Home // Lifestyle // Rețete // Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Pentru momentele dulci petrecute alături de prieteni și familie, merită să prepari un tort de ciocolată cu glazură oglindă. Este un tort cu gust deosebit și aspect minunat. Datorită gustului deosebit, merită să îi dai o șansă și să îl prepari pentru o zi aniversară sau pentru a marca un eveniment special din viața ta.
Tortul se porționează după ce glazura oglindă devine fermă / Profimedia Images
Rețeta tortului nu este complicată și nu necesită nici ingrediente complexe. Trebuie să prepari un blat de tort cu cacao în compoziție, o cremă de unt cu cacao și o glazură simplă de ciocolată.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Decorul îl poți alege după propria imaginație. Poți folosi fructe, nuci, alune sau fistic, bucăți de ciocolată albă și neagră, etc.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a te inspira și a pregăti și tu celor dragi un desert delicios.
Tort de ciocolată cu glazură oglindă – Ingrediente
Ai nevoie pentru acest tort de 3 categorii de ingrediente: pentru blatul de tort, cremă și glazură plus decor. Împarte și lista de ingrediente în funcție de aceste categorii.
Tort de ciocolată cu glazură oglindă – Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea blatului de tort care necesită coacere și răcire. Între timp, se poate prepara și crema de unt cu cacao. Glazura de ciocolată se va prepara după montarea tortului pentru că se folosește ușor fierbinte.
Cum prepari blat de tort cu cacao
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, înainte de a pregăti compoziția pentru blat.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară puțină sare și amestecă-le până când devin cristaline, cu ajutorul mixerului sau telului. Adaugă treptat zahărul și amestecă continuu până când obții o bezea fermă. Apoi, adaugă gălbenușurile peste bezea, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus, cu o spatulă. La final, încorporează și făina, folosind aceleași mișcări circulare.
Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Întinde în ea compoziția pentru blat de tort cu cacao. Pune forma de copt la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul de tort să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi îl poți răsturna pe un platou sau pe un grătar de răcire.
Cum prepari crema pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă
Sparge ouăle într-o crăticioară, adaugă un praf de sare peste ele și zahărul. Amestecă-le cu un tel până se topește zahărul și compoziția devine spumoasă. Așază crăticioara la foc de intensitate medie, deasupra unei alte cratițe cu apă fierbinte.
Fierbe crema de cacao, amestecând continuu, pentru aproximativ 15 minute, timp în care crema se va îngroșa ușor, având o textură spumoasă. Stinge focul, adaugă pudra de cacao în cremă și amestecă intens, până se omogenizează. Adaugă și esența și pune crema la rece.
Când crema este bine răcită, amestecă untul moale, ținut la temperatura camerei, până când capătă cremozitate. Apoi, adaugă-l treptat în crema răcită, amestecând intens până când crema devine omogenă.
Când blatul este răcit și crema preparată, poți monta tortul. Secționează blatul de tort în trei părți egale. Trampează ușor fiecare parte de blat cu un sirop simplu din apă cu zahăr sau un sirop de fructe, chiar și de la compot.
Împarte crema de cacao în trei părți egale. Primele două părți întinde-le între blaturile de tort. Cu a treia parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră apoi poți prepara glazura oglindă.
Cum prepari glazura pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă
Pune frișca lichidă la încălzit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Nu o lăsa să atingă punctul de fierbere.
Îndepărtează crăticioara de pe foc și adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți și untul. Amestecă intens până când ciocolata și untul se topesc, iar compoziția devine omogenă.
Las-o să se tempereze pentru 5-6 minute, apoi toarn-o deasupra tortului și întinde-o uniform peste acesta. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră. Apoi îl poți decora cu fructe și ciocolată albă și îl poți porționa.
Și dacă îți plac în mod deosebit torturile cu multă ciocolată, îți mai oferim pentru data viitoare rețeta de tort Sacher. Este rețeta celui mai îndrăgit tort vienez.