Reclamă

Tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone

Pentru că sunt la mare căutare deserturile în formă de inimioară pentru diferite de evenimente sărbătorite în cuplu sau pentru zilele de 1 Martie și 8, îți propunem o rețetă de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.

Publicat: 24 februarie 2022, 6:45 / Actualizat: 30 martie 2022, 18:07

Rețeta nu este complicată, important este să deții o tavă de copt în formă de inimioară. Blatul de tort se prepară simplu, după rețeta clasică de pandișpan. Crema de mascarpone se prepară la rece, cu frișcă naturală și vanilie. Mai ai nevoie de un borcan cu gem de zmeură, dar și de zmeură proaspătă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii de preparare pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un tort deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone – Ingrediente

Separă de la început ingredientele în funcție de elementele care compun tortul. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul de tort, pentru cremă și decor.

Pentru blatul de tort:

  • 4 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 2 gr sare
  • 10 ml esență de vanilie.
Reclamă

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr smântână pentru frișcă naturală
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare.

Pentru sirop:

  • 150 gr zmeură
  • 250 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 5 gr gelatină.
Reclamă

Pentru decor:

  • 150 gr zmeură proaspătă
  • 175 gr gem de zmeură
  • 150 gr vermicelli de ciocolată neagră și albă.

Rețetă de tort în formă de inimioară – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort, iar în timp ce acesta se coace, pregătește crema și siropul.

Cum prepari blatul de tort în formă de inimioară

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. În două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și bate-le cu ajutorul mixerului sau telului, până când devin spumoase.

Adaugă, lingură cu lingură, zahărul și amestecă în continuare până când obții o bezea fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă de silicon. În bezeaua de albușuri adaugă gălbenușurile, amestecând ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Adaugă apoi și făina trecută prin sită, folosind aceleași mișcări circulare. Tapetează cu hârtie baza formei de copt, iar lateralele unge-le cu unt și presară făină. Întinde în forma de copt compoziția pentru blat de tort și niveleaz-o bine la suprafață. Pune forma de copt la cuptor și coace blatul de tort pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă blatul de tort să se tempereze 10 minute în forma de copt, apoi îl poți răsturna pe un grătar de răcire.

Cum prepari crema și siropul pentru tort în formă de inimioară

Pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și mixeaz-o folosind, pentru început, treapta inferioară a mixerului. Pe măsură ce capătă volum, mărește intensitatea mixerului. Adaugă treptat zahărul pudră, cu aromă de vanilie, și mixează continuu. Când frișca devine ușor fermă, adaugă mascarponele. Adaugă și un praf de sare pentru a intensifica gustul cremei de mascarpone cu frișcă. Pune crema la rece până când vei asambla tortul.

Pentru a prepara sirop de zmeură, pune zmeura cu zahărul într-o crăticioară. Adaugă apa și pune crăticioara la foc de intensitate medie. Fierbe siropul până când zahărul este diluat, iar zmeura și-a degajat aroma în sirop. Trece siropul prin sită și lasă-l la răcit. Când este ușor temperat, adaugă gelatina și amestecă intens pentru a se dilua. Gelatina va oferi un plus de luciu și va fixa frumos siropul deasupra tortului.

Cum asamblezi minunatul tort cu zmeură și mascarpone, în formă de inimioară

Când blatul de tort este complet răcit, secționează-l în două părți egale.

Împarte crema tot în două părți egale. Întinde prima parte de cremă peste prima parte de blat. Așază deasupra a doua parte de blat. Întinde gemul de zmeură și toarnă deasupra siropul răcit. Decorează tortul deasupra cu zmeură proaspătă. Lateralele decorează-le cu crema oprită peste care aplici vermicelli de ciocolată.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării accesând GALERIA FOTO!

Pasul de decorare a marginilor tortului cu vermicelli de ciocolată
Pentru un plus de contrast marginile tortului se decorează cu vermicelli de ciocolată / Profimedia Images

Pune tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi îl poți secționa frumos.

Și dacă dorești să întâmpini primăvara cum se cuvine, adaugă deasupra tortului mici floricele naturale sau chiar comestibile. Te vei bucura de un tort în formă de inimioară perfect pentru a sărbători ziua iubirii sau pentru a întâmpina primăvara cu el.

Iar dacă ești în căutarea mai multor rețete din această categorie, îți oferim și rețeta de tort red velvet, care este absolut minunată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×