Caisele se combină perfect în aluaturile de prăjituri, oferind acestora un plus de savoare și culoare. În plus, iaurtul adăugat în compoziție, oferă acesteia o textură mai densă și ușor umedă.
Vara sunt ideale prăjiturile cu fructe proaspete, însă în sezonul rece pot fi folosite cele din compot sau chiar din dulceață.
Caisele pot fi înlocuite și cu alte fructe, precum piersicile, nectarinele sau prunele. Forma rotundă și textura cărnoasă a acestor fructe oferă un aspect spectaculos prăjiturilor.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat. În continuare, poți urmări rețeta prăjiturii cu caise, pentru a o prepara și tu celor dragi.
Prăjitură cu caise și iaurt – Ingrediente
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilat
- 125 gr iaurt simplu
- 125 ml ulei
- 300 gr făină
- 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
- 9-10 caise
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta prăjiturii cu caise și iaurt – Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea caiselor. Fructele necesită spălare, scurgere și ștergere. Îți recomandăm să nu le secționezi înainte de pregătirea aluatului pentru a nu oxida.
În timp ce caisele stau la scurs în sită, poți aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare prăjiturii. Adu și o tavă de 23/36 cm, în care vei pune hârtie de copt. Pornește de la început și cuptorul la 180 de grade Celsius. Astfel, va avea suficient timp să ajungă la temperatura setată, în timp ce pregătești aluatul pentru prăjitură.