Rețetele de tarte cu fructe sunt printre cele mai simple și ușor de preparat. Sunt foarte versatile, se pot pune orice fructe, dar și diferite combinații ale acestora.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat simplu pe bază de unt. Îl lași la odihnit pentru 30 de minute, la rece, apoi îl așezi în tavă și adaugi fructe peste el. Deasupra mai pui o foaie de aluat, dar decupată, pentru a da voie fructelor să se prepare frumos.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestui desert cu prune, delicios.
Tartă cu prune – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de câteva ingrediente pentru crusta de tartă și de alte câteva ingrediente pentru umplut această crustă.
Pentru aluat fraged de tartă cu diametrul de 25 cm:
350 gr făină
150 gr unt cu 82% grăsime
25-30 gr zahăr pudră
un praf de sare
50-60 ml de apă foarte rece
1 gălbenuș de ou pentru uns.
Pentru umplutură:
500 gr prune
30 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie,
20 gr pudră de scorțișoară.
Reclamă
Rețetă de tartă cu prune – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului de tartă care necesită un timp de relaxare la rece pentru a-l putea modela. Între timp, pregătește și prunele pentru umplutura tartei.
Cum prepari aluat fraged pentru tartă
Pune făina într-un bol, dar nu înainte de a o trece prin sită, pentru a-i oferi volum. Adaugă sarea și zahărul pudră peste făina din bol. Amestecă bine aceste trei ingrediente, apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Cu vârfurile degetelor, frământă rapid toate ingredientele din bol, până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Completează puțină apă rece, pentru a omogeniza aluatul și a-i potrivi textura.
Între timp, spală prunele, șterge-le de apă și desfă-le cu un cuțit în jumătăți. Pune-le într-o sită și lasă-le acolo până când le folosești la tartă.
Cum montezi si coci tartă cu prune
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți. În prima parte pui cam 2/3 din aluat și întinde-l în interiorul formei de tartă. A doua parte de aluat, întinde-o pe masa presărată cu făină și tai-o în fâșii.
Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Așază deasupra jumătățile de prune cu decupajul în sus.
Presară zahărul pudră și scorțișoara peste prune. Din fâșiile de aluat creează un grilaj deasupra prunelor. Unge acest grilaj cu gălbenuș de ou folosind o pensulă de patiserie.
Coace delicioasa tartă cu prune pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se răcească înainte de a o porționa, pentru a nu se prelinge siropul din prune.
Iar după ce te vei delecta cu gustul savuros al acestei tarte, pune pe listă pentru data viitoare rețeta de tartă cu prune și bezea.