Rețeta se prepară din foi de aluat, umplute cu gem de fructe și nucă și glazurată cu un strat generos de ciocolată. Denumirea provine de la o cofetărie din Budapesta, Café Gerbeaud. Se spune că actrița Greta Garbo a vizitat această cofetărie și i-a plăcut în mod deosebit prăjitura.
Indiferent care este denumirea prăjiturii, merită preparată pentru că este delicioasă, spornică și aspectuoasă. Se încadrează perfect și pe un platou cu prăjituri festive. Prepar-o și tu inspirându-țe după rețeta noastră pe care ți-o oferim mai jos.
Prăjitura Greta Garbo – Ingrediente
Prăjitura se compune din trei elemente: foi din aluat cu drojdie, umplutură și glazură.
Împarte ingredientele în funcție de aceste elemente pentru a-ți ușura munca.
Urmărește mai jos fiecare pas de preparare. Nu uita că această prăjitură este perfectă pentru platoul festiv cu părjituri.
Descoperă cum poți să-i impresionezi pe cei dragi cu rețeta aceasta simplă și ușoară.
Pentru aluat:
- 2 ouă de mărime medie
- 100 gr de zahăr pudră
- 200 gr de unt gras
- 250 gr de smântână grasă
- 600 gr de făină
- 25 gr de drojdie proapătă
- un vârf de linguriță cu sare
- 1 lingură cu coajă de lămâie răzuită.