Nu ai de pregătit pentru acest desert decât un aluat de crumble, din doar câteva ingrediente.
Prunele nu le gătești, le așezi în vasul de copt după ce le speli, le ștergi și le secționezi. Pentru o aromă deosebită a desertului, mai adaugi și scorțișoară.
Ai nevoie și de puțin pesmet, pe care îl adaugi la baza vaselor. Acesta are rolul de a absorbi din siropul lăsat de prune.
Rețetele de crumble cu fructe sunt printre cele mai simple rețete de deserturi. Sunt foarte versatile pentru că le poți prepara din diferite fructe, dar și din amestec de fructe. Aluatul de crumble poate fi preparat în mai multe moduri.
Descoperă aici și o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale. În continuare vei descoperi rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu un crumble cu prune.
Crumble cu prune și nuci – Ingrediente
Pentru prepararea acestui delicios desert cu prune, ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru aluatul de crumble și pentru umplutură.
Pentru aluat de crumble:
- 175 gr unt cu peste 80% grăsime
- 200 gr făină
- 75 gr zahăr
- 50 ml lapte
- un praf sare.