Ingredientele pentru această rețetă de prăjitură sunt foarte simple și mereu la îndemână. Important este să potrivești textura aluatului pentru a ieși pufoasă și a se dezvolta suficient. Prunele oferă prăjiturii gust și aspect plăcut. Pot fi înlocuite și cu alte fructe, precum caisele, nectarinele, merele sau perele. În sezonul rece, poți utiliza cu succes fructe din compot.
Poți opta pentru a coace prăjitura în tavă rotundă, dreptunghiulară sau în tavă de chec. Dacă deții o formă de guguluf, prăjitura va fi și mai spectaculoasă. Descoperă aici o rețetă de guguluf cu morcovi și nuci, tot din categoria prăjiturilor de post.
În continuare îți oferim rețeta de prăjitură cu prune detaliată cu listă de ingrediente și pașii necesari preparării.
Prăjitură de post cu prune – Ingrediente
Pentru prepararea acestei prăjituri, ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru blatul prăjiturii și pentru umplutura acestuia.
Pentru blat în formă de copt de 20/30 cm:
- 375 gr făină
- 125 gr nucă de cocos
- 250 ml apă plată
- 250 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 7 gr praf de copt
- coaja de la o lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
- 1 vârf de linguriță cu turmeric
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Pentru umplutură:
- 350 gr prune
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.