Reclamă

Cornulețe țigarete. Rețetă simplă de cornulețe cu gem

Cornulețele fac parte din categoria rețetelor de fursecuri delicioase și spornice. Le poți prepara pentru momentele în care vrei să stai la povești cu familia sau ai invitați la masă. Îți oferim pentru acele momente, o rețetă simplă de cornulețe țigarete, umplute cu gem.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 noiembrie 2022, 6:00

Metoda de a prepara cornulețele sub formă de țigarete este mai simplă, iar aspectul mai interesant, comparativ cu rețeta clasică. Le poți prepara mai lungi sau mai scurte, așa cum sunt și țigaretele. Poți pune gemul preferat, însă îți recomandăm să mergi pe varianta cu magiun de prune. Este ideal pentru astfel de cornulețe. Este mai dens și nu va curge din interiorul cornulețelor, cum se întâmplă cu alte tipuri de gem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți salva rețeta pentru a prepara cornulețele și pentru mesele festive, organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vor arăta bine pe un platou cu fursecuri.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru a prepara și tu cornulețele cu magiun de prune și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.

Cornulețe țigarete – Ingrediente

  • 200 gr de untură sau unt gras
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr de smântână fermentată cu 25% grăsime
  • 500 gr de făină tip 650
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 400 gr magiun de prune pentru umplut
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta cornulețelor țigarete – Mod de preparare

Cornulețele se prepară dintr-un aluat fraged, precum aluatul pentru rețetele de tarte, fără adaos de agenți de creștere. Aluaturile pentru cornulețe pot fi preparate cu untură, cu unt sau cu ulei, atunci când le dorești de post. Vezi aici și o rețetă de cornulețe de post, umplute cu rahat.

Cum prepari aluat pentru cornulețe țigarete

Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă untura rece sau untul rece. Frământă rapid ingredientele, folosind vârfurile degetelor, până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă, pe rând, cele două gălbenușuri, esențe, apoi smântâna.

Reclamă

Continuă frământarea ingredientelor până când obții un aluat compact și bun de întins. Dacă aluatul nu este suficient de ferm, mai adaugă puțină făină, dar nu frământa aluatul în exces pentru a nu deveni moale.

Cum modelezi și coci cornulețele

Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în două părți egale. Întinde pe rând cele două părți de aluat în câte o foaie dreptunghiulară, folosind sucitorul de aluaturi.

Decupează foile de aluat în forme pătrate de aproximativ 10×10 cm. Întinde pe câte una dintre laturi câte o linguriță de magiun de prune. Dacă îți lipsește totuși magiunul de prune, poți pune un alt gem, dar mai consistent și necursiv. Pentru un plus de consistență, poți amesteca gemul cu pesmet sau cu nucă măcinată.

Rulează pătrățelele de luat pornind de la latura cu gem, dându-le formă de țigarete. Așază minunatele cornulețe țigarete în tava acoperită cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul încălzit, pentru 15-16 minute la 180 de grade Celsius sau până când încep să se rumenească ușor.

Imediat după ce le scoți din cuptor, tăvălește-le fierbinți prin zahăr pudră. Poți folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie sau alte arome preferate.

Depozitează cornulețele în cutii de carton sau cutii metalice cu capac. le poți păstra la loc mai răcoros până la 2 săptămâni. Cornulețele se vor frăgezi din ce în ce mai mult pe măsură ce se învechesc.

Iar dacă nu ai idee ce rețete de fursecuri să mai prepari pentru sărbătorile de iarnă, îți mai recomandăm o rețetă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×