Reclamă

Prăjitura Greta Garbo. Rețetă de colecție

Prăjitura Greta Garbo, întâlnită și sub denumirea de Jerbo sau Gerbeaud, este o prăjitură de colecție simplă și foarte ușor de preparat.

Publicat: 23 decembrie 2022, 6:53 / Actualizat: 23 decembrie 2022, 8:41

Rețeta se prepară din foi de aluat, umplute cu gem de fructe și nucă și glazurată cu un strat generos de ciocolată. Denumirea provine de la o cofetărie din Budapesta, Café Gerbeaud. Se spune că actrița Greta Garbo a vizitat această cofetărie și i-a plăcut în mod deosebit prăjitura.

Indiferent care este denumirea prăjiturii, merită preparată pentru că este delicioasă, spornică și aspectuoasă. Se încadrează perfect și pe un platou cu prăjituri festive. Prepar-o și tu inspirându-țe după rețeta noastră pe care ți-o oferim mai jos.

Prăjitura Greta Garbo – Ingrediente

Prăjitura se compune din trei elemente: foi din aluat cu drojdie, umplutură și glazură.

Împarte ingredientele în funcție de aceste elemente pentru a-ți ușura munca.

Urmărește mai jos fiecare pas de preparare. Nu uita că această prăjitură este perfectă pentru platoul festiv cu părjituri.

Reclamă

Descoperă cum poți să-i impresionezi pe cei dragi cu rețeta aceasta simplă și ușoară.

Pentru aluat:

 • 2 ouă de mărime medie
 • 100 gr de zahăr pudră
 • 200 gr de unt gras
 • 250 gr de smântână grasă
 • 600 gr de făină
 • 25 gr de drojdie proapătă
 • un vârf de linguriță cu sare
 • 1 lingură cu coajă de lămâie răzuită.
Reclamă

 Pentru umplutură:

 •  450 gr de gem acrișor de fructe
 • 100 gr de zahăr tos
 • 250 gr de nuci măcinate.

 Pentru glazură:

 • 125 gr de zahăr
 • 100 ml de apă
 • 50 gr de cacao
 • 50 gr de unt.

Prăjitura Greta Garbo – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru foile prăjiturii.

Pune drojdia și zahărul într-un bol mare și amestecă-le până la lichefiere. Adaugă untul moale și amestecă bine pentru omogenizare. Apoi adaugă, pe rând, cele două ouă, omogenizând bine compoziția după fiecare. Adaugă smântâna, sarea și coaja de lămâie.

La final încorporează făina și frământă un aluat compact și nelipicios, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dezvoltat pentru 15-20 de minute.

Cum montezi și coci prăjitura Jerbo

Împarte aluatul în 4 părți egale. Întinde fiecare parte de aluat în câte o foaie de dimensiunile unei tăvi cu laturile aproximative de 25×30 cm. Presară puțină făină peste foi și pe sucitor pentru a nu se lipi când le transferi în tavă.

Transferă prima foaie de aluat în tava unsă cu ulei și pudrată cu făină, sau căptușită cu hârtie de copt. Întinde peste foaia de aluat o parte din gem, presară nuci macinate și zahăr. Adugă a doua foaie de aluat și continuă cu gem și nuci. Repetă straturile până la ultima foaie de aluat. Aceasta va rămâne simplă.

Pune tava la cuptor și coace prăjitura Jerbo pentru 45-50 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când este bine rumenită ultima foaie de aluat.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi răstoarn-o pe un suport de lemn.

Prepară glazura de cacao pentru prăjitura Greta Garbo

Pune într-o crăticioară zahărul, pudra de cacao și apa. Fierbe ingredientele timp de 5 minute amestecându-le pentru a nu se arde. Stinge focul, adaugă untul și amestecă până când acesta se topește și se încorporează în compoziție. Lasă glazura de cacao să se răcească apoi întinde-o uniform peste prăjitură.

Pune prăjitura la frigider și las-o acolo câteva ore, pentru a o putea porționa frumos.

Tot din categoria rețetelor de prăjituri delicioase, spectaculoase și spornice îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Carpați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×