Reclamă

Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente

Dacă adori prunele și te gândești să prepari un desert simplu și delicios, din puține ingrediente, îți oferim o rețetă de tartă cu prune.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 august 2022, 6:26

Rețetele de tarte cu fructe sunt printre cele mai simple și ușor de preparat. Sunt foarte versatile, se pot pune orice fructe, dar și diferite combinații ale acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat simplu pe bază de unt. Îl lași la odihnit pentru 30 de minute, la rece, apoi îl așezi în tavă și adaugi fructe peste el. Deasupra mai pui o foaie de aluat, dar decupată, pentru a da voie fructelor să se prepare frumos.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestui desert cu prune, delicios.

Tartă cu prune – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de câteva ingrediente pentru crusta de tartă și de alte câteva ingrediente pentru umplut această crustă.

Reclamă

Pentru aluat fraged de tartă cu diametrul de 25 cm:

  • 350 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 25-30 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 50-60 ml de apă foarte rece
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns.

Pentru umplutură:

  • 500 gr prune
  • 30 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie,
  • 20 gr pudră de scorțișoară.
Reclamă

Rețetă de tartă cu prune – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului de tartă care necesită un timp de relaxare la rece pentru a-l putea modela. Între timp, pregătește și prunele pentru umplutura tartei.

Cum prepari aluat fraged pentru tartă

Pune făina într-un bol, dar nu înainte de a o trece prin sită, pentru a-i oferi volum. Adaugă sarea și zahărul pudră peste făina din bol. Amestecă bine aceste trei ingrediente, apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Cu vârfurile degetelor, frământă rapid toate ingredientele din bol, până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Completează puțină apă rece, pentru a omogeniza aluatul și a-i potrivi textura.

Împachetează aluatul fraged pentru tartă într-o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp, spală prunele, șterge-le de apă și desfă-le cu un cuțit în jumătăți. Pune-le într-o sită și lasă-le acolo până când le folosești la tartă.

Cum montezi si coci tartă cu prune

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți. În prima parte pui cam 2/3 din aluat și întinde-l în interiorul formei de tartă. A doua parte de aluat, întinde-o pe masa presărată cu făină și tai-o în fâșii.

Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Așază deasupra jumătățile de prune cu decupajul în sus.

Vezi mai multe imagini cu tarta în GALERIA FOTO!

Aluat fraged de tartă în forma de copt cu prune deasupra
Prunele se așază peste aluatul de tară și se presară peste ele zahăr și scorțișoară / Profimedia Images

Presară zahărul pudră și scorțișoara peste prune. Din fâșiile de aluat creează un grilaj deasupra prunelor. Unge acest grilaj cu gălbenuș de ou folosind o pensulă de patiserie.

Coace delicioasa tartă cu prune pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se răcească înainte de a o porționa, pentru a nu se prelinge siropul din prune.

Iar după ce te vei delecta cu gustul savuros al acestei tarte, pune pe listă pentru data viitoare rețeta de tartă cu prune și bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×