Reclamă

Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci

Pentru momentele dulci petrecute alături de prieteni și familie, merită să prepari un tort de ciocolată cu glazură oglindă. Este un tort cu gust deosebit și aspect minunat. Datorită gustului deosebit, merită să îi dai o șansă și să îl prepari pentru o zi aniversară sau pentru a marca un eveniment special din viața ta.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 octombrie 2022, 6:03

Rețeta tortului nu este complicată și nu necesită nici ingrediente complexe. Trebuie să prepari un blat de tort cu cacao în compoziție, o cremă de unt cu cacao și o glazură simplă de ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decorul îl poți alege după propria imaginație. Poți folosi fructe, nuci, alune sau fistic, bucăți de ciocolată albă și neagră, etc.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru a te inspira și a pregăti și tu celor dragi un desert delicios.

Tort de ciocolată cu glazură oglindă – Ingrediente

Ai nevoie pentru acest tort de 3 categorii de ingrediente: pentru blatul de tort, cremă și glazură plus decor. Împarte și lista de ingrediente în funcție de aceste categorii.

Reclamă

Pentru blat de tort cu diametrul de 26 cm:

  • 4 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 80 gr făină
  • 20 gr pudră de cacao
  • 2 gr sare
  • 10 ml esență de rom.

Pentru crema de unt cu cacao:

  • 3 ouă mari
  • 150 gr zahăr pudră
  • 30 gr cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 200 gr unt cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru glazura oglindă, de ciocolată:

  • 250 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 20 gr de unt.

Pentru decor:

  • fructe de pădure
  • bucăți de ciocolată albă.

Tort de ciocolată cu glazură oglindă – Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blatului de tort care necesită coacere și răcire. Între timp, se poate prepara și crema de unt cu cacao. Glazura de ciocolată se va prepara după montarea tortului pentru că se folosește ușor fierbinte.

Cum prepari blat de tort cu cacao

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, înainte de a pregăti compoziția pentru blat.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară puțină sare și amestecă-le până când devin cristaline, cu ajutorul mixerului sau telului. Adaugă treptat zahărul și amestecă continuu până când obții o bezea fermă. Apoi, adaugă gălbenușurile peste bezea, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus, cu o spatulă. La final, încorporează și făina, folosind aceleași mișcări circulare.

Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Întinde în ea compoziția pentru blat de tort cu cacao. Pune forma de copt la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul de tort să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi îl poți răsturna pe un platou sau pe un grătar de răcire.

Cum prepari crema pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Sparge ouăle într-o crăticioară, adaugă un praf de sare peste ele și zahărul. Amestecă-le cu un tel până se topește zahărul și compoziția devine spumoasă. Așază crăticioara la foc de intensitate medie, deasupra unei alte cratițe cu apă fierbinte.

Fierbe crema de cacao, amestecând continuu, pentru aproximativ 15 minute, timp în care crema se va îngroșa ușor, având o textură spumoasă. Stinge focul, adaugă pudra de cacao în cremă și amestecă intens, până se omogenizează. Adaugă și esența și pune crema la rece.

Când crema este bine răcită, amestecă untul moale, ținut la temperatura camerei, până când capătă cremozitate. Apoi, adaugă-l treptat în crema răcită, amestecând intens până când crema devine omogenă.

Când blatul este răcit și crema preparată, poți monta tortul. Secționează blatul de tort în trei părți egale. Trampează ușor fiecare parte de blat cu un sirop simplu din apă cu zahăr sau un sirop de fructe, chiar și de la compot.

Împarte crema de cacao în trei părți egale. Primele două părți întinde-le între blaturile de tort. Cu a treia parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră apoi poți prepara glazura oglindă.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului cu ciocolată
Pentru un aspect mai interesant, toate elementele tortului vor fi preparate cu ciocolată sau cacao / Profimedia Images

Cum prepari glazura pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Pune frișca lichidă la încălzit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Nu o lăsa să atingă punctul de fierbere.

Îndepărtează crăticioara de pe foc și adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți și untul. Amestecă intens până când ciocolata și untul se topesc, iar compoziția devine omogenă.

Las-o să se tempereze pentru 5-6 minute, apoi toarn-o deasupra tortului și întinde-o uniform peste acesta. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră. Apoi îl poți decora cu fructe și ciocolată albă și îl poți porționa.

Și dacă îți plac în mod deosebit torturile cu multă ciocolată, îți mai oferim pentru data viitoare rețeta de tort Sacher. Este rețeta celui mai îndrăgit tort vienez.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×