Reclamă

Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă

Dacă se apropie un eveniment deosebit în familie și ești în căutarea unei rețete de tort spectaculos și savuros, rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă poate fi alegerea prefectă.

Publicat: 8 aprilie 2022, 6:44

Tortul nu este complicat de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai uzuale pentru torturi și prăjituri. În plus, cele două creme în culori diferite se combină perfect cu blatul umed și aromat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru reușita sigură a acestui tort este necesar să alegi ingrediente de calitate. Untul gras, ciocolata și frișca de calitate fac echipă bună împreună. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un tort deosebit.

Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, îți reamintim că nu sunt ingrediente complexe, greu de achiziționat.

Ai nevoie de câteva ingrediente pentru blatul de tort, pentru preparea celor două creme de ciocolată și câteva ingrediente pentru decor.

Reclamă

Pentru blat de tort cu ciocolată:

  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 100 gr ciocolată amăruie (55% masă de cacao)
  • 50 gr unt
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 5 gr praf de copt.

Pentru mousse de ciocolată neagră:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr frișcă naturală, îndulcită
  • 1 praf de sare
  • 5 gr gelatină
  • 100 ml apă plată
  • 1-2 lingurițe cu esență de rom.
Reclamă

Pentru mousse de ciocolată albă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 75 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr frișcă naturală
  • 5 gr gelatină
  • 100 ml apă plată
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurițe cu esență de lămâie.

Pentru decor:

  • ciocolată albă răzuită
  • coajă de lămâie confiată.

Rețetă de tort cu mousse de ciocolată – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort, care necesită un timp de pregătire, timp de coacere și răcire.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune ciocolata ruptă împreună cu untul într-un vas, la foc mic. Amestecă ingredientele până când se topesc și se omogenizează compoziția. Lasă compoziția să se tempereze și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și mixează-le până când obții o spumă cristalină. Adaugă zahărul, treptat și mixează albușurile până când se formează o bezea fermă. Adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și omogenizează compoziția. Amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită și adaugă-l treptat în compoziția pentru blat de tort.

Întinde compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 25 cm și coace blatul de tort pentru 35 de minute la 180 de grade. Lasă blatul pentru tort cu mousse de ciocolată neagră și albă să se răcească în formă, apoi ocupă-te de prepararea cremelor.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai tortului în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare blat de tort
Blatul de tort cu ciocolată în compoziție va avea o textură ușor umedă / Profimedia Images

Cum prepari cremele pentru tort cu mousse de ciocolată neagră și albă

Pentru a prepara mousse de ciocolată neagră, rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune-o într-un vas, împreună cu untul. Pune vasul la bain marie și lasă ingredientele să se topească. Amestecă-le pentru a se omogeniza, apoi scoate vasul din cel cu apă și lasă compoziția de ciocolată să se răcească.

În alt vas pune gelatina și apa. Lasă gelatina să se hidrateze, apoi dilueaz-o tot la bain marie.

Mixează frișca până când devine consistentă. Adaugă gelatina diluată și compoziția de ciocolată și amestecă intens până când amestecul se omogenizează. Adaugă și esența de rom și întinde crema mousse de ciocolată neagră peste blatul de tort răcit.

Procedează în același mod și pentru a prepara mousse de ciocolată albă. Întinde-l peste crema mousse de ciocolată neagră și nivelează-l frumos la suprafață.

Pune forma cu tort cu mousse de ciocolată neagră și albă la frigider pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Înainte de a porționa tortul, decorează-l cu ciocolată albă și coajă de lămâie confiată.

Și dacă adori torturile cu multă ciocolată îți mai oferim o rețetă de tort de ciocolată cu zmeură delicios și foarte aromat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×