Home // Lifestyle // Rețete // Prăjitura Verdens Beste. Cea mai bună prăjitură din lume
Prăjitura Verdens Beste. Cea mai bună prăjitură din lume
Prăjitura Verdens Beste, în traducere „cea mai bună prăjitură din lume”, este o prăjitură tradițională norvegiană, apărută în jurul anilor ’30. În anul 2002 a fost votată prăjitura națională a Norvegiei. Descoperă mai jos rețeta acestui desert cu aromă de migdale.
Prăjitura se poate secționa și umple cu crema de vanilie / Shutterstock
Este o prăjitură care are la bază un blat dens și ușor umed, iar deasupra bezea cu migdale. Separat, se prepară și o delicioasă cremă de vanilie, alături de care se savurează Verdens Beste. Opțional, blatul se poate secționa și umple cu crema de vanilie.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Indiferent dacă optezi să adaugi crema între blaturi sau o servești separat, în boluri, prăjitura este absolut delicioasă și chiar își merită denumirea de cea mai bună din lume.
Prepar-o și tu pentru a te convinge, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Prăjitura Verdens Beste – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea delicioasei prăjituri de ingrediente pentru blat, ingrediente pentru bezea și alte ingrediente pentru crema de vanilie.
Pentru blat într-o formă rotundă cu diametrul de 32 cm:
4 ouă de mărime medie
100 gr de zahăr pudră
100 gr de unt cu peste 80% grăsime
100 gr de făină
75 ml de lapte rece
1 linguriță cu extract de vanilie
1 praf de sare.
Pentru bezea:
4 albușuri
200 gr de zahăr
1 praf de sare
100 gr de fulgi de migdale.
Reclamă
Pentru crema de vanilie:
4 gălbenușuri
100 gr de zahăr
500 ml de lapte
500 ml de smântână pentru frișcă
50 gr de amidon alimentar
1 praf de sare
1 linguriță cu extract de vanilie.
Prăjitura Verdens Beste – Mod de preparare
Începe cu pregătirea compoziției pentru blatul prăjiturii, apoi pregătește-o pe cea pentru bezea, iar în timp ce se coace prăjitura, prepară și crema de vanilie.
Scoate ouăle din frigider și untul și lasă-le la temperatura camerei pentru 20-30 de minute. Separă albușurile de gălbenușuri și presară un praf de sare peste albușuri.
Apoi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.
După ce untul s-a înmuiat adaugă zahărul pudră peste el și amestecă, folosind mixerul, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile și vanilia, apoi făina și laptele. Omogenizează bine compoziția.
Curăță mixerul și introdu-l în bolul cu albușuri. Bate albușurile până când obții o bezea spumoasă și cristalină. Încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de mai sus, amestecând cu o spatulă. Amestecă încet cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține compoziția cremoasă și aerată.
Întinde compoziția în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață.
Apoi, prepară bezeaua din cele patru albușuri cu 200 gr de zahăr și întinde-o uniform deasupra blatului. Presară migdalele peste bezea și coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsuius.
Cum prepari crema de vanilie pentru prăjitura Verdens Beste
Pune laptele la fiert într-o crăticioară și adaugă un praf de sare. Oprește 3-4 linguri de lapte rece în care adaugi amidonul.
Pune gălbenușurile în altă crăticioară, adaugă zahărul peste ele și amestecă-le până când devin cremoase. Adaugă amidonul diluat cu lapte, omogenizează amestecul, apoi adaugă în fir subțire laptele fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.
Fierbe crema până când capătă consistența unei budinci, amestecând intens pentru a nu se lipi de pereții vasului. La final de fierbere, adaugă vanilia. Acoperă crema cu o folie direct la contact și las-o la răcit.
După răcire, amestecă crema cu frișca bătută pentru a-i oferi mai multă cremozitate.