Reclamă

Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție

Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 decembrie 2022, 6:51 / Actualizat: 24 aprilie 2023, 14:33

Tot ce trebuie să faci pentru reușita sigură a acestui desert, este să respecți lista de ingrediente. Sunt câteva ingrediente mai speciale, cele mai importante care oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul deosebit. Urmărește în continuare lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente pentru prăjitura Krem a la Krem

Prăjitura pe care ți-o propunem în acest articol se compune din trei elemente, pe care le vei prepara pe rând.

Pentru blat:

  • 6 oua de mărime medie
  • 6 linguri de zahăr
  • un plic cu Crème Ole de ciocolată
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru cremă:

  • 300 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 200 ml de lapte rece
  • un plic Crème Ole de vanilie
  • 1 praf de sare.

Pentru glazură:

  • 100 gr de ciocolată amăruie
  • 50 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 50 gr de unt
  • o lingură de miere
  • 4 ml de esență de rom.
Reclamă

Mod de preparare pentru prăjitura Krem a la Krem

Începe cu pregătirea unei tăvi cu dimensiunile de 20/33 cm, în care așezi la bază hârtie de copt. Unge tava cu puțin unt sau ulei, pentru a se așeza bine hârtia de copt în ea. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius .

Acum te poți ocupa de prepararea compoziției pentru blat.

Cum prepari blatul prăjiturii

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă-le bine folosind mixerul pentru 8-10 minute. Vei obține o compoziție spumoasă, deschisă la culoare, care își va dubla volumul.

Adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată și praful de copt trecut prin sită. Amestecă bine până la omogenizare. Întinde compoziția obținută în tavă și așază tava pe grătarul din mijloc al cuptorului. Coace blatul de prăjitură pentru 25-30 de minute. Pentru siguranța coacerii, poți apela și la testul scobitorii.

Descoperă aici cum faci testul scobitorii, pentru a verifica dacă prăjiturile tale spreferate sunt coapte perfect.

Lasă blatul sa se răcească in tavă, apoi răstoarnă-l pe un suport de lemn sau o altă tavă curată. Curăță tava și așază în ea folie alimentară. Adaugă din nou blatul de prăjitură în tavă.

Cum prepari crema pentru prăjitura Krem a la Krem

Pune pe rând ingredientele pentru cremă în bolul mixerului.  Pornește mixerul și amestecă intens până când obții o compoziție consistentă și cremoasă. Pentru reușita sigură a cremei, frișca lichidă se va folosi foarte rece, direct scoasă din frigider. Întinde crema obținută peste blatul de prăjitură din tavă.

Pentru a prepara glazura, pune într-o crăticioară așezată pe baie de aburi toate ingredientele din listă. Amestecă-le până când se topesc ingredientele solide și obții o compoziție lucioasă și cursivă. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 10-15 minute. Apoi, toarn-o deasupra prăjiturii și întinde-o uniform cu o spatulă de tort.

Pune prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore, după care o poți decora opțional cu pudră de cacao. O porționa apoi frumos și savura cu poftă alături de cei dragi.

Krem a la Krem servită cu lingurița
Prăjiturile cu multă cremă se porționează mai bine după ce stau la rece cel puțin 5 ore / Shutterstock

Din categoria rețetelor de prăjituri fine cu multă ciocolată, îți recomandăm să încerci și prăjitura Rigo Jancsi. Este una dintre cele mai fine prăjituri din bucătăria ungurească, cu gust divin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×