Reclamă

Cornulețe țigarete. Rețetă simplă de cornulețe cu gem

Cornulețele fac parte din categoria rețetelor de fursecuri delicioase și spornice. Le poți prepara pentru momentele în care vrei să stai la povești cu familia sau ai invitați la masă. Îți oferim pentru acele momente, o rețetă simplă de cornulețe țigarete, umplute cu gem.

Maria Udrea
Publicat: 9 noiembrie 2022, 6:00

Metoda de a prepara cornulețele sub formă de țigarete este mai simplă, iar aspectul mai interesant, comparativ cu rețeta clasică. Le poți prepara mai lungi sau mai scurte, așa cum sunt și țigaretele. Poți pune gemul preferat, însă îți recomandăm să mergi pe varianta cu magiun de prune. Este ideal pentru astfel de cornulețe. Este mai dens și nu va curge din interiorul cornulețelor, cum se întâmplă cu alte tipuri de gem.

Poți salva rețeta pentru a prepara cornulețele și pentru mesele festive, organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vor arăta bine pe un platou cu fursecuri.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru a prepara și tu cornulețele cu magiun de prune și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.

Cornulețe țigarete – Ingrediente

  • 200 gr de untură sau unt gras
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr de smântână fermentată cu 25% grăsime
  • 500 gr de făină tip 650
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 400 gr magiun de prune pentru umplut
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta cornulețelor țigarete – Mod de preparare

Cornulețele se prepară dintr-un aluat fraged, precum aluatul pentru rețetele de tarte, fără adaos de agenți de creștere. Aluaturile pentru cornulețe pot fi preparate cu untură, cu unt sau cu ulei, atunci când le dorești de post. Vezi aici și o rețetă de cornulețe de post, umplute cu rahat.

Cum prepari aluat pentru cornulețe țigarete

Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă untura rece sau untul rece. Frământă rapid ingredientele, folosind vârfurile degetelor, până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă, pe rând, cele două gălbenușuri, esențe, apoi smântâna.

Reclamă

Continuă frământarea ingredientelor până când obții un aluat compact și bun de întins. Dacă aluatul nu este suficient de ferm, mai adaugă puțină făină, dar nu frământa aluatul în exces pentru a nu deveni moale.

Cum modelezi și coci cornulețele

Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în două părți egale. Întinde pe rând cele două părți de aluat în câte o foaie dreptunghiulară, folosind sucitorul de aluaturi.

Decupează foile de aluat în forme pătrate de aproximativ 10×10 cm. Întinde pe câte una dintre laturi câte o linguriță de magiun de prune. Dacă îți lipsește totuși magiunul de prune, poți pune un alt gem, dar mai consistent și necursiv. Pentru un plus de consistență, poți amesteca gemul cu pesmet sau cu nucă măcinată.

Rulează pătrățelele de luat pornind de la latura cu gem, dându-le formă de țigarete. Așază minunatele cornulețe țigarete în tava acoperită cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul încălzit, pentru 15-16 minute la 180 de grade Celsius sau până când încep să se rumenească ușor.

Imediat după ce le scoți din cuptor, tăvălește-le fierbinți prin zahăr pudră. Poți folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie sau alte arome preferate.

Depozitează cornulețele în cutii de carton sau cutii metalice cu capac. le poți păstra la loc mai răcoros până la 2 săptămâni. Cornulețele se vor frăgezi din ce în ce mai mult pe măsură ce se învechesc.

Iar dacă nu ai idee ce rețete de fursecuri să mai prepari pentru sărbătorile de iarnă, îți mai recomandăm o rețetă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×