară

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă și răcoroasă cu fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu caise și iaurt. Cu siguranță va fi pe placul tău și al familiei.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 iulie 2023, 6:18 / Actualizat: 11 august 2023, 11:37

Caisele se combină perfect în aluaturile de prăjituri, oferind acestora un plus de savoare și culoare. În plus, iaurtul adăugat în compoziție, oferă acesteia o textură mai densă și ușor umedă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vara sunt ideale prăjiturile cu fructe proaspete, însă în sezonul rece pot fi folosite cele din compot sau chiar din dulceață.

Caisele pot fi înlocuite și cu alte fructe, precum piersicile, nectarinele sau prunele. Forma rotundă și textura cărnoasă a acestor fructe oferă un aspect spectaculos prăjiturilor.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat. În continuare, poți urmări rețeta prăjiturii cu caise, pentru a o prepara și tu celor dragi.

Reclamă

Prăjitură cu caise și iaurt – Ingrediente

  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilat
  • 125 gr iaurt simplu
  • 125 ml ulei
  • 300 gr făină
  • 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 9-10 caise
  • zahăr pudră pentru decor.

Rețeta prăjiturii cu caise și iaurt – Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea caiselor. Fructele necesită spălare, scurgere și ștergere. Îți recomandăm să nu le secționezi înainte de pregătirea aluatului pentru a nu oxida.

În timp ce caisele stau la scurs în sită, poți aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare prăjiturii. Adu și o tavă de 23/36 cm, în care vei pune hârtie de copt. Pornește de la început și cuptorul la 180 de grade Celsius. Astfel, va avea suficient timp să ajungă la temperatura setată, în timp ce pregătești aluatul pentru prăjitură.

Reclamă

Cum prepari prăjitură cu caise și iaurt

Pentru prepararea acestui tip de prăjitură, nu mai este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri. Așadar timpul de amestecare a ingredientelor se va scurta.

Începe prin a amesteca ouăle într-un bol, mai întâi presărate cu sare. Apoi, adaugă și zahărul și amestecă-le bine folosind mixerul. Amestecă-le intens până când granulele de zahăr sunt complet topite, iar compoziția devine spumoasă și se dublează în volum.

Toarnă în fir subțire uleiul, în timp ce omogenizezi încet compoziția.

În paharul cu iaurt pune praful de copt și amestecă până când devine spumos. Adaugă acest amestec în compoziția de ouă cu ulei și din nou omogenizează compoziția.

Trece făina prin sită și adaug-o puțin câte puțin în compoziția pentru prăjitură. Folosește o spatulă pentru a încorpora făina în compoziție. Amestecă ușor cu mișcări circulare, de jos în sus, ca la rețeta de pandișpan. Vei obține o compoziție mai aerată, care se va dezvolta frumos în timpul tratamentului termic. Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și uniformizează-i suprafața cu spatula.

Secționează caisele în jumătăți și înlătură sâmburi. Așază jumătățile de caise peste aluatul de prăjitură cu partea decupată în sus.

Aluat cu iaurt și jumătăți de caise în tavă cu hârtie de copt
Caisele se așază cu partea decupată în sus pentru ca sucul lor să rămână în interior / Shutterstock

Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa prăjitură cu caise și iaurt pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, las-o să se răcească, presară zahăr pudră pe deasupra și o poți porționa.

Prăjitură cu caise și iaurt pe o farfurie și într-o tavă de lemn
Prăjitura se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi care au în compoziție caise, data viitoare poți prepara rețeta de prăjitură cu caise și bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×