Prunele fac parte din topul celor mai îndrăgite fructe, pentru gustul lor deosebit. Dar, pe lângă gustul delicios, acestea au și o serie de beneficii asupra sănătății organismului.
Cura cu prune în sezonul coacerii acestora este recomandată de specialiști pentru că ele au un număr redus de calorii, dar sunt bogate în fibre și nutrienți. Au un conținut ridicat de vitamina A și E, acid folic, fosfor, magneziu si complexul de vitamine B.
Din prune poți prepara o multitudine de rețete culinare atât din categoria deserturilor cât și a felurilor principale. Cea mai populară dintre acestea este rețeta de gem de prune. Gemul de prune este nelipsit din cămările românilor. Este delicios atât servit la micul dejun cât și inclus în diferite deserturi.
Dacă nu l-ai preparat încă, îți recomandăm să încerci rețeta clasică de gem de prune aromat. Iar dacă dorești un gem mai fin și mai dens, încearcă rețeta de marmeladă de prune.
Mai jos îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pașii necesari pentru plăcinta bunicii cu prune.
Plăcintă cu prune ca la bunica – Ingrediente
Ca pentru orice rețetă de plăcintă și pentru cea cu prune sunt necesare ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutură. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile tuturor.
Pentru aluat de plăcintă:
- 1 ou;
- 200 gr unt;
- 200 ml lapte;
- 100 gr zahăr;
- 550 gr făină;
- 20 gr drojdie proaspătă;
- un praf de sare.