Metoda de a prepara cornulețele sub formă de țigarete este mai simplă, iar aspectul mai interesant, comparativ cu rețeta clasică. Le poți prepara mai lungi sau mai scurte, așa cum sunt și țigaretele. Poți pune gemul preferat, însă îți recomandăm să mergi pe varianta cu magiun de prune. Este ideal pentru astfel de cornulețe. Este mai dens și nu va curge din interiorul cornulețelor, cum se întâmplă cu alte tipuri de gem.
Poți salva rețeta pentru a prepara cornulețele și pentru mesele festive, organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vor arăta bine pe un platou cu fursecuri.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a prepara și tu cornulețele cu magiun de prune și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.
Cornulețe țigarete – Ingrediente
- 200 gr de untură sau unt gras
- 2 gălbenușuri
- 150 gr de smântână fermentată cu 25% grăsime
- 500 gr de făină tip 650
- 1/4 linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 400 gr magiun de prune pentru umplut
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta cornulețelor țigarete – Mod de preparare
Cornulețele se prepară dintr-un aluat fraged, precum aluatul pentru rețetele de tarte, fără adaos de agenți de creștere. Aluaturile pentru cornulețe pot fi preparate cu untură, cu unt sau cu ulei, atunci când le dorești de post. Vezi aici și o rețetă de cornulețe de post, umplute cu rahat.
Cum prepari aluat pentru cornulețe țigarete
Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă untura rece sau untul rece. Frământă rapid ingredientele, folosind vârfurile degetelor, până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă, pe rând, cele două gălbenușuri, esențe, apoi smântâna.